«Κουβέντα» από Μαξίμου για τις αποκαλύψεις των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη

«Κουβέντα» από Μαξίμου για τις αποκαλύψεις των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη

Αποκαλύφθηκαν εμβάσματα από την Κύπρο στην Αθήνα χωρίς να υπάρχει αιτιολογία -
Για  «μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο» κάνει λόγο η Ν.Δ. και ζητεί εξηγήσεις, αλλά το Μαξίμου απαντά… για τα δάνεια των κομμάτων!

mnl0
Αναπάντητα άφησε το Μέγαρο Μαξίμου τα ερωτήματα που διατύπωσε η ΝΔ για τις δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου μετά τις νέες αποκαλύψεις στις οποίες προέβη σήμερα η εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, μεγάλα χρηματικά ποσά άγνωστης αιτιολογίας, μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για άνοιγμα των λογαριασμών του σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα χρήματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, δεν αποδεικνύεται ωστόσο παροχή υπηρεσιών του «Μανόλο του Παππά» προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε απαντήσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει «πια καμιά αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικο σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται», καθώς και ότι: «O κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου».
Ωστόσο, το γραφείο του Πρωθυπουργού, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα δεν παρέχει καμία εξήγηση ή σχόλιο, αντιθέτως, επιχειρεί ουσιαστικά να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τις αποκαλύψεις για τα χρήματα στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη και αναφέρεται στα δάνεια των κομμάτων!.
Οι αποκαλύψεις αφορούν στον Μανώλη Πετσίτη ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις από το Πρώτο ΘΕΜΑ για την εντυπωσιακή του άνοδο, όταν με διαβατήριο ότι ήταν συμμαθητής και "άνθρωπος" του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, έφτασε από σερβιτόρος, μέσα σε δύο χρόνια, να αποκτά εισοδήματα 200.000 ευρώ, προσπάθησε να μείνει "κάτω από τα ραντάρ", "μεταναστεύοντας" στην Κύπρο. Η νέα του ζωή εκεί έχει όλα τα στοιχεία της πολυτέλειας και της χλιδής, στην οποία συνήθισε να ζει τα τελευταία χρόνια το παιδί από την Καισαριανή. Οι δρόμοι του, όμως, συναντώνται και πάλι με έναν «φίλο απ' τα παλιά», τον Κύπριο δικηγόρο- ειδικό στις off shore, τον Α.Αρτεμίου, συνοδοιπόρο του Νίκου Παππά στο μυστηριώδες ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

Κλείσιμο
Στο protothema.gr δημοσιεύτηκε και αποκαλυπτικό βίντεο από την πολυτελή διαβίωση του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο σε πολυτελές συγκρότημα με πισίνα.

Η νέα  μεγάλη ζωή  του Μανόλο  στην Κύπρο


Παράλληλα ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε μια παραίτηση- βόμβα ανώτατου στελέχους της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, ο οποίος διενεργούσε την έρευνα για το σκάνδαλο ELFE-ΔΕΠΑ, στο οποίο έχει εμπλακεί ο Μανώλης Πετσίτης. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη».

Η Πειραιώς επισημαίνει στο «δια ταύτα», «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».


Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία "θα επιστρέψει ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων", αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. 'Αλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν», τονίζει επίσης το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει: «Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης