Καρφιά Μητσοτάκη σε Πολάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο

Καρφιά Μητσοτάκη σε Πολάκη για τον αντικαπνιστικό νόμο

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το γεγονός ότι κυκλοφορεί καπνίζοντας σε κλειστούς χώρους - Μιλώντας στην εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας  τόνισε ότι δέσμευση του κόμματος του είναι η πλήρης και απόλυτη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

4706278
Τις βασικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ανέπτυξε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο καρκίνος πρέπει να αντιμετωπιστεί με τόλμη και γνώση. Και σε ό,τι αφορά την Πολιτεία, με ένα σχέδιο δράσης που θα δίνει έμφαση στην πρόληψη, στην έγκαιρη διάγνωση, στη σωστή θεραπεία και προπαντός στην ανακούφιση των ασθενών, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και κατέθεσε τις πέντε βασικές προτάσεις του κόμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου: Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, επιτάχυνση των διαγνωστικών εξετάσεων, άμεση διενέργεια ακτινοθεραπειών, δημιουργία ειδικών κέντρων αντιμετώπισης καρκίνου και τέλος στις ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.

«Βασική μας προτεραιότητα αποτελούν οι πολιτικές πρόληψης του καρκίνου». Έμφαση έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, στον αντικαπνιστικό νόμο που όπως είπε θα εφαρμοστεί πλήρως και απολύτως και εξήγησε: «Όχι ως υποχρέωση και τιμωρία, αλλά ως δικαίωμα όλων να ζήσουν όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε αιχμές κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας για το γεγονός ότι κυκλοφορεί καπνίζοντας σε κλειστούς χώρους.

«Δεν είχα πρόθεση να το πω αυτό Το λέω μόνο επειδή άκουσα τον υπουργό υγείας να Μιλάει για τον αντικαπνιστικό νόμο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «Όταν ο υπουργός αναπληρωτής υγείας κυκλοφορεί με ένα τσιγάρο εντός κλειστών χωρών για ποιον αντικαπνιστικό νόμο μιλάμε;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης