Κυβέρνηση κατά ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αμετροέπεια να μας μέμφεται

Κυβέρνηση κατά ΣΥΡΙΖΑ για Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αμετροέπεια να μας μέμφεται

«Ένδειξη αμετροέπειας του ΣΥΡΙΖΑ να μέμφεται την κυβέρνηση της ΝΔ για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού» αναφέρουν πηγές του Μαξίμου – Η Κουμουνδούρου έκανε λόγο για θεσμικό ατόπημα της κυβέρνησης

maximou
Αντιπαράθεση μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για τον διορισμό των νέων μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Επιτροπή Ανταγωνισμού ανέφεραν πως «για τους πολίτες που γνωρίζουν τι συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, συνιστά ένδειξη αμετροέπειας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ να μέμφεται την κυβέρνηση της ΝΔ για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Προσθέτουν δε πως «με τις επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, οι οποίες είναι υπεράνω οποιασδήποτε αμφισβήτησης και εγγυώνται την αναβάθμιση και ακεραιότητα της επιτροπής, αποκαθίσταται η αμεροληψία της αρχής που είχε πληγεί βάναυσα».

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η βιασύνη της ΝΔ να προτείνει νέα μέλη για την Επιτροπή Ανταγωνισμού την οδηγεί σε νέο θεσμικό ατόπημα.

Αφενός η νομολογία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει την ολοκλήρωση της θητείας των μελών των ανεξάρτητων Αρχών. Αφετέρου η υπόθεση της παύσης των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και επίκειται η συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 30 Αυγούστου».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «είναι αδιανόητη οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της επιλογής νέων μελών, η οποία συνιστά ευθεία και απροκάλυπτη παρέμβαση σε δικαστικά εκκρεμή υπόθεση».

Κλείσιμο
«Καλούμε τη ΝΔ να μην προχωρήσει σε αυτή την επιλογή. Την καλούμε να συμμετάσχει στο διάλογο που ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την εντός των ημερών κατάθεση πρότασης τροποποίησης του Κανονισμού της Βουλής για την ενίσχυση της διαφάνειας στην επιλογή των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού», προσθέτει.

«Η ΝΔ έχει την ευκαιρία να αποδείξει στην πράξη ότι εννοεί την πίστη της στην ανεξαρτησία των αρχών, καταλήγει η ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης