Τουρκάλα πολιτικός απειλεί την Κύπρο με νέο «Αττίλα»

Τουρκάλα πολιτικός απειλεί την Κύπρο με νέο «Αττίλα»

Προκλητική ρητορική από την επικεφαλής του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» μέσα στο τουρκικό κοινοβούλιο «Αν χρειαστεί η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές» είπε χαρακτηριστικά η Ακσενέρ σε μια ανατριχιαστική απειλή

aksener1
Με νέο «Αττίλα» απειλεί τους Ελληνοκύπριους η πρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» (IYI) της Τουρκίας, Μεράλ Ακσενέρ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η Μεγαλόνησος «είναι και θα παραμείνει τουρκική».

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, η πρώην υποψήφια για την προεδρία και πολιτική αντίπαλος του Ερντογάν έκανε λόγο για ιμπεριαλιστές που σκαρώνουν παιχνίδια στην Κύπρο μέσω των αποθεμάτων πετρελαίου και αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Μην ξεχνάτε ότι, αν χρειαστεί, η Αϊσέ θα ξαναπάει διακοπές, και η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική», ανέφερε η ακροδεξιά πολιτικός σε μια ξεκάθαρη απειλή.

Υπενθυμίζεται ότι η φράση η «Αϊσέ θα πάει διακοπές» ήταν το συνθηματικό για να ανάψει το πράσινο φως και να ξεκινήσει ο Αττίλας για την Κύπρο.

Οι  δηλώσεις της Τουρκάλας πολιτικού έρχονται μετά την νέα πρόκληση της Άγκυρας, με την χθεσινή «εισβολή» του τουρκικού ερευνητικού πλοίου Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ σήμερα έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα για τη χθεσινή πρόκληση, επισημαίνοντας ότι οι ΗΠΑ αποθαρρύνουν τις όποιες ενέργειες αυξάνουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης