Θάνου: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή της για παραμονή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Θάνου: Το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή της για παραμονή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Στις 30 Αυγούστου θα συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση αναστολής που έχουν καταθέσει η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου όπως και η πρώην αντιπρόεδρος Άννα Νάκου

thanou_ar
Στις 30 Αυγούστου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, η αίτηση αναστολής που έχουν καταθέσει η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου όπως και η πρώην αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου.

Οι δυο προσφεύγουσες με την αίτησή τους ζητούν να παγώσει η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα και υποστηρίζουν πως η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το Ν. 4623/2019, παραβιάζει σειρά διατάξεων της κοινοτικής και ελληνικής νομοθεσίας.

Την ίδια ώρα, για τις αρχές Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις Ολομέλεια του ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης που επίσης έχουν καταθέσει οι κυρίες Θάνου και Νάκου κατά της έκπτωσής τους από τις θέσεις της προέδρου και της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στις αιτήσεις τους, τις οποίες υπογράφει ο καθηγητής του Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πάνος Λαζαράτος, οι δυο προσφεύγουσες επικαλούνται σειρά παραβάσεων της σχετικής νομοθεσίας, ενώ κάνουν λόγο και για φωτογραφική ρύθμιση της κυβέρνησης με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις της προέδρου και της αντιπροέδρου της Επιτροπής.

Πάντως, η πρώτη νομική ενέργεια της κυριών Θάνου και Νάκου να παγώσουν τις κυβερνητικές πράξεις με τις οποίες παύθηκαν από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν, δεν ευόδωσε. Ο προεδρεύων του θερινού τμήματος του ΣτΕ αντιπρόεδρός του, Μιχ. Πικραμένος, απέρριψε την αίτησή τους για έκδοση προσωρινής διαταγής.

Αν αυτή η αίτηση γίνονταν δεκτή, θα επέτρεπε στις κυρίες Θάνου και Νάκου να παραμείνουν στις θέσεις τους τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της αίτησης αναστολής τους την μεθεπόμενη Παρασκευή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης