Μητσοτάκης: Θα δίνεται το βοήθημα στους συνταξιούχους - Δημιουργούμε μόνιμο μηχανισμό στήριξης

mitso-tan1

Θέλω το βράδυ της 26ης Μαΐου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγαλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει - Η ακροδεξιά χρησιμοποιεί το διχαστικό δίλημμα «οι πολλοί και η ελίτ» - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Σίγουρος ότι θα υπάρχει καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας το βράδυ των Ευρωεκλογών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη δηλώνοντας αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θέλω το βράδυ της 26ης Μαίου να γίνει ξεκάθαρο ότι το πρώτο βήμα για την μεγαλη πολιτική αλλαγή έχει γίνει» πρόσθεσε και παρατήρησε ότι «πρέπει να γίνει η διαπίστωση ότι όλη η συζήτηση γίνεται για τη διαφορά και όχι για τον νικητη».

«Ζητούσα και ζητάω εκλογές το συντομότερο δυνατόν, θα ήταν ανεύθυνο να το έκανα χωρίς να είμαι έτοιμος για την επόμενη ημέρα» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ προσθέτοντας ότι «λευκή πετσέτα θα πετάξει ο Τσίπρας αν προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές».

«Καλώ τους πολίτες ακόμα και αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πολιτική συμπόρευση. Το διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο στην κάλπη και φτάνει μέχρι το ερώτημα πόσο καλά λειτουργεί η Δημοκρατία μας» είπε, ακόμα, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «όσο πιο αδύναμη είναι η Χρυσή Αυγή τόσο το καλύτερο για το πολιτικό σύστημα».«Πρέπει να αφήσουμε το βαθιά διχαστικό το δίλημμα "οι πολλοί και η ελίτ". Σε καμία δημοκρατία δεν υποτάσσεται κανείς σε κανέναν, όλοι υποτασσόμαστε στους νόμους» πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι τη ρητορική αυτή την χρησιμοποιεί η ακροδεξιά. Σχολίασε με σκωπτικό ύφος, μάλιστα, ότι «αν θέλουμε οι κυβερνώντες να ασχοληθούν με τους λίγους ας ασχοληθούν με τους μπαχαλάκηδες».

Θα δημιουργήσουμε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά οτι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει το βοήθημα προς τους συνταξιούχους εξηγώντας ότι  αυτό θα γίνει με «μόνιμο μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων που θα προκύψει από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση».

«Εμείς θέλουμε έναν μόνιμο μηχανισμό στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων που θα προκύτει από την ανάπτυξη της οικονομίας και όχι από μια οικονομία που υπερφορολογεί τη μεσαία τάξη. Βεβαίως με μια οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης 4% μπορούμε να κρατήσουμε αυτό έναν τέτοιο μηχανισμό στήριξης. Να συμφωνήσουμε στο πότε θα δίνεται» είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε ερώτηση «πάντως θα δίνεται;» απάντησε ξεκάθαρα «θα δίνεται αλλά από το πλεόνασμα το αναπτυξιακό, όχι το υστέρημα της κοινωνίας».

Υπογράμμισε, δε, ότι τα χρήματα που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στους συνταξιούχους «δεν είναι "13η σύνταξη" γιατί θα έπρεπε να δοθούν 2,2 δισ. ευρώ και όχι 800 εκατ. ευρώ» παρατηρώντας ότι «αν μπορούσε να δώσει σε μετρητά την 13η σύνταξη μαζί με το ψηφοδέλτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το έκανε».

Απόλυτη πολιτική προτεραιότητα η ασφάλεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφαλείας ξεκαθαρίζοντας ότι για τη Νέα Δημοκρατία «η ασφάλεια είναι απόλυτη πολιτική προτεραιότητα».

Χαρακτήρισε, δε, «ειδικό πρόβλημα» τον Ρουβίκωνα σημειώνοντας ότι «δυστυχώς έχει πάρει διαστάσεις ανεξέλεγεκτες με ευθύνη της κυβέρνησης». «Εδώ κινδυνεύουμε να είμαστε μια εκβιαζόμενη δημοκρατία γιατί οι κινήσεις του Ρουβίκωνα γίνονται για υποστήριξη σε έναν καταδικασμένο σε 11 δολοφονίες τρομοκράτη» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί ήδη ο φρούραρχος» προσθέτοντας ότι «εφόσον ο πρόεδρος της Βουλής εποπτεύει τον φρούραρχο έχει μερίδιο ευθύνης».

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη «η επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ μπορεί να γίνει εντός τριών μηνών ενώ χρειαζόμαστε επειγόντως νέα περιπολικά γιατί έχουμε τώρα σαράβαλα. Δεν είναι δύσκολο, υπάρχουν σχέδια ενδεχομένως και με διακρατικές συμφωνίες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεσή του να καταργήσει άμεσα το το πανεπιστημιακό άσυλο. «Το πανεπιστήμιο θα αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλος δημόσιος χώρος. Αυτή τη στιγμή το άσυλο είναι άσυλο παραβατικότητας και ανομίας. Οι μαθητές που θα δώσουν εξετάσεις δεν θέλουν να μπουν σε ένα πανεπιστήμιο μπάχαλο, ούτε και οι καθηγητές έχουν καμία διάθεση να γίνονται τροχονόμοι της παραβατικότητας» σημείωσε.

Σε ειδική ερώτηση για τα μισθολογικά των αστυνομικών ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα νυχτερινά των αστυνομικών, θα τα δούμε στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Το αντιμετωπίζω με κατανόηση».

Θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά μέσο ορο 30% - Δεν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο

Μιλώντας για την οικονομία ο κ. Μητσοτάκης εξήγηε ότι από το 2020 και σε δύο χρόνια θα υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά μέσο όρο 30% για όλα τα εισοδήματα, διευκρινίζοντας ότι «δενβάζω ταξικό πρόσημο» και ότι «έχουμε ήδη έτοιμο τον αλγόριθμο». Παράλληλα πρόσθεσε ότι «δεν γίνεται να καταργηθεί μόνο ο συμπληρωματικός φόρος γιατί δεν θα μπορούσαμε να μειώσουμε καθόλου τον ΕΝΦΙΑ σε όλες τις κατηγορίες».

Για την υγεία ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «δεν είναι μόνο νοσοκομεία. Το πρόγραμμά μας δίνει μεγάλο βάρος στον τομέα της πρόληψης» τονίζοντας ότι «χωρίς συζήτηση θα εφαρμόσουμε τον αντικαπνιστικό νόμο». Διευκρίνισε, ακόμα, ότι «δεν σκέφτομαι να καταργήσω την εισφορά υπέρ υγείας και να επαναφέρω το 5ευρω» εξαγγέλοντας ότι τα νοσοκομεία θα διοικούνται από ανθρώπους με εμπειρία στη διοίκηση και δεν θα γίνονται διοικητές αποτυχημένοι βουλευτές».

Δεν θα γίνουν απολύσεις - Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών

Για το χώρο του Δημοσίου είπε ότι «θα υπάρχει στοχευμένη πολιτική προσλήψεων και οι προσλήψεις θα γίνουν όπου στο Δημόσιο υπάρχει ανάγκη». «Απολύσεις δεν θα έχουμε, θα υπάρχει αξιολόγηση που δεν έχει τιμωρητικό αλλά βελτιωτικό χαρακτήρα. Θέλω να επιβραβεύσω αυτούς που κάνουν καλά τη δουλειά τους παρά να συνετίσω όσους δεν την κάνουν». Παράλληλα για άλλη μια φορά εξήγγειλε ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικών σταθμών σημειώνοντας ότι «θα συνεργαστούμε και με τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς με ένα κουπόνι 180 ευρώ για 11 μήνες» ενώ «για κάθε γέννηση θα δίνουμε 2.000 ευρώ με κάποια εισοδηματικά κριτήρια που θα αφορά τους πολλούς, τη μεσαία τάξη».

ΣΧΟΛΙΑ (122)

Και εγω θελω Κυριακο

Να μας αφησετε επιτελους ησυχους.

24

Κούλη μην λες πολλά... ότι σου πει η θεία από το Βερολίνο θα κάνεις. Siemens γαρ...

Μakis

...Δηλαδή την ΕΡΤ δεν θα την κλείσεις κ. Μητσοτάκη; Που θα βρούμε τα φράγκα να πληρώνουμε τρία κανάλια +κανάλι Βουλής και τους 4.500 κηφήνες τους! Ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο μισθωτός στη φάμπρικα γιατί να πληρώνει τα δεκάδες χιλιάδες λαμόγια που προσέλαβε o ΣΥΡΙΖΑ; Νισάφι πια!

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Σίγουρα θα σας βοηθήσει είτε χαμηλόμισθος είτε συνταξιούχος. Άλλο ένα άρθρο που αποδεικνύει ότι μόνο ο κ Μητσοτάκης μπορεί να ξαναφέρει τίς καλές εποχές. Ανιδιοτελως εργάζεται νυχθημερόν και επτά μέρες την εβδομάδα χαραμιζοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα για να καταφέρει να γίνει πρωθυπουργός μας και να μας σώσει. Αμέσως εκλογές και κυβέρνηση Ν.Δ για να ξαναδούμε λεφτά στις τσέπες μας.

Ηρθε δευτερος!

Ο κουλης ταζει αυτα που ο Τσιπρας ηδη εχει κανει πραξη! χαχαχαχαχαχα!

αγωνιστης της αριστερας, αδιατρητος

συντροφε @18:02, εμεις καταφεραμε οτι επιδειωκει ο Μητσοτακης. βεβαια κουτοπονηρα, υπουλα, πουστικα, συριζαιικα δεν το αναφερουμε, ομως αυτο ακριβως σατυριζεται και στο οπισθοφιλο της σημερινης ΑΥΓΗΣ. καλα θα ειναι να αφησουμετα εξυπνακιστικα του ειδους "ο Μητσοτακης ανιδιοτελως εργαζεται νυχθημερον και επτα μερες την εβδομαδα....", αναγκαστικα γινεται συγκριση με τις πνευματικες ικανοτητες, την κουλτουρα, την εργατικοτητα, την ειλικρινεια, τις εξαγγελιες του Δρα Τσιπρα, τα επιτευγματα της αντιμνημονιακης κυβερνησης κοινωνικης σωτηριας και αυτη η συγκριση δεν αποβαινει προς οφελος μας. κατα τα αλλα σε ηλιθιους απευθυνομαστε, ας συνεχιζουμε με οτι ξερουμε, με οτι μας ξερουν, με οτι μας ταιριαζει....ψεμμα, ρουφιανλικι, προσωπικες επιθεσεις, βρισιδι, να το παιζουμε θυμα.

Η υπομονή έχει τα όρια της

Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και πρέπει να απαγορευτεί ως κόμμα άμεσα. Ο Σύριζα την κρατάει για να κόβει ψήφους και να κάνει αντιπολίτευση στη ΝΔ, γι αυτό δεν τελειώνει η δίκη μετά από 5!!!! χρόνια... Η παρουσία της στη Βουλή είναι σκάνδαλο. Και μη φοβάστε, όταν γίνει αυτό, δεν θα ανοίξει ρουθούνι, απλά οι οπαδοί της θα κατευθυνθούν σε άλλα, μη ναζιστικά ακροδεξιά κόμματα και σε κόμματα του πατριωτικού χώρου. Αν η ΝΔ νικήσει τα δύο άκρα τότε όλα θα πάνε καλά για τη χώρα μας. Αν δεν τα νικήσει, τότε θα χάσει την εξουσία. Τόσο απλά

Πέτρος Ανανιάδης

Φανατικά Μητσοτάκη για τη ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ! Εννοείται ότι ΔΕΝ θα σταυρώσω κανέναν από την κρυμμένη παράγκα του Σύριζα στη ΝΔ, δηλαδή όλους τους Συνεννοησάκηδες που έκλειναν το μάτι στον Τσίπρα και έχουν το θράσος να είναι ακόμα στη Συντηρητική Δεξιά Παράταξη της χώρας.

Λυκούργος

Έρχεται το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ! Μόνο ζημιά στη χώρα έκανε η πρώτη φορα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ!

mprosta

Σταρατες κουβεντες που απευθυνονται σε νοημονες. Ναι στα κοινωνικα επιδοματα για τη συνοχη της κοινωνιας αλλα με χρηματα απο την αναπτυξη που θα φερει περισσοτερους φορους απο περισσοτερα φορολογητεα εισοδηματα και οχι πετσοκομα της μεσαιας ταξης που προσπαθησαν οι Συριζαιοι να εξαφανισουν κατοπιν εντολων των ξενων τους αφεντικων(αυτων που εβριζαν σωνει και καλα...)ωστε να υπαρχει το προλεταριατο και η αρχουσα ταξη χωρις ανταγωνισμο απο τους μικρομεσαιους. Οποτε κυβερνωντες σκαφατοι και αρχουσα ταξη στην υγεια των κοροιδων δηλ του 99,5% του λαου(στο ονομα σωνει και καλα του λαου ομως...).Κλασσικο μπολτσεβικικο και αποτυχημενο μοντελο εν ετει 2019.Μπροστα για την πολιτικη αλλαγη να διωξουμε το παλιο των συντεχνιων και των λαικιστων!

...

Την ανάπτυξη ποιος θα τη φέρει; Πόση ανάπτυξη θα έρθει; Είναι κοστολογημένη ώστε να ξέρουμε ότι θα καλύψει τα όσα υπόσχεται ο Μητσοτάκης;

Καμένοι πολιτικοί

Σε μια καμένη χώρα απευθυνόμενοι σε καμένο λαό με καμένο μέλλον παντα κοιτωντας το σήμερα και όχι το αύριο . Κλασσικη συνταγή για ψήφους δημοσίων υπαλληλων και συνταξιούχων . Ο άλλος ψάχνεται στους ρομα και στους ομοφιλοφιλους . Οι νέοι φεύγουν και καλά κάνουν . Η Ελλάδα πεθαίνει

manavis

γιατι να μη γινουν απολυσεις στο δημοσιο ρε φιλε;;;; να ψηφισουμε αλλον που θα πει ότι θα γινουν. ελεος με τους παραλιες

φιλε

οταν χρειαστεις γιατρο κ δεν θα υπαρχει τοτε θα μαθεις το γιατι

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kes

Πρόταση με αφορμή με αφορμή την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Νάσου Ηλιόπουλου να μετονομαστεί η οδός Γλάδστωνος σε «Ζακ Κωστόπουλου»

44
mhtsotakis_ar

Σε μια -κατά βάση- αυτοβιογραφική συνέντευξη ο πρωθυπουργός μίλησε λιγότερο για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και περισσότερο για τα παιδικά του χρόνια, τη φοιτητική ζωή του, τη γνωριμία με τη σύζυγό του Μαρέβα, τον ρόλο της οικογένειας στη ζωή του, τις σχέσεις με τους γονείς του και τα βαθύτερα πιστεύω του – Τι απάντησε για την προεδρική εκλογή, τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των Αποδήμων και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ερντογάν

19
mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

37