Παυλόπουλος: Χρέος μας η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού

prokpvl

Δέχτηκε την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού «YOU SMILE»

Τη σημασία υπεράσπισης των δικαιωμάτων του παιδιού, ενόψει και της 20ής Νοεμβρίου 2019, που γιορτάζουμε τα 30 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του με την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Μαθητικού Διαγωνισμού «YOU SMILE» του Οργανισμού το Χαμόγελο του Παιδιού, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική διακήρυξη, μέρος του διεθνούς δικαίου, που δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις έννομες τάξεις να ενσωματώνουν δικαιώματα για τα παιδιά, τα οποία είναι πολύτιμα. «Πολύτιμα όχι μόνο για σας. Πολύτιμα για όλους, όπως είναι ιδίως το δικαίωμα των παιδιών στη λήψη των αποφάσεων» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και πρόσθεσε ότι τα παιδιά, όχι απλώς μπορούν να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων, αλλά μπορούν και να μας εμπνέουν διπλά.

«Πριν από όλα, γιατί με το να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων αναπτύσσουν την προσωπικότητά τους και την αναπτύσσουν όπως πρέπει να την αναπτύξουν πολύ σύντομα με τα μέσα που έχουμε σήμερα. Και το δεύτερο, είναι ότι το να μπορούμε εμείς, οι μεγαλύτεροι, οι οποίοι παίρνουμε αποφάσεις, να λαμβάνουμε υπόψη αυτά που εσείς πιστεύετε. Τούτο έχει μεγάλη σημασία, όσο το χάσμα των γενεών δυστυχώς διευρύνεται» διευκρίνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έχουμε χρέος όμως και ως Πολιτεία -και εγώ θα το διακηρύσσω και υπό την ιδιότητά του Προέδρου της Δημοκρατίας- να υπερασπισθούμε τα δικαιώματα του παιδιού, και κυρίως να σας δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχετε από πολύ νωρίς. Στο κάτω-κάτω το μέλλον σάς ανήκει», κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Γανυμήδης

κ. Παυλόπουλε, τα δικαιώματα του παιδιού παραβιάζονται σε όλες τις υποανάπτυκτες χώρες όπως και στην χώρα μας απο την στιγμή που γεννιούνται! Το παράξενο σε αυτό το ζήτημα είναι ότι οι πρωτόγονοι λαοί δεν είχαν τέτεια προβλήματα. Στην χώρα μας, στην κοινωνία μας, η οργάνωση και υποδομή είναι ανύπαρκτη για να επιλήθούν τέτοια προβλήματα. Ένας άνθρωπος όταν γεννιέται είναι μιά αξία είναι ένα καπιτάλ, το οποίο χρειάζεται την σωστή επένδυση, δηλαδή σωστή εκπαίδευση, ώστε να παράγει έργο, να είναι ωφέλιμος στην ανάπτυξη της κοινωνίας. Πως μπορεί μια χώρα σαν την δικιά μας που δεν παράγει τίποτα να εγγυηθεί το μέλλον των παιδιών της. Μιά χώρα όπου οι ολιγάρχες κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους, μιά χώρα όπου ο κρατικός μηχανισμός είναι βόθρος γεμάτος περιττώματα έρποντων και όζοντων υποχθόνιων όντων! κ. Παυλόπουλε, το μέλλον της χώρας μας μπορεί να το εγγυηθεί μόνον το πολίτευμα της ΔΗΜΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ, την οποία η ντε φακτο επιβεβλημένη παράνομη "Ολιγαρχική Αστική Δημοκρατία" του 1974, την παραβιάζει παράφορα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης