Γεννηματά: Ο... Πολακισμός χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Γεννηματά: Ο... Πολακισμός χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Θα ψηφίζαμε την πρόταση μομφής κατά Πολάκη», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - «Η κυβέρνηση υποτίμησε τη ζωή των πολιτών» είπε για το Μάτι - «Πολιτική σκευωρία» κατά του Λοβέρδου η υπόθεση Novartis

fofi_main01
Για... Πολακισμό που χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση, με επιλογή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μίλησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ παραχώρησε συνέντευση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, αλλά και την πορεία στα οικονομικά της χώρας, ενώ αποκάλεσε «πολιτική σκευωρία» την κλήση του εισαγγελέα στον Ανδρέα Λοβέρδο για την υπόθεση Novartis.

Η Φώφη Γεννηματά στον ALPHA


Πιο αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Όλοι παρίσταναν ότι δεν υπήρχαν θύματα. Άκουσα υπουργό να λέει ότι ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφή είναι ένας θάνατος; Δεν υπήρχε ασάφεια. Η κυβέρνηση υποτίμησε τη ζωή των πολιτών και προσπάθησε να υποτιμήσει και τη νοημοσύνη τους.

Κλείσιμο
Τσίπρας και Μητσοτάκης προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχουν άλλες δυνάμεις. Είναι μία κοκορομαχία αδιεξόδου. Πρόκειται για μία μάχη μεταξύ της ορίτζιναλ δεξιάς, της ΝΔ και της νέας δεξιάς, του ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο του Τσίπρα είναι βαθύτατα συντηρητικό. Περικοπές μισθών, συντάξεων και παροχών.

Εμείς έχουμε μία προοδευτική πρόταση, για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Οι ευρωεκλογές είναι κρίσιμες, διότι από τη μία έχουμε τη συντηρητική δεξιά, που ανήκει ο κ. Μητσοτάκης και από την άλλη έχουμε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές που αλλάζουν την ατζέντα και είναι η ευρωπαϊκή δύναμη που έχει ένα σχέδιο ανάπτυξης. Η επιλογή του Βέμπερ είναι η έκφραση του συντηρητισμού. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές είναι σύμμαχοι της Ελλάδας.

Εμείς στηρίζουμε πρόταση μομφής συνολική απέναντι στην κυβέρνηση. Παρατήρησα ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη στον Πολάκη. Στην πραγματικότητα ταύτισε το σύνολο των μελών και των υπουργών του, με αυτό το φαινόμενο. Στην ουσία, ο... πολακισμός χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση. Ναι, θα στηρίζαμε την πρόταση μομφής για τον Πολάκη, αν την κατέθεσε η ΝΔ. Απορώ, τι σκέφτονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον του κ. Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis. Τον καλούν να καταθέσει με βάση όσα είπε ένας μάρτυρας, απ΄ όσα άκουσε. Πώς αλλιώς λέγεται αυτό, εκτός από πολιτική σκευωρία. Όταν μάλιστα το πραγματικό σκάνδαλο, η τιμή του φαρμάκου, δεν ελέγχθηκε στην Ελλάδα. Έχουμε βάλει στο στόχαστρο έναν άνθρωπο χωρίς κανένα στοιχείο, ο οποίος μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη. Ηθικός αυτουργός είναι η κυβέρνηση. Ξέρουμε ποιοι είναι οι άνθρωποι της κυβέρνησης που έχουν επαφές με τη δικαιοσύνη. Είναι το σύστημα της βαθιάς δεξιάς, το οποίο αξιοποιεί σήμερα ο κ. Τσίπρας.

Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι για να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση, θα πρέπει να έχουμε διερευνητική εντολή. Τότε θα επιδιώξουμε μία ισχυρή συμμαχία. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις Τσίπρα. Πρέπει να αλλάξει. Να σχεδιάσουμε ένα σχέδιο με ελληνική ταυτότητα και γραφή. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί άλλο να ανταποκριθεί. Η ανάπτυξη δεν έχει πάρει μπροστά, επενδύσεις δεν έρχονται και όλα δείχνουν ότι το πρόγραμμα Τσίπρα τον εξυπηρετεί μόνο για να παρατείνει λίγο την παρουσία του στην καρέκλα και να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών. Το μεγάλο έλλειμμα είναι αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης και γι' αυτό ευθύνεται σε μεγάλο ποσοστό η κυβέρνηση Τσίπρα».

Το παρασκήνιο της συνέντευξης

Η κ.Φώφη Γεννηματά σε συζήτηση με τους δημοσιογράφους του Alpha είπε ότι διαπιστώνει στις περιοδείες πως το ΚΙΝΑΛ έχει μεγάλο ρεύμα και μόλις πάρει την τρίτη εντολή θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συνεργασία. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ήταν. Η θέση του ΚΙΝΑΛ στην συμφωνία των Πρεσπών θεωρεί πως  ήταν σωστή και καθοριστική για το μέλλον του ΚΙΝΑΛ.

Παρόντες , ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha κ. Μανώλης Δραϊνάκης, ο Εμπορικός Διευθυντής του Alpha κ.Κώστας Χαρίτσης και η Διευθύντρια Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Alpha κ. ΄Αρτεμις Δήμου και όλο το πολιτικό τμήμα του τομέα Ειδήσεων.

Την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ συνόδευαν  ο Διευθυντής του Πολιτικού γραφείου της κ. Μαν. Όθωνας, ο Εκπρόσωπος Τύπου κ. Παύλος Χριστίδης και ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Φίλιππος Φιλιππακόπουλος.


Στις φωτογραφίες βλέπουμε:

- Την υποδέχεται στον Σταθμό ο Διευθύνων Σύμβουλος του Alpha κ.Μανώλης Δραϊνάκης

- Συνομιλία με τους δημοσιογράφους Πολιτικού Ρεπορτάζ του Alpha με τον Παρουσιαστή του Κεντρικού Δελτίου Αντώνη Σροϊτερ και τον πολιτικό Συντάκτη του STAR Πέτρο Μποτσαράκο.

- Με την Αρχισυντάκτρια Πολιτικού Λωρα Ιωάννου

fara1
fara2
fara3
fara4
fara5
fara6
fara7
fara8



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης