Εθνικιστικές κορώνες οι τουρκικές απειλές για νέο Αττίλα στην Κύπρο, λέει ο Κατρούγκαλος

katrougkalos2

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι τα υπονοούμενα της τουρκικής πλευράς ακόμη και για νέα εισβολή στην Κύπρο δείχνουν ότι στον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας υπάρχει έδαφος για εθνικιστικές κορώνες - «Δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν έχουμε να παραχωρήσουμε τίποτα» 

Για «εθνικιστικές κορώνες, που στην Τουρκία υπάρχει έδαφος να αναπτυχθούν έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, σχολιάζοντας τις απειλές που έχουν ακουστεί από την Άγκυρα, που φθάνουν ακόμη και να υπαινίσσονται νέα εισβολή στην Κύπρο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι υπαινιγμοί προέρχονται από εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης. «Αλλά αυτό είναι δηλωτικό του ότι στον πολιτικό κόσμο της Τουρκίας υπάρχει έδαφος για τέτοιες εθνικιστικές κορώνες. Και είναι προφανώς ξανά προς το συμφέρον μας να μην ακολουθούμε εμείς τις κορώνες αυτές με αντίστοιχες κορώνες δικές μας, ακριβώς γιατί εμείς και δεν διεκδικούμε τίποτα, αλλά και δεν έχουμε να παραχωρήσουμε τίποτα. Τα συμφέροντά μας και τα εθνικά μας δίκαια είναι απόλυτα κατοχυρωμένα», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, η κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας προκύπτει από «πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες εάν τις συγκρίνουμε με το παρελθόν, ακόμα και σε κρίσιμες περιόδους όπως την επαύριο των Ιμίων, δείχνουν τη σαφή αποδοχή από την Ευρωπαϊκή Ένωση του απλού γεγονότος που σας είπα: ότι στην περιοχή μας έχουμε αμφισβήτηση της νομιμότητας από ένα κράτος, την Τουρκία, σε ό,τι αφορά το Δίκαιο της Θάλασσας και την υπεράσπισή του από ένα άλλο κράτος, που είναι και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει εξ αυτού και μόνο του γεγονότος την απαίτηση αλληλεγγύης. Και επαναλαμβάνω, δεν είναι μόνο θέμα δικαίου, είναι και θέμα διπλωματικής ισχύος, που φαίνεται αυτή τη στιγμή στις θάλασσες της Κύπρου».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι είναι «προς το απόλυτο συμφέρον της χώρας μας να διατηρήσει τη νηφαλιότητά της», τόσο επειδή τα εθνικά μας συμφέροντα είναι θωρακισμένα, όσο και γιατί «είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη η διπλωματική θέση τόσο της Ελληνικής όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Μάλιστα υποστήριξε ότι «οι προσπάθειες αναθεωρητισμού των συνθηκών και διατήρησης υψηλής πολεμικής ρητορικής, δεν ωφελούν, αντιθέτως απομονώνουν. Νομίζω, και είναι προφανές αυτό από το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρεί στην πράξη στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, ότι βρίσκεται σε απομόνωση αυτή τη στιγμή η πολιτική αυτή που σας είπα: της αμφισβήτησης του διεθνούς δικαίου και όχι της προσπάθειας τα εθνικά συμφέροντα να ρυθμίζονται στο πλαίσιο που το διεθνές δίκαιο επιτάσσει».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΜΕ ΣΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ,ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΠΙΑΝΗΣ.

Last

Ασε τις εξυπναδες καρουμπαλε και φροντιστε να παρετε καμια φρεγατα βαρβατη ,γιατι μας βλεπω με το ολο πισω πισω και το καζαν καζαν ,να πεφτουμε στο καζανι του τουρκου .

Να σε χαίρονται

Δεν είναι εθνικιστικές κορώνες ανόητε Κατρόυγκαλε. Είναι στρατηγική της Τουρκίας για να σε σύρει στην Χάγη και να γίνει η μοιρασιά 50-50 ή kazan-kazan που λέει και ο σουλτάνος τους. Ευτυχώς οι Κύπριοι τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν γραμμένους σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες που κάνουν kazan-kazan συμφωνίες ακόμη και με τα Σκόπια. Πόσο μάλλον όταν τα Σκόπια ΜΟΝΟ απαιτούν και η Ελλάδα ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ. Για αυτό άλλωστε έχουν πάρει φόρα και οι Αλβανοί.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης