Παυλόπουλος: Τα άτομα με αναπηρία πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στο κοινωνικό γίγνεσθαι

proedros

Πρόεδρος  της Δημοκρατίας και η σύζυγός του έδωσαν το «παρών» στο 1ο Διαδραστικό Συνέδριο για την Διαφορετικότητα στα Σχολεία- Τη σημασία της Παιδείας στην αποδοχή της διαφορετικότητας τόνισε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και ο «Σ.Κ.Ε.Π.-Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους» διοργάνωσαν, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, το 1ο Διαδραστικό Συνέδριο με θέμα «Προωθώντας την Αποδοχή της Διαφορετικότητας στα Σχολεία-Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις για την κοινωνική ένταξη νέων με αναπηρία», σε ένα κατάμεστο από κόσμο Ζάππειο Μέγαρο.

Στόχος του Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν άτομα με αναπηρία, καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μαθητές γενικής εκπαίδευσης αλλά και φοιτητές ήταν να αναδείξει την σημασία εφαρμογής και καθιέρωσης νέων εκπαιδευτικών εργαλείων, μέσα από τα οποία οι μαθητές των ελληνικών σχολείων γενικής εκπαίδευσης θα προετοιμάζονται στην αποδοχή της διαφορετικότητας.

Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε την σημασία της κοινωνικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία: «Προωθώντας αποτελεσματικές δράσεις για την ομαλή και αποδοτική κοινωνική ένταξη νεών με αναπηρία, στηρίζουμε τους νέους με αναπηρία ώστε, υπό όρους σεβασμού της αξίας τους και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους, να συμμετέχουν ισοτίμως στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Και τούτο διότι υπό τις συνθήκες αυτές, οι νέοι με αναπηρία μπορούν, κατά το δυνατόν, να ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και να έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άλλους νέους, προκειμένου να συμμετέχουν ενεργώς και ισοτίμως στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της Χώρας».

ssynedrio


Παρούσα ήταν και η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρία Σίσσυ Παυλοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην σημασία ανάληψης πρωτοβουλιών για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία. «Είμαι πραγματικά χαρούμενη που μετέχω σε μια τέτοια πρωτοβουλία. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου συνεδρίου αποτελεί μια πολύ σημαντική αφορμή για σκέψη και προβληματισμό και είμαι βέβαιη ότι όλοι θα φύγουμε πλουσιότεροι» ανέφερε η κυρία Παυλοπούλου.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της παιδείας για την διαμόρφωση μιας κοινωνίας που αντιμετωπίζει με σεβασμό την διαφορετικότητα. «Αγωνιζόμαστε για την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των συνανθρώπων μας και κυρίως των νέων, ώστε να συνειδητοποιήσουν την ικανότητά τους να δημιουργούν αλλαγές, να υπερασπίζονται δικαιώματα κι ελευθερίες δικές τους και των άλλων, αλλά και να πραγματώνουν τα όνειρά τους με τη δύναμη της γνώσης. Σε αυτή τη διαδικασία, η παιδεία παίζει πρωτεύοντα ρόλο και κανείς μα κανείς δεν πρέπει να μένει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια του Σ.Κ.Ε.Π κυρία Αθηνά Κρητικού δεσμεύτηκε ότι όλες οι απόψεις των συμμετεχόντων μαθητών, των νέων με αναπηρία, των καθηγητών και των εκπαιδευτικών, θα αποτυπωθούν. Απώτερος σκοπός είναι η θέσπιση πιλοτικού προγράμματος στο σχολικό πλαίσιο της ευρύτερης περιφέρειας της Αττικής. «Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα θα αποτελέσει το έναυσμα για την δημιουργία ενός σχολείου ως πλαίσιο ισότητας ευκαιριών και ένταξης σε ένα κοινωνικό σύνολο. Ένα σχολείο που θα προωθεί την ενσυναίσθηση, τον διάλογο, την συνύπαρξη, την αποδοχή, την αλληλεγγύη και τον σεβασμό στην μοναδικότητα του καθενός» είπε ανάμεσα σε άλλα η κυρία Κρητικού.

PAN_0582__3_
SKEP__DIVERSITY_1__5_

ΣΧΟΛΙΑ

Aris

Δηλώσεις μόνο χωρίς πρακτική αξία.... Αέρας κοπανιστός δηλαδή

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ . Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ. ΑΣΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgoulis_main

Μετά τα «όχι» από τον Π. Γιαννάκη, τον Γ. Καπουτζίδη, πρωτοκλασσάτα στελέχη όπως ο Ν. Φίλης, ο Γ. Δραγασάκης, η Έφη Αχτσιόγλου το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος κλείνει με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη - Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο

48