Γεραπετρίτης: Επεκτείνουμε, δεν καταργούμε ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

Γεραπετρίτης: Επεκτείνουμε, δεν καταργούμε ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ

«Πριν από τις 10 Αυγούστου θα κατατεθούν και θα ψηφιστούν νομοσχέδια για το Επιτελικό κράτος, τη φορολογική διοίκηση και τις ρυθμίσεις για τοπική αυτοδιοίκηση και λοιπές επείγουσες διατάξεις» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

4860138
«Σκοπός της κυβέρνησης είναι η συνολική αναβάθμιση των θεσμών», τόνισε από βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επισήμανε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σχετικά με το επίμαχο θέμα κατάργησης των ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ, τόνισε: «Άκουσα με έκπληξή ότι δήθεν θέλουμε να καταργήσουμε ΣΔΟΕ και ΣΕΠΕ. Σήμερα αντί τα σώματα ελέγχου να υπάγονται σε ένα πολιτικό πρόσωπο θα υπάγονται σε ένα διοικητικό πρόσωπο καριέρας. Θα έχουν διοικητική ιεραρχία και αυτό είναι η γνήσια αποπολιτικοποίηση».

«Η παρούσα διακυβέρνηση ενήργησε με τρόπο που δεν είχε προηγούμενο. Η ταχύτητα στελέχωσης και έκδοσης προεδρικών διαταγμάτων για να λειτουργήσει το κράτος δεν έχει προηγούμενο», πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια που σχεδιάζεται να κατατεθούν στη Βουλή.

«Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και ωριμότητα για να κατατεθούν στην Βουλή τα απαραίτητα νομοσχέδια. Ήδη πριν από τις 10 Αυγούστου θα κατατεθούν και ψηφιστούν νομοσχέδια για το Επιτελικό κράτος, τη φορολογική διοίκηση και τις ρυθμίσεις για τοπική αυτοδιοίκηση και λοιπές επείγουσες διατάξεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όσον αφορά στους άξονες για το επιτελικό κράτος, επισήμανε: «αλλάζουμε την κυβέρνηση, αλλάζουμε τη Δημόσια Διοίκηση και τη Βουλή».

«Το πρόγραμμα που θα παράγεται από το υπουργικό συμβούλιο θα παρακολουθείται από το κεντρικό σύστημα διακυβέρνησης και σε πραγματικό χρόνο θα διαπιστώνουμε τυχόν καθυστερήσεις ή άλλα προβλήματα», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

Τόνισε, ακόμη, ότι για πρώτη φορά θα εισαχθεί «πλέγμα διατάξεων με ασυμβίβαστα και κωλύματα για όσους έχουν θέση εξουσίας που δεν θα περιορίζονται στη θητεία αλλά θα επεκτείνονται και μετά την λήξη της».

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης εστίασε και στο θέμα κατάργησης των γενικών γραμματειών, ενώ μίλησε και για την πρωτοβουλία ενιαίου βαθμού υπηρεσιακού γραμματέα και δημοσίου υπαλλήλου καριέρας, «με διαδικασίες ΑΣΕΠ, κάτι που συνιστά πλήρη αποκομματικοποίηση».

«Όλες οι πράξεις ατομικού χαρακτήρα που έφταναν στο επίπεδο υφυπουργού θα μένουν στον διευθυντή.Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από την υπηρεσιακή διοίκηση. Εμπιστευόμαστε την δημοσιουπαλληλία», επισήμανε παράλληλα.

Κλείσιμο
Έκανε, μάλιστα, λόγο για σύστημα αναβάθμισης Βουλής το οποίο θα βασίζεται στην προαγωγή των δικαιωμάτων της μειοψηφίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης