«Κόκκινα δάνεια»: Κρίσιμη σύσκεψη με τραπεζίτες στο Μαξίμου

maximou_nixta_main

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει νέες προτάσεις στο τραπέζι, για να κλείσει το νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Νέες προτάσεις φαίνεται να έχουν πέσει στο τραπέζι, από πλευράς κυβέρνησης στη συζήτηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών, για να «κλείσει» το νέο πλαίσιο για την προστασία της α’ κατοικίας και του νόμου Κατσέλη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξεκίνησε νέα σύσκεψη των τραπεζίτων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι εκκρεμότητες και τα κριτήρια ένταξης στο νέο μηχανισμό, υπό τους κ.κ. Φλαμπουράρη και Λιάκο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, παρά τις αρχικές πληροφορίες, δεν θα λάβει μέρος στη σύσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προς τις τράπεζες για το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α' κατοικίας εξήγησε ο αρμόδιος υπουργός Αλέκος Φλαμπουράρης στους βουλευτές μέλη της ΕΠΕΚΕ χρηματοπιστωτικου του κόμματος. Φαίνεται να οριστικοποιειται το ανώτατο όριο προστασίας της α' κατοικίας στα 250.000 ευρώ (εμπορική αξία) για τους τρίτεκνους (με αρχικό ίσως τις 150.000 ευρώ).

Διαμορφώνεται και η έννοια του μέγιστου υπολοίπου οφειλής προς τα τραπεζικά ιδρύματα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ύψος 150.000 ευρώ (το οποίο αφορά καθαρή οφειλη) θα είναι το όριο του οποίου δεν μπορεί κάποιος να υπερβεί και να ενταχθεί στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με μέλη της επιτροπής, δεν έχουν ακόμα οριστικοποιηθεί όλες οι προϋποθέσεις ένταξης στο νέο μηχανισμό τα οποία είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.


ΣΧΟΛΙΑ (3)

badbank

Αυτοί που πληρώνουν συνεπώς τόσα χρόνια για ένα ταπεινό οικογενειακό σπιτάκι, γιατί πληρώνουν; Για τις σουιτάρες με θέα στις κυκλάδες των ψώνιων, που έγιναν αίφνης "ταξικοί επαναστάτες", και "κοκκίνησαν" μαζί με τις καγιέν τους; Πείτε μας έναν στοιχειωδώς σοβαρό λόγο για να συνεχίσουν να πληρώνουν οι συνεπείς για τα άχρηστα λαμόγια και αφήστε στην άκρη τις ηλίθιες κλάψες περί πρώτης κατοικίας. Η "αλληλεγγύη" έπιασε κόκκινο και αυτό το καπιταλοκομμουνιστικό υβρίδιο φέρνει εμετό, εκτός από αριστερές ψήφους, βέβαια.

ΠΑΣΟΚ ΡΕ!

Εμένα το δάνειο είναι ΠΡΑΣΙΝΟ!Κι άμα σας αρέσει.

ΑΚΗΣ ΠΑΓΚΑΚΗΣ

-"Διαμορφώνεται και η έννοια του μέγιστου υπολοίπου οφειλής προς τα τραπεζικά ιδρύματα, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ύψος 150.000 ευρώ..........................." Καθαρά επικοινωνιακή διαχείριση και μόνον. Χιλιάδες υποθέσεις καρκινοβατούν καθώς οι οφειλές με ή χωρίς τους παράνομους τόκους/χρεώσεις είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Εξάλλου, ομιλούμε για πτωχευτικό κώδικα. Αν χρωστάς έως 150 χήνες άνετα μπορούν και από μόνες τους οι τράπεζες -αν κάνουν ρεαλιστικές προτάσεις- να το χειριστούν χωρίς πρόβλημα για κανέναν εμπλεκόμενο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rallia0

Ανακοινώθηκαν δέκα ακόμη ονόματα υποψηφίων ευρωβουλευτών  μετά τη συνεδρίαση υπό τον Αλέξη Τσίπρα της Πολιτικής Γραμματείας - ΝΔ για Πέτρο Κόκκαλη: Από τα δημόσια έργα τώρα και  στην Ευρωβουλή

30
_DPT1566

Θα αποφέρει έως 2% πρόσθετη αύξηση του ΑΕΠ ετησίως σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πάγωσε επί 4 χρόνια εμβληματικές επενδύσεις - Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ για νέες υποδομές ύψους 10-12 δισ ευρώ μέσα στην επόμενη τετραετία

12