Ο Προκόπης Παυλόπουλος στην παρουσίαση του βιβλίου «Ωδή στον Βάσο Λυσσαρίδη»

4605773

Στο Σπίτι της Κύπρου για την παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη βρέθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου παρουσιάστηκε στο Σπίτι της Κύπρου το βιβλίο του Ανδρέα Ανδρουλιδάκη με τίτλο «Ωδή στον Βάσο Λυσσαρίδη».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης, αφού αναφέρθηκε στην πολυσχιδή προσωπικότητα του Κύπριου πολιτικού, που υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Ενιαίας Δημοκρατικής Ενώσεως Κέντρου Ε.Δ.Ε.Κ και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε: «για επτά και πλέον δεκαετίες ο Βάσος Λυσσαρίδης, με ακλόνητη την πίστη στο δίκαιο του κυπριακού ελληνισμού, προσφέρει το άπαν των δυνάμεών του με μοναδικό του γνώμονα ο τόπος μας να διατηρήσει την εθνική του ταυτότητα, να ζήσει ειρηνικά σε μια χώρα ελεύθερη, όπου θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα του ανθρώπου και οι βασικές του ελευθερίες».

«Με την ανιδιοτελή και γεμάτη αυταπάρνηση προσφορά του ο Βάσος Λυσσαρίδης έχει καταλάβει ήδη μια εξέχουσα θέση στην ιστορία του ελληνισμού, αλλά και στη συλλογική μας συνείδηση. Η δυναμική του παρουσία σφράγισε την πραγματικότητα και το πολιτικό γίγνεσθαι της Κύπρου από καταβολής της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας. Η συμβολή του στην οικοδόμηση του κράτους είναι τεράστια. Τεράστιος και ο αγώνας του για δικαίωση της Κύπρου. Τεράστια και η ευγνωμοσύνη που του χρωστούμε» υπογράμμισε.

Ο πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα Κυριάκος Κενεβέζος καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Σπίτι της Κύπρου λέγοντας: «η παρουσία σας στην εκδήλωση επιβεβαιώνει το διαρκές ενδιαφέρον σας, την αμέριστη συμπαράστασή σας και την ειλικρινή αγάπη σας προς την Κύπρο και τον κυπριακό ελληνισμό, την οποία με τόσους τρόπους και σε κάθε περίσταση αποδεικνύετε».

Αναφερόμενος στον Βάσο Λυσσαρίδη, υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας μας. «Ο άνθρωπος, ο γιατρός, ο δυναμικός αγωνιστής, ο μαχητικός πολιτικός, ο πατριώτης, ο ποιητής, ο ζωγράφος, ιδιότητες οι οποίες δεν αντιφάσκουν αλλά αντίθετα συνάδουν σε μια κοινή συνισταμένη, καθώς συνθέτουν μια πολυσχιδή προσωπικότητα της οποία μόνιμη και σταθερή επιδίωξη είναι η έμπρακτη και άσβεστη αφοσίωση στην πατρίδα και τους αγώνες της για ελευθερία και δημοκρατία. Ο Βάσος Λυσσαρίδης έχει επαξίως κερδίσει στη συλλογική μας συνείδηση τα εύσημα της ιστορικής προσωπικότητας όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τον ελληνισμό γενικότερα» είπε.

Ο πρώην υπουργός Πέτρος Ευθυμίου αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον Κύπριο πολιτικό και σημείωσε ότι αυτό που χαρακτηρίζει τον Βάσο Λυσσαρίδη «είναι η διεισδυτικότητα της ανάλυσης για την πραγματική φύση του Κυπριακού, που πολύ φοβάμαι ότι μας διαφεύγει. Διαφεύγει από τις πολιτικές ηγεσίες και ημών των ιδίων όταν προσπαθούμε να μπούμε στη λεγόμενη ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων».

«Είμαστε εδώ να τιμήσουμε τον Βάσο Λυσσαρίδη για δύο λόγους διότι πρόκειται για μια ακέραια προσωπικότητα που συνολικά σε κερδίζει με την ποιότητα, το ήθος και τη συναρπαστική διαδρομή της, αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι με έναν τρόπο είναι μια συνείδηση ενεργή. Όχι μόνο στην Κύπρο και την Ελλάδα αλλά σε ό,τι σημαίνει ελληνισμός. Είναι εκεί και θα είναι πάντα» πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωσις Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.), ο Όμιλος Ανδρέα Παπανδρέου και η Κάπα Εκδοτική.

ΣΧΟΛΙΑ

Koύλns Kαρπαζούλns

Εγώ (δεν) θέλω εκλογές.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4643711

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θίγει την παθογένεια του συστήματος, η οποία εξελίσσεται ως άκρως επικίνδυνος διαβρωτικός μηχανισμός του κανόνα δικαίου, της αρχής της νομιμότητας και, εν τέλει, του Κράτους Δικαίου

orfanos1

Στην ομιλία του ο Γιώργος Ορφανός, δήλωσε αισιόδοξος «ότι η προσπάθεια του θα ευδοκιμήσει» και αναφερόμενος στα χρίσματα υποστήριξε ότι τα κομματικά όρια ξεπερνιούνται στην αυτοδιοίκηση

1963711-1

«Να μπει τέλος στη συστηματική εθνικοποίηση των επιτυχιών της Ευρώπης και στη «Βρυξελλοποίηση» των αποτυχιών της» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μιλώντας μαζί με τον Νίκο Βούτση σε εκδήλωση 

4620611

Το σύνθημα «Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη» είναι η κόκκινη γραμμή, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας κατά την ομιλία του σε ανοικτή συνέλευση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χρηματοπιστωτικού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ

27