Κώστας Καραμανλής: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Υποδομών

Κώστας Καραμανλής: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Υποδομών

Η τοποθέτησή του ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη αφού ο κ. Καραμανλής διατέλεσε αρμόδιος του τομέα των υποδομών, ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης

karamanlis_serrwn
Από το καραμανλικό στρατόπεδο προέρχεται ο νέος υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, ακολουθώντας την παράδοση της οικογένειας αφού και ο πατέρας του, Αχιλλέας Καραμανλής, αδερφός του εθνάρχη διατέλεσε επί σειρά ετών υπουργός του παλαιού ΠΕΧΩΔΕ.

Η τοποθέτησή του ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένη αφού ο κ. Καραμανλής διατέλεσε αρμόδιος του τομέα των υποδομών, ασκώντας σκληρή κριτική στην πολιτική της απερχόμενης κυβέρνησης.

Ο νέος υπουργός Υποδομών θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά για πολύ μεγάλα έργα όπως είναι η γραμμή 4 του μετρό, ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, τα ηλεκτρονικά διόδια και το Πάτρα-Πύργος αλλά και να αποφασίσει για την τύχη της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που υπέγραψε πριν τις εκλογές η κυβέρνηση Τσίπρα και ακύρωσε την αύξηση των διοδίων στην Αττική Οδό.

Ο κ. Καραμανλής έχει σπουδάσει Ιστορία και Οικονομικά στο Hamilton College της Νέας Υόρκης με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Διεθνές Σχέσεις στο “Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University” στη Βοστόνη. Από το 2002 ως το 2004 εργάστηκε στην ελβετική τράπεζα επενδύσεων UBS Warburg στο Λονδίνο και αργότερα ως διευθυντικό στέλεχος στη ναυτιλιακή επιχείρηση Mantinia Shipping, με έδρα τον Πειραιά.Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης