Πατούλης: Η Αττική μπορεί να εξελιχθεί σε Περιφέρεια πρότυπο στην Υγεία

4855975

Ο περιφερειάρχης Αττικής εστιάσε στην ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλους τους πολίτες

Στη δυναμική της αποκέντρωσης των αρμοδιοτήτων, των ευθυνών και των πόρων προς όφελος του ασθενούς και της δημόσιας υγείας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 10ο Pharma & Health Conference.

Παράλληλα τόνισε τη σημασία της πρόληψης και προαγωγής υγείας του πληθυσμού και την ανάγκη να υπάρξουν στοχευμένα προγράμματα που θα καλύπτουν όλους τους πολίτες.

Ο Γιώργος Πατούλης περιέγραψε συνοπτικά το όραμά του για την Περιφέρεια Αττικής τονίζοντας ότι στόχος είναι «να εξελιχθεί σε Περιφέρεια πρότυπο στο Δίκτυο Υγιών Περιφερειών της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, κάτι που ήδη έχουμε ξεκινήσει να χτίζουμε με επιτυχία από το 2004, με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη της επαγρύπνησης των μηχανισμών της πολιτείας, καθώς και στην καθημερινή ενημέρωση του πολίτη για την αποτροπή επιδημιών που στις σύγχρονες κοινωνίες αντιμετωπίζονται επιτυχώς, με τη στοχευμένη και αποτελεσματική ενημέρωση υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης