Κατρούγκαλος στον «ΘΕΜΑ 104.6»: Επικοινωνιακές επιδείξεις οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι 

Κατρούγκαλος στον «ΘΕΜΑ 104.6»: Επικοινωνιακές επιδείξεις οι αστυνομικές επιχειρήσεις στο Κουκάκι 

Ανησυχούμε γιατί η χώρα βρίσκεται σε απομόνωση με ευθύνη της κυβέρνησης, πρόσθεσε ακόμη ο πρώην υπουργός Εξωτερικών

katrpugalosthema65
Σχολιάζοντας τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κουκάκι το περασμένο Σάββατο, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την άποψη ότι το ζήτημα είναι εάν η εφαρμογή του νόμου αφορά κατά κύριο λόγο την καταπολέμηση της παραβατικότητας και όχι επικοινωνιακές επιδείξεις, όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ο πυρήνας της εγκληματικότητας παντού δεν είναι οι καταλήψεις ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος λέγοντας πως «ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, θεωρώ ότι η επικέντρωση στα θέματα των καταλήψεων και όχι της σκληρής εγκληματικότητας υπηρετεί αυτή τη ρητορική νόμου και τάξης, νομίζω ότι την απάντηση σε αυτή την ερώτηση την έδωσε ένα από τα θύματα αυτής της τακτικής, ο κ. Ινδαρές, ο οποίος δεν είναι και κανένας ακραίος αριστερός, που απάντησε ότι η εργαλειοποίηση του νόμου και της τάξης καταλήγει να είναι εναντίον και του νόμου και των δικαιωμάτων».

«Κανείς δε λέει ότι δεν πρέπει να εμφανίζεται ο νόμος, όταν όμως στήνεται μία αφήγηση που δεν έχει στον πυρήνα της αυτά για τα οποία ανησυχεί ο μέσος άνθρωπος αν θα μπουκάρουν το βράδυ στο σπίτι του, αν θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στο δρόμο, οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι σε κάθε περίπτωση να εφαρμόζουν το νόμο και την τάξη με εκείνα τα μέτρα που θεωρούν με εκείνα τα μέτρα που υπακούν στην αρχή της αναλογικότητας ώστε να εκπληρώσουν τη αποστολή τους» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Για την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε την ανησυχία του γιατί η χώρα, όπως είπε, βρίσκεται σε απομόνωση και αναφέρθηκε στη μη συμμετοχή της χώρας μας στη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Η κάθε χώρα έχει διπλωματικό κεφάλαιο και το πόσο είναι αυτό το διπλωματικό κεφάλαιο εξαρτάται από το αν γίνονται ή όχι αποδεκτές οι αιτήσεις της, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή για τη χώρα που αντανακλά δυστυχώς την έλλειψη ενεργητικής διπλωματίας εκ μέρους της κυβέρνησης και η κυβέρνηση αντιδρά κατόπιν των γεγονότων. Τρέχουμε στις φιλικές πρωτεύουσες όταν εκδηλώνεται η πρωτοβουλία για την παράνομη αυτή ενέργεια της Λιβύης, υποχωρούμε από βασικές θέσεις, η αποδοχή στην Αμερική εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη της θέσης των Αμερικανών για τον Σουλεϊμανί είναι αντίθετη σε αυτό που κάνει η ευρωπαϊκή ένωση, καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν το έκανε, φαινόμαστε λοιπόν δεδομένοι στους αμερικανούς, δεν προωθούμε τα σημαντικά εργαλεία που είχε διαμορφώσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπως για παράδειγμα η Σύνοδος των 7 του Νότου. Είναι λογικό, όταν δεν αξιοποιείς το διπλωματικό κεφάλαιο που έχεις συγκεντρώσει, να απομονώνεσαι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.



2020 01 15 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ   ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κλείσιμο



2020 01 15 ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ   ΓΙΑ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης