Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter

Πάρτι χωρίς τέλος στο Twitter με τα... αγγλικά του ΣΥΡΙΖΑ -Τι απαντά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Πιστή στο δόγμα της υπερήφανης αμάθειας που πρώτος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί, η πρώην υπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου έβαλε το δικό της αγκωνάρι σε άλλη μία στυγερή δολοφονία όρου της αγγλικής γλώσσας. Το αρκτικόλεξο CEO (προφέρεται «Σι-Ι-Όου»), ο Chief Executive Officer ή ο Γενικός (Εκτελεστικός) Διευθυντής, καταχωρίζεται πλέον στην καθομιλουμένη σαν «Τσέο».

Από τούδε και εις το διηνεκές, «Τσέο» δεν είναι, ενδεχομένως, ο αρχέτυπος κομμουνιστής επαναστάτης ο Ερνέστο Τσέο Γκουεβάρα. Δεν είναι ούτε ο Κινέζος αναμορφωτής -επίσης εις το όνομα του κομμουνισμού- Μάο Τσέο Τουνγκ. «Τσέο» δεν είναι καν ο φριχτός δυνάστης Νικολάε Τσεοσέσκου. Στη διάλεκτο που ομιλεί και καταλαβαίνει η τέως διευθύντρια του εν Θεσσαλονίκη πρωθυπουργικού γραφείου, τέως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τέως υποψήφια δήμαρχος συμπρωτεούσης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης Κατερίνα Νοτοπούλου, «Τσέο» είναι ο διευθύνων σύμβουλος. Ο οποίος, όπως όλοι θυμόμαστε, κατά την κα Νοτοπούλου παραμένει άκλιτος: «Συνάντηση εργασίας με τον διευθύνων (σσ. αντί διευθύνοντα) σύμβουλο της #κτυπ. Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις» είχε γράψει η διαπρεπέστατη Βορειοελαδίτισσα πολιτικός πριν από περίπου δύο χρόνια, στην ακμή της σταδιοδρομίας της ως υπουργού στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, μετά από τον λεκτικό πλίνθο που αμόλησε η κα Νοτοπούλου, σήμανε συναγερμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως δε στο twitter. Κι εκείνη όμως δεν άφησε το όλο γλέντι που στήθηκε πάνω στην φαντασμαγορική της κοτσάνα να περάσει ασχολίαστη. Αντεπιτέθηκε, γράφοντας σε ανάρτησή της στο facebook ότι «ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ από πρωινό μου 'σαρδάμ' ή όπως θέλετε πείτε το, στην εκφορά του CEO και επιδόθηκαν σε καταιγισμό σχολίων.

Δεν ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ για το 'σαρδάμ' του κ.Θεοχαρη που μπέρδεψε το 'Thomas Cook Collapse' με το 'business as usual'.

Τα σχόλια δικά σας».

Τα σχόλια ήταν όντως δικά τους -δηλαδή οποιουδήποτε εχέφρονος. Κάποιος από τη συγκεκριμένη συνομοταξία συμπύκνωσε εναργώς το πόσο εκτός πραγματικότητος είναι η κα Νοτοπούλου, όταν υπερασπίζεται με θράσος την ογκώδη της άγνοια: «Κατερίνα, το γεγονός με εσένα είναι όταν καταφέρνεις να μην κάνεις λάθος κι όχι όταν το κάνεις. Παρεμπιπτόντως το σαρδάμ γίνεται μία φορά σε μια φράση. Εσύ έκανες το ίδιο λάθος τρεις φορές στην ίδια φράση».Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Κατερίνα Νοτοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Είναι πιθανόν ότι στο πλαίσιο των σπουδών της ή κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας δεν έτυχε να ακούσει ποτέ τον όρο CEO και δεν άκουσε ποτέ κανέναν να τον προφέρει. Δεν συναπαντήθηκε με κανέναν CEO ούτε ενόσω ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού ώστε να ξέρει πώς προσαγορεύεται κάποιος με αυτή την ιδιότητα. Γενικώς, με κανέναν τρόπο δεν έτυχε στην κα Νοτοπούλου να προβληματιστεί μήπως και, αναφερόμενη στον «Τσέο» της Thomas Cook σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, μήπως λέμε, γίνει ρεζίλι.

Είναι προφανές όμως ότι η προτεραιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι να ξεχωρίσει στην τάξη των αγγλικών του ΣΥΡΙΖΑ. Να σταθεί επάξια δίπλα στα «κόπι-πάστε», τα «φακ νιούζ», τα «γκουντ σαξές», τα «γουί έιτ δε κάμελ εντ νάου γουί χεβ δε κιού». Ομολογουμένως, το «Τσέο» είναι η απόδειξη ότι η κα Νοτοπούλου βαδίζει με σίγουρο βήμα στο μονοπάτι που έχουν ανοίξει άλλοι αγγλομαθείς πρωτοκλασάτοι σύντροφοί της. Οπότε, τι άλλο εκτός από «συγχαρητήρια και εις ανώτερα» μπορεί να ευχηθεί κανείς στην πολιτικό η οποία σύστησε στο Πανελλήνιο -και την υφήλιο- τον «Τσέο» της;

Ακολουθεί μικρό απάνθισμα σχολίων από το hashtag #Τσέο, το Νο.1 στο twitter ελέω Κατερίνας Νοτοπούλου:
Δείτε βίντεο: Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter
Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter


ΣΧΟΛΙΑ (167)

qwerty

Μην το ψάχνετε η κοπέλα είναι για τον τσεο

Girl

......θελουν μας δεσουνε οι Τσεοι επειδη βγαζουμε φραγκα..ειμαστε ωραιοι.......!!!!! ΟΥΣΤ............

Μέτριος

1. Πρόκειται για αρκτικόλεξο, αγγλικό. 2. Τα ξένα αρκτικόλεξα στην απόδοσή τους στον προφορικό λόγο συχνά δεν εκφέρονται με την σωστή προφορά των γραμμάτων που το σχηματίζουν. Παραδείγματα: άιζο, Ούφο, Ρεμ, Σία, Ναζί... Καθιερώθηκαν έτσι, για διάφορους λόγους, και λέγονται πια με "λανθασμένη" εκφορά. 3. Το CEO είναι στη γλώσσα μας ακόμη σε χρήση όχι ευρεία. Όπως για κάθε νεοεισαχθέν αρκτικόλεξο ή ακρωνύμιο, δεν είναι και για αυτό εξ αρχής προκαθορισμένο πώς θα καθιερωθεί να αποδίδεται στην κοινή χρήση. Μπορεί τελικά για διάφορους λόγους, παρανόησης, μίμησης όχι της αγγλικής αλλά άλλης προφοράς, να επικρατήσει το σέο ή το τσέο, δεν γνωρίζουμε ακόμη. Το σε πάγκοινη χρήση άιζο στα πρώτα χρόνια δεν το πρόφεραν όλοι έτσι... 4. Τα αρκτικόλεξα δεν είναι λέξεις, και δεν είναι γλωσσολογικά σωστό να κρίνουμε ζητήματα σχηματισμού τους, χρήσης τους, προφοράς τους, ορθογραφίας τους, με τους κανόνες που ισχύουν για τις λέξεις. 5. Και σε ελληνικά αρκτικόλεξα, προφέρουμε γράμματα κατά παράβαση της φωνητικής. Λέμε δου, νου, κου, φου κ.λπ. σε πολλά αρκτικόλεξα... 6. Γενικότερα: Στα ζητήματα της γλώσσας δεν σημαίνει ότι επειδή όλοι είμαστε χρήστες, δικαιούμαστε να έχουμε άποψη επί ειδικών θεμάτων, και μάλιστα απόλυτη. Το ότι ομιλώ άψογα την αγγλική, ας πούμε, δεν σημαίνει ότι γνωρίζω και τι ισχύει με τα αρκτικόλεξα. Επίσης, στα σχόλια για την συγκεκριμένη περίπτωση, κάποιοι κατηγόρησαν ή και χλεύασαν ένα "λάθος" κάνοντας οι ίδιοι σε δυο γραμμές τρία τέσσερα πολύ σοβαρότερα. (Όποιος θεωρήσει ότι όλο αυτό το έγραψα προς δικαιολόγηση της Ν. και όχι προς υποστήριξη της ορθής γλωσσολογικής θέσης, απλώς για αυτόν την κατανόησή μου...)

ειναι κουκλι

παντως

Πηγαινε σε οφθαλμιατρο

Σαν τον Καραπιαλη με μακρυα μαλλια ειναι.

SPYROS

Φανταζομαι ενα διαλογο μεταξυ Νοτοπουλου και Πολακη, 'εεε Τσεο, κανε μου ενα κοπι παστε απο το αρθρο για το ΧΙΒ, πληζ...'

θανασης

Αμα εχει προσοντα η μανα σου.

Έλεος!

Θα ξεχάσουμε και τα λίγα Αγγλικά που ξέρουμε

Κέιμπριτζ εδώ

Λέμε (Βιολον)τσέλο και γράφουμε cello,λέμε τσάο και γράφουμε ciao,η Νοτοπούλου δεν έχει κι άδικο.

@

Λέμε τσερ και γράφουμε chair... Μονο που το ceo δεν ειναι λέξη αλλά αγγλικό αρχικόγραμμα, και στο αγγλικό αλφάβητο το γραμμα "c" προφέρεται "σι"

κακώς και κάκιστα

λέμε "τσάο" αν θέλουμε να χαιρετάμε Ιταλικά να λέμε "τσιάο" όπως είναι δηλαδή και όπως προφέρεται και όπως αντίστοιχα σωστά λέμε χελόου (με αχνό το χ). Αν είσαι κατσικόβλαχος όμως, τα προφέρεις όπως "τα πιάνεις" την ώρα που τα ακούς από άλλους... είναι ακριβώς η ίδια φάση με τον Υμηττό που κάτι κοντοχωριανοί σου ακούγανε très long και βγάλανε τον Υμηττό .... "τρελό", άντε με τα μπάζα του Σύριζα

CEO

Η Νοτοπούλου λέει εχει μεταπτυχιακό, οπως, λέει, έχει και ο τσιπρας, οπως και η περιστέρα...λέει!!! Αμορφωσιά στο μεγαλείο της. Ο Τσιπρας είναι γνωστο το πως εισηχθη στο ΕΜΠ - νύχτα και ανευ εξετασεων, λόγω εξυπνάδας - με το ανόητο μυαλό του, βρήκε διπλα του ατομα ιδιου επιπεδου με I.Q. ραδικιού και αυτό δεν είναι αστείο. Αφου μας διεσυρε ως Έθνος, αυτός ο ανεγκέφαλος κρετίνιος...φροντισε να αποκτήσει και τον τίτλο του μέγαλου προδοτη. Ευγε τσιπρα ανόητε, Ευγε!!! που μπερδευεις την Naomi Klein με την Naomi Campbell... όπως λέμε, μπερδευεις την Λούτσα με την π----α που παρόλο το μεταπτυχιακό σου, όπωσς και οι άλλοι ομοιοί σου, δεν γνωρίζουν ούτε μία ξενη γλώσσα. βλεπε Νοτοπούλου και CIA

@ CEO

"...βλεπε Νοτοπούλου και τσια." Να γραφεις σωστα Ελληνικα σε παρακαλω.

Νηρέας

Chieft = πως λέμε τσίφτης μάγκας !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης