Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Η νέα περίοδος απαιτεί άλλου τύπου προγραμματικές συγκλίσεις

Σάκης Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΘΕΜΑ 104,6: Η νέα περίοδος απαιτεί άλλου τύπου προγραμματικές συγκλίσεις

«Δεν παρασύρομαι ούτε από δόγματα Πολάκη ούτε από τις κραυγαλέες παρεμβάσεις του Γεωργιάδη» είπε για την εξεταστική για την υγεία

sakis-papado-1
Την άποψη ότι «υπάρχει μία άποψη Πολάκη, όχι μία λογική δόγματος Πολάκη η οποία οδηγεί τα μέλη της επιτροπής και συνολικά της κυβέρνησης» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

«Ο Αντρέας Λοβέρδος λέει ότι μας έχει για πρωϊνό όλους εμάς στην εξεταστική...φαντάζομαι τι τρώει για μεσημεριανό και βραδινό ο Αντρέας για να μπορεί να μιλάει με τόσο προκλητικό τρόπο. Θα κάνουμε έναν ανταγωνισμό υπερβολών Πολάκη- Γεωργιάδη-Λοβέρδου; Δεν παρασύρομαι ούτε από δόγματα Πολάκη ούτε από τις κραυγαλέες παρεμβάσεις του Άδωνη. Δεν έχουμε μόνο έναν καταγγελτικό λόγο και κυνηγάμε μάγισσες» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για την εξεταστική στο χώρο της υγείας υποστήριξε ότι «επωφελήθηκαν από την ασυδοσία των φαρμακευτικών εταιρειών. Υπήρξε ένας πακτωλός χρημάτων και πρέπει να δούμε σε ποιες τσέπες πήγαν και αν ήταν νόμιμο. Τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει θα τα παραδώσουμε 21 Νοέμβρη στον πρόεδρο της Βουλής ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία της Βουλής. Εκεί θα γίνει η συνολική προβολή των ζητημάτων στα οποία εμείς καταλογίζουμε αδικήματα και τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών. Υπάρχουν πολύ σημαντικές ενδείξεις που δεν μπορούν να κριθούν από εμάς αν είναι ποινικές. Για πολιτικές ευθύνες είναι κραυγαλέες».

Αναφερόμενος στην συνταγματική αναθεώρηση, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «η συνεννόηση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις για το τι πρέπει να αλλάξουμε πρέπει να υπάρχει. Μακάρι να φτάσει σε ένα κοινό αποτέλεσμα. Τα ζητήματα που μπαίνουν προς αναθεώρηση είναι ζητήματα του πολιτικού αντίλογου προς τις εκλογές. Η ικανότητα του πολιτικού συστήματος να συνεννοηθεί είναι αναγκαία γιατί αλλιώς δεν γίνεται συνταγματική αναθεώρηση. Ελπίζω να οδηγηθούμε σε μία συνεννόηση τουλάχιστον για τα ζητήματα που συμφωνούμε και στα άλλα τα οποία υπάρχουν διαφωνίες ακούω ότι με βάση τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών θα πάμε σε συνταγματική αναθεώρηση στη βάση διαμόρφωσης ευρύτατων πλειοψηφιών».

Παράλληλα, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει συναίνεση με τους ΑΝΕΛ στο θέμα της Εκκλησίας: «Όχι βέβαια. (δεν θα ψηφίσουν τις αλλαγές για την εκκλησία).Η συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι παρεπόμενο προταγμάτων της προηγούμενης περιόδου . Η νέα περίοδος απαιτεί άλλου τύπου προγραμματικές συγκλίσεις. Περισσότερα είναι αυτά που μας χωρίζουν με τους ΑΝΕΛ».

«Σε γενικές ιδεολογικές- πολιτικές δυνάμεις είναι όσες αναφέρονται στην ευρωπαϊκή αριστερά και στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Πρέπει να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και πρέπει αυτά να κάνουν ένα αξιόπιστο εναλλακτικό πρόγραμμα ανάπτυξης για την Ελλάδα, δίκαιης και βιώσιμης» κατέληξε ο Σάκης Παπαδόπουλος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης