Τσίπρας: «Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες»

Τσίπρας: «Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες»

Δείτε τι γράψε στο facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 

4871166
«Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια», «η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία που απεικονίζει την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με άδεια έδρανα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «τροπολογίες, πέντε λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας που καταργούν τον πυρήνα της φιλεργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση». Προσθέτει ότι «καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να αιτιολογούν απολύσεις καθώς και την ευθύνη εργολάβων/υπεργολάβων απέναντι στους εργαζόμενούς τους».

«Και νομοθετούν καθ΄ υπαγόρευση του ΣΕΒ και δεν τολμούν να υπερασπιστούν την επιλογή τους. Στα κλεφτά φέρνουν μνημονιακές τροπολογίες, μετά τα μνημόνια», σχολιάζει για την κυβέρνηση, για να συμπληρώσει πως «ο ελληνικός λαός και οι εργαζόμενοι τους έχουν πάρει χαμπάρι».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι τελικά κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΣΕΒ», σχολιάζει καταληκτικά ο κ. Τσίπρας.




Αχτσισόγλου: Καταργούν το πλαίσιο προστασίας εργαζομένων

Την κατάργηση πλαισίου προστασίας των εργαζομένων με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής κατήγγειλε η κυρία Εφη Αχτσιόγλου. Σε ενημέρωση προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες η πρώην υπουργός επισήμανε πως «Με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, εκτός διαδικασίας και πέντε λεπτά πριν κλείσει η συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης επιχείρησε να καταργήσει κορυφαίας σημασίας ρυθμίσεις για τα εργασιακά που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, το αιτιολογημένο των απολύσεων, την προστασία των εργαζομένων στις εργολαβίες και τις ευνοϊκές προθεσμίες υπέρ των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους με την παρέμβαση του ΣΕΠΕ. Εκτελώντας προφανώς συμβόλαιο με το ΣΕΒ».

Στην ερώτηση δε, για τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επέστρεψε την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να υποστηρίξει το αίτημα που κατέθεσε για ονομαστική ψηφοφορία του άρθρου για το πανεπιστημιακό άσυλο είπε «δεν ξαναμπήκαμε για να μην νομιμοποιήσουμε την διαδικασία»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης