Φλαμπουράρης: Διενεργούμε το πείραμα της Αριστεράς στον 21ο αιώνα

main_flabour

«Ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό μας το ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιους βρισκόμαστε εδώ» είπε ο υπουργός Επικρατείας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Στα τέσσερα χρόνια αριστερής διακυβέρνησης αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, μιλώντας σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «συναντηθήκαμε με όλα τα μεγάλα διλήμματα που μπορούν να τεθούν στην Αριστερά που κυβερνά».

«Νομίζω, τα πήγαμε καλά» συμπλήρωσε, «τηρουμένων των αναλογιών και ο λόγος είναι ότι ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό μας το ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιους βρισκόμαστε εδώ».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ:

Το 2ημερο αυτό στην Κ.Ε. , απελευθερωμένοι από τις φυλακές τύπου Γ των μνημονίων, γίνεται μια αρκετά ουσιαστική « ιδεολογικοπολιτική συζήτηση» σε συνδυασμό με το ότι κυβερνάμε κιόλας.

Σ´αυτά τα, σχεδόν τέσσερα, χρόνια της κυβερνητικής μας διαδρομής, συναντηθήκαμε με όλα τα μεγάλα διλήμματα που μπορούν να τεθούν στην Αριστερά που κυβερνά.

Κανένα δεν μας λυπήθηκε : η θεωρία και η πράξη, το κράτος και ο ρόλος του, ο καπιταλισμός, ο φασισμός, η προσφυγιά, τα κινήματα, η εξουσία, η γραφειοκρατία, η εργασία, οι τράπεζες, που μετά τις πρόσφατες εξελίξεις πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου σκηνές από την ταινία «τα σταφύλια της οργής». τις οποίες πρέπει να αποτρέψουμε, και πάει λέγοντας.

Και ο καθένας από εμάς δοκιμάστηκε μπροστά στην ανάγκη να διαχειριστούμε τις υποθέσεις της κοινωνίας σε συνθήκες κρίσης, κόντρα στις απόψεις, τις επιθυμίες ακόμη και στις ρομαντικές μας ... αυταπάτες.

Διαδρομή ζόρικη, με συμπυκνωμένες εμπειρίες, που έπρεπε να αφομοιώνουμε και να επεξεργαζόμαστε ταχέως σε ένα δύσκολο περιβάλλον.

Νομίζω, τα πήγαμε καλά, τηρουμένων των αναλογιών και ο λόγος είναι ότι ποτέ δεν έφυγε από το μυαλό μας το ποιούς εκπροσωπούμε και για ποιους βρισκόμαστε εδώ.

Τι κάναμε αλλά και τι δεν κάναμε όλοι ξέρουμε.

Σε ποιές συνθήκες ζούμε και δρούμε, όλοι ξέρουμε. Ο καθένας είναι σωστό να διατυπώνει τη γνώμη του.

Αλλά αυτό που εγώ όμως επιλέγω να τονίσω, επειδή αισθάνομαι ότι είτε παραμερίζεται στην καθημερινότητα είτε αναπαράγεται σχεδόν μηχανιστικά, είναι το μεγάλο ζητούμενο της ιδεολογικής μας θωράκισης, που πρέπει με τη σειρά της να εμπλουτίσει το πολιτικό μας πρόγραμμα, αλλά και τον καθημερινό μας λόγο, πολλώ δε μάλλον που, κατά τη γνώμη μου, οι μεγάλες μάχες έπονται του μνημονίου και είναι μπροστά μας.

Και γιατί το λεγόμενο «μείγμα πολιτικής», που φέρεται να είναι πλέον στη δική μας ευχέρεια, είναι αυτό που θα χρωματίσει το στίγμα και τον προσανατολισμό μας .

Από αυτό θα κριθούμε από τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές αλλά και από αυτό θα κριθούμε από εμάς τους ίδιους.

Ίσως από αυτό θα κριθεί και η πορεία του κόμματός μας, που πρέπει οπωσδήποτε να αποκρούσει τον συμβιβασμό με τα παραδοσιακά κοινοβουλευτικά ειωθότα και να διατηρήσει το ριζοσπαστισμό και την προοπτική της ανατροπής. Να παραμείνει το ελπιδοφόρο ρήγμα στο πολιτικό σύστημα, ο πρωτοπόρος εκπρόσωπος του κόσμου της εργασίας.

Εδώ και τώρα, σήμερα, που διενεργούμε το πείραμα της αριστεράς στον 21ο αιώνα, το κόμμα μας οφείλει να μεταβεί, σε μια ωριμότερη φάση και να λειτουργήσει δημιουργικά και πρωτοπόρα, ως ο στρατηγικός «εγκέφαλος» της μεταμνημονιακής πολιτικής, ώστε να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή «διάδραση» θεωρίας και πράξης στη βάση των αξιών μας.

Γιατί, όλοι ξέρουμε, πως αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης, αυτή η διαδικασία δεν δούλεψε όπως θα έπρεπε.

Καταπονηθήκαμε άπαντες στις συμπληγάδες του μνημονίου, και εμείς οι «επιχειρησιακοί » της κυβέρνησης που έπρεπε να διασώσουμε ό,τι σωζόταν και οι υπόλοιποι συχνά απολογούμενοι και κάποτε διαμαρτυρόμενοι, που, στο όνομα της παράδοσής μας, προσπάθησαν, με συχνά ατελέσφορη ρητορική, να λειτουργήσουν ως θεματοφύλακες της κομματικής συνείδησης. Διαδικασίες απολύτως φυσιολογικές, βεβαίως, αλλά, ίσως κάποτε, κατώτερες των περιστάσεων.

Σύντροφοι και συντρόφισσες, η συνείδηση όλων μας είναι εδώ: κομματική, ταξική και πατριωτική. Τι έχει αλλάξει; Η επίγνωση των συνθηκών και οι ευθύνες, που έχουν πολλαπλασιαστεί. Και απαιτούν φυγή μπροστά, με πίστη και ευρηματικότητα, χωρίς αμφιθυμίες και μεμψιμοιρίες για μια δημοκρατικότερη Ευρώπη, έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης και για το αύριο αυτής της χώρας. Κανείς δεν περισσεύει. Και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω.

Θα είναι πραγματικά κρίμα να μην μας αναγνωριστεί, εν τέλει, τόση προσπάθεια και κόπος. Ακόμη και στις αστοχίες του, ακόμη και στις ήττες του ήταν τίμιος και αυθεντικός. Θα είναι κρίμα να μην μας δοθεί ο αναγκαίος πολιτικός χρόνος. Και σ´ αυτή τη μάχη πρέπει να τα δώσουμε όλα μαζί με την κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ (74)

Κarletos

Η Θρασυτητα......η Ανευθυνοτητα......η Αλαζονια....η Ανεπαρκεια.....Προσωποποιημενς !

Ταμτακος

Λαθος, η μαλακία και η άννοια δεν κρύβονται.

Πέρρης

Ρε παππού 80 χρονών έγινες , μήπως να την ελάττωνες την αυτοικανοποίηση ;

Άσε μπάρμπα Αλέκο

Πιάσε κανένα σέικερ να πειραματιστείς να καμεις φραπέ με 12 ζάχαρες του ενός λίτρου καλο χτυπημένο .Τεσερα χρόνια μόνο πειράματα,αυταπάτες,ψέμματα,συκοφαντιες,ανικανότητα και καρεκλολαγνία .Εξανεμισατε την περιουσία του κράτους ΔΕΗ τράπεζες ,σιδηροδρόμους και υποθήκευσατε μέχρι και τα αρχαία μνημεια .Καταστροφεις της αριστερής συμφοράς

Ανέστης

Εκαναν ένα πείραμα λέει ο παππούλης στα ποντίκια του εργαστηρίου που ονομάζονται Ελληνες. Το πείραμα έγινε και απέτυχε και τα ποντίκια ψόφησαν. Συμβαίνουν αυτά έτσι δεν είναι μπαρμπαλέκο?. Απλά γελοίος και ξεμωραμένος.

Vas

Ε αυτό το πείραμα της αριστεράς, δεν θα πετύχει την εκατοστή πρώτη φορά;

ΑΝΤΕ ΡΕ ΘΕΙΟ ΑΠΟ ΕΔΩ

ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟΥΣ.ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗΣ.ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΟΥΣΤ ΡΕ

Κωνσταντίνος

Μέσα στο γενικότερο κλίμα κατάθλιψης είναι καλό που υπάρχει κάποιος να μας κάνει να γελάμε. Είναι ακόμη αξιοπρόσεκτο πώς ακόμη στην Ελλάδα μπορούμε και δουλευόμαστε. Αιδώς Αργείοι!!!!!

Χάνος

Αυτός ο τύπος λοιπόν είναι επικεφαλής για τραπεζικά θέματα Καλήνυχτα

νασος

Δηλαδή...; Τι μας είπε τώρα ο μεσιέ Φραπεδιάρης; Μας είπε ότι τόσον καιρό κάνουν ...ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ; Δηλαδή, τόσον καιρό, τα μνημόνια, το ξεπούλημα μπιρ παρά της δημόσιας περιουσίας, ο εξανδραποδισμός του Ελληνικού λαού, τα κάπιταλ κοντρόλς, το τσεκούρεμα των συντάξεων, το μπρέιν ντρέιν, οι 300-400 χιλιάδες νέων, ο ανθός της χώρας που έφυγε στο εξωτερικό και η πλημμύρα μουσουλμάνων-λιαζόμενων-λαθροεισβολέων που μας μπαστακώθηκαν με 400 ευρώ χαρτζηλίκι σε διαμερίσματα που τα παίρνετε από Έλληνες... αυτή η αθλιότητα που ζούμε κάθε μέρα... που δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στον δρόμο... τα μαχαιρώματα, οι ληστείες, οι κλεψιές, οι βιασμοί, οι δολοφονίες... όλα αυτά είναι ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ;;;;; Και το λέτε έτσι, ανερυθριάστως, με τον φραπέ στο χέρι; Αυτό μας λέει ο "πνευματικός πατέρας" του 44χρονου, καταληψία του πρωθυπουργικού αξιώματος; Μάλιστα. Μην κουράζεσθε άλλο κύριε, καταλάβαμε. Και επειδή, ως γνωστόν, "μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι", μας λέει κιόλας ο μεσιέ Φλαμπούρ πως νομίζει ότι ...πέτυχε το "πείραμα". Ήμαρτον. Εντάξει, δόξα τω Θεώ, πέτυχε το πείραμα! Φαντάσου να μην πετύχαινε κιόλας! Τι θα είχε γίνει τότε, κανείς δεν τολμά να το σκεφτεί. Όχι για το αν πέτυχε ή δεν πέτυχε, όλοι κάνουν λάθη. Αλλά, ξέρετε κύριε, ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάξ επιμένει. Μόνο και μόνο για αυτή την επιμονή σας, το κατράμι κατάμαυρο να το βαφτίζετε άσπρο του χιονιού, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, μόνον και μόνον γι αυτό, αυτήν την έπαρση που πηγάζει από το "ηθικό πλεονέκτημα" που έχετε αυθαιρέτως, αυτοβούλως και πέραν κάθε λογικής αυτο-απονείμει στους "αριστερούς" εαυτούς σας... λαϊκά δικαστήρια πρέπει να γίνουν για σας, όταν με το καλό θα ξεκουμπιστείτε από τις καρέκλες όπου έχετε στρογγυλοκαθίσει και ροκανίζετε τους παχυλότατους μισθούς που σας πληρώνει ένας χειμαζόμενος λαός. Λαϊκά δικαστήρια, μα τον Θεό. Και κανένας οίκτος. Μα κανένας όμως.

Οι αποτυχοντες

Το πειραμα αποτυχε .Οπως αποτυχημενοι ιδεολογικα εισαστε και εσείς

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

3