«Κουβέντα» από Μαξίμου για τις αποκαλύψεις των λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη

mnl0

Αποκαλύφθηκαν εμβάσματα από την Κύπρο στην Αθήνα χωρίς να υπάρχει αιτιολογία -
Για  «μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο» κάνει λόγο η Ν.Δ. και ζητεί εξηγήσεις, αλλά το Μαξίμου απαντά… για τα δάνεια των κομμάτων!

Αναπάντητα άφησε το Μέγαρο Μαξίμου τα ερωτήματα που διατύπωσε η ΝΔ για τις δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου μετά τις νέες αποκαλύψεις στις οποίες προέβη σήμερα η εφημερίδα το «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας, εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη, μεγάλα χρηματικά ποσά άγνωστης αιτιολογίας, μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για άνοιγμα των λογαριασμών του σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα χρήματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, δεν αποδεικνύεται ωστόσο παροχή υπηρεσιών του «Μανόλο του Παππά» προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.
Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε απαντήσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει «πια καμιά αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικο σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται», καθώς και ότι: «O κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου».
Ωστόσο, το γραφείο του Πρωθυπουργού, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το απόγευμα δεν παρέχει καμία εξήγηση ή σχόλιο, αντιθέτως, επιχειρεί ουσιαστικά να στρέψει τα βλέμματα μακριά από τις αποκαλύψεις για τα χρήματα στους λογαριασμούς του Μανώλη Πετσίτη και αναφέρεται στα δάνεια των κομμάτων!.
Οι αποκαλύψεις αφορούν στον Μανώλη Πετσίτη ο οποίος μετά τις αποκαλύψεις από το Πρώτο ΘΕΜΑ για την εντυπωσιακή του άνοδο, όταν με διαβατήριο ότι ήταν συμμαθητής και "άνθρωπος" του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, έφτασε από σερβιτόρος, μέσα σε δύο χρόνια, να αποκτά εισοδήματα 200.000 ευρώ, προσπάθησε να μείνει "κάτω από τα ραντάρ", "μεταναστεύοντας" στην Κύπρο. Η νέα του ζωή εκεί έχει όλα τα στοιχεία της πολυτέλειας και της χλιδής, στην οποία συνήθισε να ζει τα τελευταία χρόνια το παιδί από την Καισαριανή. Οι δρόμοι του, όμως, συναντώνται και πάλι με έναν «φίλο απ' τα παλιά», τον Κύπριο δικηγόρο- ειδικό στις off shore, τον Α.Αρτεμίου, συνοδοιπόρο του Νίκου Παππά στο μυστηριώδες ταξίδι του στη Βενεζουέλα.

Στο protothema.gr δημοσιεύτηκε και αποκαλυπτικό βίντεο από την πολυτελή διαβίωση του Μανώλη Πετσίτη στην Κύπρο σε πολυτελές συγκρότημα με πισίνα.

Η νέα  μεγάλη ζωή  του Μανόλο  στην Κύπρο


Παράλληλα ο «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε μια παραίτηση- βόμβα ανώτατου στελέχους της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, ο οποίος διενεργούσε την έρευνα για το σκάνδαλο ELFE-ΔΕΠΑ, στο οποίο έχει εμπλακεί ο Μανώλης Πετσίτης. Συγκεκριμένα, σε επιστολή του με τίτλο «Εξώθηση σε παραίτηση», ο προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες καταγγέλλει την επικεφαλής της Αρχής, Άννα Ζαΐρη-Αρκουλή, ότι εν μέσω διερεύνησης σημαντικότατων υποθέσεων, όπως αυτή των χρεών της ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ, τον μετέθεσε αναιτιολόγητα στη Β’ Μονάδα, και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Η ανακοίνωση της Ν.Δ.

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία και προσθέτει:

«Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη».

Η Πειραιώς επισημαίνει στο «δια ταύτα», «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».


Η ανακοίνωση του Μαξίμου

Το ερώτημα αν η Νέα Δημοκρατία "θα επιστρέψει ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων", αναφέρει χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

«Ο πανικός της ΝΔ γίνεται ακόμη πιο έκδηλος από τους φτηνούς αντιπερισπασμούς που κατασκευάζει. 'Αλλωστε, τις τελευταίες μέρες παράγει περισσότερα fake news από όσα και τα ίδια τα στελέχη της μπορούν να καταναλώσουν», τονίζει επίσης το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού και συνεχίζει: «Όσο κι αν προσπαθούν όμως δε θα μπορέσουν να αποφύγουν την απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη του ελληνικού λαού: Θα επιστρέψουν ποτέ τα κλεμμένα δανεικά και αγύριστα των θαλασσοδανείων τους ή θα συνεχίσουν να πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;»

ΣΧΟΛΙΑ (16)

teo

ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝΕ ΦΑΕΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΣΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΕ ΣΑΡΑΝΤΑ

Γονέας Α-Β

Για τη σημερινή γιορτή του ευχόμαστε όλοι στον Τσιπρα ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΉ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ ΛΙΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ!

Το καλύτερο είναι

Το αθλητικό μποτάκι μπάσκετ στο Σπα. Ωραίος.

Αναγνώστης 1

Μία απλή απορία? Γιατί το όνομα του υπαλλήλου που παραιτήθηκε δεν αναφέρεται πουθενά? Ενώ της προϊσταμένης του, υπάρχει παντού? Αν έχει στοιχεία ο υπάλληλος, θεωρώ πως πρέπει να τα παραδώσει όπου μπορεί και πρέπει και να προχωρήσει η υπόθεση. Αλλιώς μοιάζει με κακό κουτσομπολιό όλο αυτό....... Ας βλέπουμε και πίσω από αυτά που μας προβάλουν.

@Τσυριζοθίασο

Η προσωποποίηση του..... "ηθικού" πλεονεκτήματος της αριστεράς.....

Οι έχοντες το υποκριτικό....πλεονέκτημα!!

Το ότι κάποιοι πήραν κάποτε αλόγιστα δάνεια δε νομιμοποιεί σήμερα τον παράνομο πλουτισμό κάποιων άλλων! Ούτε μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να οχυρώνεται επ' άπειρο πίσω από υπαρκτά ή ανύπαρκτα σκάνδαλα του παρελθόντος. Οφείλουν λοιπόν να εξηγήσουν στην κοινή γνώμη το ρόλο που είχε ο Πετσίτης δίπλα στα κυβερνητικά στελέχη, την πηγή των χρημάτων και το λόγο που εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ - Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του Πετσίτη. Χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει.....

νικος γερμανια

σιγα μην στα εξηγησουν , αρπακτη κανουν και θα γεμισουν τους τραπεζικους τους λογαριαμους με πολλα εκατ ευρω , την ιδια ωρα διωχνουν επενδυτες στο εξωτερικο αυξανουν την φορολογια και απαγορευουν επενδύσεις ( βλεπε ελληνικο ) ετοιμασου να βιωσεις μεγαλη πεινα και εξαθλιωση σοσιαλιστη ψηφοφορε με τον κρατισμο που επελεξες από το 81 και μετα τα λεφτα των αλλων εχουν τελειωσει από το 2010 τωρα τρωτε τις σαρκες σας .

Ομοίως..

Κι εσείς 'ουτε κουβέντα " για τον Δεξιο παιδοφιλο...

Τσούζει πολύ το άτιμο το ...Μανόλο !!

Αλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε βούρλο ετσι ;;;;

EYANGELOS

Ξεβρακώθηκαν οι συριζαίοι και δε ξέρουν τι να απαντήσουν. Οι ψηφοφόροι τους δε σίγουρα τρώνε σανό. Πιάστηκε ο Πετσίτης, σημαίνων στέλεχος της κυβέρνησης τους στα πράσα, με χρήματα που δεν μπορεί να αποδείξει την προέλευση τους, με οφσορ εταιρία στο όνομα του, με δανεικά από τράπεζες και αυτοί τώρα τολμάνε να μιλούν.

Maver

ε ρε τι έχει να γίνει μόλις πέσει το καθεστώς ..Οι δε δικαστές και λοιποί ανακριτές που "κάνουν πλάτες" στους αλητήριους θα έχουν μεγάλο πρόβλημα που δεν αντισταθμίζει ότι και να πήραν ως αντάλλαγμα...

ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ

ΕΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑΝ ΟΙ ΑΥΛΙΚΟΙ ΤΟΥ ΚΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΖΗΤΟΥΛΕΣ , ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΨΩΜΟΛΥΣΟΥΣΕ !

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

a-mitsotakis-theodorakis

Ο πρωθυπουργός ανέβασε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram με τον 94χρονο μουσικοσυνθέτη - Είχε μαζί του μια ζεστή κουβέντα για ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη μουσική ως τα εθνικά θέματα

20
tsavou

Νωρίτερα ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα παραμείνει στη Λιβύη εάν δεν διασφαλιστούν τα δικαιώματα της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο - Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα πριν από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο - Από την πρώτη στιγμή τα τουρκικά ΜΜΕ έσπευσαν να κινηθούν προκλητικά σχολιάζοντας τη συνάντηση Μητσοτάκη - Χαφτάρ

5
kyriakos_mitsotakis_thessaloniki

Σχολιάζεται το βέτο που έθεσε ο πρωθυπουργός - «Προϋπόθεση συναίνεσης για λύση στη Λιβύη η ακύρωση του μνημονίου της με την Τουρκία» είπε τηλεφωνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άνγκελα Μέρκελ

8
00-626-720x400

Για το μετρό ο υπουργός Μεταφορών ανακοίνωσε ότι έχουν αρχίσει και ανοίγουν ήδη τα κλειστά εκδοτήρια εισιτηρίων σε κεντρικούς σταθμούς και θα ανοίξουν κι άλλα, ενώ μέσα σε δυο μήνες θα γίνει προμήθεια άλλων 100 με 120 μηχανήματων έκδοσης εισιτηρίων 

3
anonymous-500

«Όπως χτύπησαν οι Τούρκοι έτσι και εμείς μια ημέρα μετά ως απάντηση», αναφέρουν στο μήνυμά τους οι Anonymous Greece - Μια σειρά από κυβερνητικές ιστοσελίδες, ανάμεσα σε αυτές της ΕΥΠ, έριξαν οι Τούρκοι χάκερς

54
erdogan_ar

Μια ημέρα πριν από τη Διάσκεψη στο Βερολίνο κλιμακώνει τους τόνους και απαιτεί - Δείχνει να αψηφά το προσχέδιο του ΟΗΕ για εκεχειρία στη Λιβύη και αποφυγή στρατιωτικής παρέμβασης - Νωρίτερα κατηγόρησε την Ευρώπη για έλλειψη ευαισθησίας στο θέμα της Λιβύης

223