Η ιστορία ζωής πίσω από τον υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Διαμαντίδη

Η ιστορία ζωής πίσω από τον υποψήφιο βουλευτή Δημήτρη Διαμαντίδη

Ο γιος του Γιάννη Διαμαντίδη, είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας

dimi998
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημήτρη Διαμαντίδη στην εκλογική Περιφέρεια της Β Πειραιά με το ΚΙΝΑΛ ήταν αναμενόμενη και δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Ο γιος του Γιάννη Διαμαντίδη, είναι έτοιμος να αγωνιστεί και να δώσει λύση στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.

Μικρασιάτης 3ης γενιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Γαλουχήθηκε μέσα σε μια οικογένεια που συνέδεσε το όνομά της με την πρόοδο, την κοινωνική καταξίωση, το ήθος και τη συνέπεια. Άλλωστε ο πατέρας του Γιάννης Διαμαντίδης, πάλεψε μέσα στις τάξεις της ΕΔΗΝ πριν από την δικτατορία και πήρε μέρος στους αγώνες της σπουδάζουσας νεολαίας για την κατοχύρωση του 15% στην Παιδεία. Στην περίοδο της δικτατορίας ήταν παρών στα γεγονότα της Νομικής τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 1973 καθώς και στην εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973. Ωστόσο εκείνο που είχε συγκινήσει ιδιαίτερα το πανελλήνιο ήταν η περιπέτεια της υγείας του πριν από κάποια χρόνια.

diamantidis_and_son
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τον πατέρα του Γιάννη Διαμαντίδη


Κλείσιμο
Ήταν καλοκαίρι του 2000 όταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε αποφοιτήσει από το Ε’ Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κορυδαλλού και είχε περάσει στις πανελλαδικές εξετάσεις στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εκείνο το καλοκαίρι ο πατέρας του, Γιάννης Διαμαντίδης, αρρώστησε από πνευμονία και πολύ σύντομα βρέθηκε με την ιατρική ένδειξη: «οξεία νεφρική ανεπάρκεια». Ήδη πριν από χρόνια είχε παρουσιάσει ευπάθεια στα νεφρά. Τότε είχε λάβει μια υπόσχεση από την αδερφή του Αργυρώ Σπαθοπούλου, καθηγήτρια γαλλικών πως αν ποτέ χρειαστεί θα του έδινε το ένα της νεφρό. «Μη στενοχωριέσαι, Γιάννη μου», του είχε πει. «Εγώ είμαι εδώ...». Πράγματι η Αργυρώ ήταν εκεί όταν ο Γιάννης τη χρειάστηκε. Με την απλότητα, τη γλυκύτητα και το μεγαλείο προσφοράς της του υπενθύμισε την υπόσχεσή της: «Εδώ είμαι εγώ. Βάλε μπροστά να γίνει ό,τι πρέπει. Κανόνισέ τα όλα».

Λόγω και της μικρασιατικής καταγωγής η οικογένεια Διαμαντίδη παραμένει δεμένη. Τότε ο πατέρας του Δημήτρη Διαμαντίδη είχε πει για την αδερφή του: «Είχα πάντα ισχυρό δεσμό με την Αργυρώ, που τώρα έγινε ισχυρότερος. Για μένα ήταν θέμα ζωής και θανάτου». Για να πάρει άμεση απάντηση από την αδερφή του: «Αν δεν το έκανα αυτό, δεν θα ησύχαζα ποτέ στη ζωή μου...».

gian98
Ο Γιάννης Διαμαντίδης με την αδερφή του


Τότε πριν από 19 χρόνια ο Γιάννης Διαμαντίδης δημοσιοποίησε το προσωπικό του θέμα πριν γίνει το χειρουργείο γιατί όπως αργότερα θα πει δεν ήθελε κανείς να σκεφθεί ότι επειδή ήταν βουλευτής έγινε κάποια παράκαμψη στη λίστα ανθρώπων που περίμεναν για χρόνια να κάνουν μεταμόσχευση. Ήθελε να μάθει ο κόσμος ότι έκανε το χειρουργείο γιατί του δώρισε το ένα της νεφρό η αδερφή του».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν δίπλα στον πατέρα και στη θεία του εκείνες τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν γρήγορα. Οι αξίες που έλαβε από τον πατέρα του και το πολιτικό ήθος που κληρονόμησε από εκείνον είναι τα εφόδια που κρατά ως κόρη οφθαλμού και για τις επικείμενες εκλογές. Το 2004 εκλέχθηκε γραμματέας της ΠΑΣΠ του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τρία χρόνια αργότερα εκλέγεται πανελλαδικά δεύτερος σε σταυρούς στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και το το 2008 συμμετείχε στο Πολιτικό Συμβούλιο Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η απόφασή του να συνδράμει με τις δυνάμεις και την εμπειρία του στο ΚΙΝΑΛ δεν ήρθε σε μια στιγμή. Ήταν αποτέλεσμα σκέψης και συζήτησης με τον πατέρα του Γιάννη. Ο πατέρας του εκλεγόταν βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στην Β’ Πειραιά από το 1989, ενώ το 2009 συμμετείχε στην κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου ως  Υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας. Ως εκ τούτου ο Δημήτρης Διαμαντίδης έκλεισε τα αυτιά στις πολιτικές σειρήνες που ακούστηκαν από την Κουμουνδούρου που τον ήθελαν να εγκαταλείπει το ΚΙΝΑΛ και να αυτομολεί στο Συριζα. Ο ίδιος φρόντισε να αρνηθεί χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση στελέχους της σημερινής κυβέρνησης. «Εγώ θα δώσω τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής μέχρι το τέλος πιστός στις άξιες και τα ιδανικά μου. Δεν ανήκω στους πρόθυμους που πουλιούνται για μια καρέκλα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη δημοκρατική παράταξη μεγάλη ξανά», θα αναφέρει σε δηλώσεις του πριν από λίγο καιρό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης