Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter

Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter

Πάρτι χωρίς τέλος στο Twitter με τα... αγγλικά του ΣΥΡΙΖΑ -Τι απαντά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

notopoulou_ar
Πιστή στο δόγμα της υπερήφανης αμάθειας που πρώτος ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ προωθεί, η πρώην υπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου έβαλε το δικό της αγκωνάρι σε άλλη μία στυγερή δολοφονία όρου της αγγλικής γλώσσας. Το αρκτικόλεξο CEO (προφέρεται «Σι-Ι-Όου»), ο Chief Executive Officer ή ο Γενικός (Εκτελεστικός) Διευθυντής, καταχωρίζεται πλέον στην καθομιλουμένη σαν «Τσέο».

Από τούδε και εις το διηνεκές, «Τσέο» δεν είναι, ενδεχομένως, ο αρχέτυπος κομμουνιστής επαναστάτης ο Ερνέστο Τσέο Γκουεβάρα. Δεν είναι ούτε ο Κινέζος αναμορφωτής -επίσης εις το όνομα του κομμουνισμού- Μάο Τσέο Τουνγκ. «Τσέο» δεν είναι καν ο φριχτός δυνάστης Νικολάε Τσεοσέσκου. Στη διάλεκτο που ομιλεί και καταλαβαίνει η τέως διευθύντρια του εν Θεσσαλονίκη πρωθυπουργικού γραφείου, τέως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, τέως υποψήφια δήμαρχος συμπρωτεούσης για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ και νυν βουλευτής της μείζονος αντιπολίτευσης Κατερίνα Νοτοπούλου, «Τσέο» είναι ο διευθύνων σύμβουλος. Ο οποίος, όπως όλοι θυμόμαστε, κατά την κα Νοτοπούλου παραμένει άκλιτος: «Συνάντηση εργασίας με τον διευθύνων (σσ. αντί διευθύνοντα) σύμβουλο της #κτυπ. Προχωράμε χωρίς καθυστερήσεις» είχε γράψει η διαπρεπέστατη Βορειοελαδίτισσα πολιτικός πριν από περίπου δύο χρόνια, στην ακμή της σταδιοδρομίας της ως υπουργού στην κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, μετά από τον λεκτικό πλίνθο που αμόλησε η κα Νοτοπούλου, σήμανε συναγερμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαιτέρως δε στο twitter. Κι εκείνη όμως δεν άφησε το όλο γλέντι που στήθηκε πάνω στην φαντασμαγορική της κοτσάνα να περάσει ασχολίαστη. Αντεπιτέθηκε, γράφοντας σε ανάρτησή της στο facebook ότι «ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ από πρωινό μου 'σαρδάμ' ή όπως θέλετε πείτε το, στην εκφορά του CEO και επιδόθηκαν σε καταιγισμό σχολίων.

Δεν ενοχλήθηκαν τα γνωστά άγνωστα τρολ για το 'σαρδάμ' του κ.Θεοχαρη που μπέρδεψε το 'Thomas Cook Collapse' με το 'business as usual'.

Τα σχόλια δικά σας».

Τα σχόλια ήταν όντως δικά τους -δηλαδή οποιουδήποτε εχέφρονος. Κάποιος από τη συγκεκριμένη συνομοταξία συμπύκνωσε εναργώς το πόσο εκτός πραγματικότητος είναι η κα Νοτοπούλου, όταν υπερασπίζεται με θράσος την ογκώδη της άγνοια: «Κατερίνα, το γεγονός με εσένα είναι όταν καταφέρνεις να μην κάνεις λάθος κι όχι όταν το κάνεις. Παρεμπιπτόντως το σαρδάμ γίνεται μία φορά σε μια φράση. Εσύ έκανες το ίδιο λάθος τρεις φορές στην ίδια φράση».

Κλείσιμο


Σύμφωνα με το βιογραφικό της, η Κατερίνα Νοτοπούλου σπούδασε ψυχολογία στο ΑΠΘ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας. Είναι πιθανόν ότι στο πλαίσιο των σπουδών της ή κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας δεν έτυχε να ακούσει ποτέ τον όρο CEO και δεν άκουσε ποτέ κανέναν να τον προφέρει. Δεν συναπαντήθηκε με κανέναν CEO ούτε ενόσω ασκούσε τα καθήκοντα της υπουργού ώστε να ξέρει πώς προσαγορεύεται κάποιος με αυτή την ιδιότητα. Γενικώς, με κανέναν τρόπο δεν έτυχε στην κα Νοτοπούλου να προβληματιστεί μήπως και, αναφερόμενη στον «Τσέο» της Thomas Cook σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, μήπως λέμε, γίνει ρεζίλι.

Είναι προφανές όμως ότι η προτεραιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου είναι να ξεχωρίσει στην τάξη των αγγλικών του ΣΥΡΙΖΑ. Να σταθεί επάξια δίπλα στα «κόπι-πάστε», τα «φακ νιούζ», τα «γκουντ σαξές», τα «γουί έιτ δε κάμελ εντ νάου γουί χεβ δε κιού». Ομολογουμένως, το «Τσέο» είναι η απόδειξη ότι η κα Νοτοπούλου βαδίζει με σίγουρο βήμα στο μονοπάτι που έχουν ανοίξει άλλοι αγγλομαθείς πρωτοκλασάτοι σύντροφοί της. Οπότε, τι άλλο εκτός από «συγχαρητήρια και εις ανώτερα» μπορεί να ευχηθεί κανείς στην πολιτικό η οποία σύστησε στο Πανελλήνιο -και την υφήλιο- τον «Τσέο» της;

Ακολουθεί μικρό απάνθισμα σχολίων από το hashtag #Τσέο, το Νο.1 στο twitter ελέω Κατερίνας Νοτοπούλου:
Δείτε βίντεο: Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter
Ο «Τσέο» της Νοτοπούλου θριαμβεύει στο twitter


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης