Παυλόπουλος σε Στάινμαγερ: «Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες οι αποζημιώσεις»

steinmeyerpavlopoulos0

«Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως - Όλως αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Κανένα σχόλιο από τον Γερμανό Πρόεδρο στην αντιφώνησή του 

Με τον πλέον εμφαντικό τρόπο έθεσε πριν από λίγο το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Γερμανού Προέδρου Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ στο προεδρικό Μέγαρο. Ο Προκόπης Παυλόπουλος είπε ότι για την Ελλάδα είναι «Νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες» οι αποζημιώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον τρόπο αυτό, ουσιαστικά απέρριψε την θέση που επαναδιατύπωσε χθες το Βερολίνο δια του του εκπροσώπου του, ότι «το ζήτημα γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά ρυθμιστεί». 

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε ότι τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως, αλλά αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας διεθνούς και ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού και πρόσθεσε ότι με βάση τους κανόνες αυτού του πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του.

Καλωσορίζοντας στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τον κ. Στάινμαγερ και τη σύζυγό του Έλκε, για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο, ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για έναν πραγματικό φίλο της Ελλάδας, καθώς και μια κορυφαία προσωπικότητα η οποία, με βάση τη μακρόχρονη λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία και το ευρωπαϊκό όραμα που την διακρίνει, έχει υπερβεί, κατά πολύ, τα όρια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή και την διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

Διαβάστε ολόκληρη την προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητέ Φίλε Frank-Walter,
Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδέχομαι, εσάς και την σύζυγό σας την πολύ αγαπητή μας Elke, στην Αθήνα, και στην Προεδρία της Δημοκρατίας -και μάλιστα για δεύτερη φορά μέσα σε ενάμιση χρόνο- υπό την ιδιότητά σας ως Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.
I. Σπεύδω, ευθύς εξ αρχής, να επισημάνω μ’ έμφαση ότι σας υποδέχομαι -και μαζί μου ο Ελληνικός Λαός- από την μια πλευρά ως πραγματικό φίλο της Ελλάδας και, από την άλλη, ως κορυφαία προσωπικότητα η οποία, με βάση την μακρόχρονη λαμπρή πολιτική σταδιοδρομία και το Ευρωπαϊκό Όραμα που την διακρίνει, έχει υπερβεί, κατά πολύ, τα όρια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και έχει κατακτήσει την ευρωπαϊκή και την διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

Α. Την αγάπη σας για την Ελλάδα την αποδείξατε εμπράκτως, ιδίως κατά την τόσο επώδυνη για τον Ελληνικό Λαό περίοδο των μνημονιακών προγραμμάτων. Οφείλω δε να καταθέσω εδώ την προσωπική μου εμπειρία, τώρα που η Ελλάδα κάνει ένα νέο ξεκίνημα μετά την λήξη της μνημονιακής περιόδου, σχετικά με την αποτελεσματική συμβολή σας σε κρίσιμες φάσεις των δύσκολων διαπραγματεύσεων της εποχής εκείνης. Συμβολή, η οποία πήγαζε αφενός από την εγνωσμένη ευαισθησία σας έναντι του Ελληνικού Λαού, που, όπως όλοι πλέον αναγνωρίζουν, κατέβαλε μεγάλο κόστος για λάθη των μνημονιακών προγραμμάτων, τα οποία δεν θα μπορούσαν, κατ’ ουδένα τρόπο, να του καταλογισθούν. Και, αφετέρου και ιδίως, από την βαθιά πίστη σας ως προς την σημασία της παρουσίας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Εμείς, οι Έλληνες, δεν ξεχνάμε ότι υπήρξατε υπέρμαχος της άποψης ότι όπως η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος, εξίσου και η σημερινή Ευρώπη θα ήταν αδιανόητη δίχως την Ελλάδα στους κόλπους της. Και τούτο όχι μόνο λόγω της εμβληματικής της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και λόγω των σύγχρονων δυνατοτήτων της να συμβάλλει ουσιωδώς, στο μέτρο που της αναλογεί, προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Ολοκλήρωσης.

Β. Όπως όμως ήδη εξήγησα, σας υποδεχόμαστε στην Ελλάδα και στην Αθήνα και ως κορυφαία προσωπικότητα της διεθνούς σκηνής, η οποία έχει ήδη διακριθεί και πάντα διακρίνεται πρωτίστως για το Ευρωπαϊκό της Όραμα. Ένα Όραμα το οποίο, όπως καλά γνωρίζετε, συμμερίζομαι και εγώ προσωπικώς, και μάλιστα ανεπιφυλάκτως. Είναι, σε γενικές βέβαια γραμμές, το Όραμα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία οφείλει να οδηγηθεί στην ενοποίησή της και επέκεινα, στην ολοκλήρωσή της όχι μόνο για τους Λαούς της αλλά και για όλη την Ανθρωπότητα. Δοθέντος ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς, μπορεί και έχει χρέος να διαδραματίσει τον δικό της πλανητικό ρόλο, ο οποίος συμπυκνώνεται, σύμφωνα με την Ιστορία της και τον Πολιτισμό της, κυρίως στην υπεράσπιση των αρχών και αξιών του Ανθρωπισμού, της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Δικαιοσύνης, κατ’ εξοχήν δε της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

II. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς, οι Έλληνες, και εγώ προσωπικώς συμμεριζόμαστε το Όραμα αυτό και είμαστε έτοιμοι αν συμβάλλουμε, όπως ήδη επισήμανα, προς την κατεύθυνση αυτή στο μέτρο που μας αναλογεί. Και είμαι βέβαιος πως και εσείς συμφωνείτε ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα, δοθέντος ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων, εντός Ευρώπης αλλά και πέραν αυτής, δεν επιτρέπουν πλέον εφησυχασμούς. Το επείγον τούτο επιτείνει ο ορίζοντας των προσεχών Ευρωεκλογών οι οποίες, μέσα στην σημερινή συγκυρία, αποτελούν για κάθε πραγματικό Ευρωπαίο μια μεγάλη πρόκληση. Γι’ αυτό πρέπει αμέσως να καθορίσουμε και τις ευρωπαϊκές μας προτεραιότητες, μεταξύ των οποίων επιτρέψατέ μου ν’ αναδείξω τις εξής:

Α. Η πορεία προς την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προϋποθέτει, πάντα υπό τα σημερινά δεδομένα, την ανάληψη, επειγόντως, πρωτοβουλιών ιδίως προς την κατεύθυνση της τόνωσης του πυλώνα της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και της Πολιτικής Ασφάλειας. Προς την ίδια κατεύθυνση οφείλουμε να υπενθυμίζουμε προς όλους τους Εταίρους μας ότι η αρχή της Αλληλεγγύης αποτελεί θεμελιώδη κανόνα, πάνω στη βάση του οποίου στηρίζεται όλο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, σύμφωνα με την Ιστορία του και τον Πολιτισμό του. Οφείλουμε λοιπόν να σεβόμαστε την αρχή αυτή σε όλες της τις εκφάνσεις, και ιδίως όσον αφορά την επίλυση του, υπαρξιακού για την Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, Προσφυγικού και Μεταναστευτικού ζητήματος. Επέκεινα, Εταίροι οι οποίοι δεν τηρούν τις υποχρεώσεις, που απορρέουν από την αρχή αυτή, παραβιάζουν ευθέως τόσο την Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη όσο και τον αξιακό κώδικα του κοινού μας Πολιτισμού.

Β. Πέραν τούτων, οφείλουμε ν’ αναλογισθούμε τις άκρως αρνητικές επιπτώσεις, σε βάρος του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου σε πολλά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από εσφαλμένες οικονομικές πολιτικές μιας ανώφελης αλλά και αδιέξοδης αυστηρής λιτότητας. Η προτεραιότητα αυτή αποκτά σήμερα τόσο μεγαλύτερη σημασία, όσο είναι γνωστό ότι οι περιπέτειες του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και οι κίνδυνοι για την κοινωνική συνοχή αφήνουν πεδίο δράσης σε αδίστακτα μορφώματα λαϊκισμού, που υπονομεύουν απροκάλυπτα την ίδια την Δημοκρατία και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, ενώ επιβουλεύονται ευθέως αυτό τούτο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα. Πρέπει να δράσουμε αμέσως, πριν είναι αργά, άρα και πριν από τις προσεχείς Ευρωεκλογές.

Γ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αντίστασης, εναντίον εκείνων που, όπως κι εσείς γνωρίζετε, θέλουν να γυρνούν πίσω σ’ ένα εφιαλτικό παρελθόν, εντάσσει η Ελλάδα απαιτήσεις της που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της εποχής της κατοχής τις οποίες, παγίως, θεωρούμε νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες. Τις απαιτήσεις αυτές δεν τις διεκδικούμε μονομερώς και αυθαιρέτως. Όλως αντιθέτως, τις εντάσσουμε στο πλαίσιο του κοινού μας Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Νομικού Πολιτισμού. Με βάση λοιπόν τους κανόνες αυτού του Πολιτισμού και, οπωσδήποτε, σε αρμόδιο δικαιοδοτικό forum καθένας θα υποστηρίξει τις θέσεις του.

III. Γνωρίζοντας τα αισθήματά σας για την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό, και αφού σας ευχαριστήσω, για μιαν ακόμη φορά, επιτρέψατέ μου να κλείσω με τους ακόλουθους στίχους -που νομίζω ότι εκφράζουν όλους μας σ’ αυτό το δείπνο- του Μεγάλου Γερμανού Ποιητή και Φιλέλληνα, του Γιόχαν Κρίστιαν Φρήντριχ Χαίλντερλιν, από το πασίγνωστο ποίημά του «Ελλάδα».

Κανένα σχόλιο από τον Γερμανό Πρόεδρο στην αντιφώνησή του

Ο Γερμανός Πρόεδρος, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο πλαίσιο της αντιφώνησής του στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του, στο Προεδρικό Μέγαρο, δεν σχολίασε την φράση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι οι απαιτήσεις της Ελλάδας, που αφορούν το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις της Κατοχής, είναι νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες.

Αντιθέτως, τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, τις ιδιαίτερες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας ευρισκόμενη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και τον ανθρωπιστικό και αλληλέγγυο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους ανθρώπους που έρχονται, παρόλο που διαπιστώνει ότι η αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων της δεν είναι αυτονόητη.

Αναφέρθηκε επίσης στον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδας ως γείτονα των βαλκανικών χωρών και πρόσθεσε ότι η χώρα μας βοηθά στην εξάλειψη των μακροχρόνιων αντιθέσεων. Όπως σημείωσε, η Συμφωνία για το Ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ, είναι ένα θαρραλέο και σημαντικό βήμα για την προσέγγιση των δυο χωρών. Αυτό αποδεικνύει ότι η βούληση και το όραμα, το θάρρος και η πίστη, μπορούν να υπερβούν την μακροχρόνια δυσπιστία και να δημιουργήσουν συνθήκες κατανόησης. Αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα και για τις δυο πλευρές, αλλά τάχθηκε ρητά υπέρ της συνέχισης του δρόμου που έχει ανοίξει.

Σχετικά με τα οικονομικά θέματα, σημείωσε ότι το τέλος του Προγράμματος του ESM αποτελεί ορόσημο και παραδέχθηκε ότι τα περασμένα χρόνια, τα βάρη και οι προκλήσεις για τον ελληνικό λαό υπήρξαν μεγάλα, και ότι από τους Έλληνες πολίτες ζητήθηκαν πολλά και πολλές φορές πάρα πολλά. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι οι Γερμανοί το έχουν αντιληφθεί και το αναγνωρίζουν. Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων ετών θα έχουν αποτέλεσμα. Όπως είπε, «είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα καταστήσουν δυνατή την ανάπτυξη, ότι θα προσελκύσουν επενδύσεις και ότι σύντομα οι πολίτες θα το νιώσουν. Η Γερμανία, θέλω να σας διαβεβαιώσω γι’ αυτό, θα υποστηρίξει την Ελλάδα ως μέλος της Ευρωζώνης. Είμαστε στο πλευρό σας».

Επανέλαβε ότι ιδίως τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης δοκιμάστηκε η ελληνογερμανική φιλία, αλλά πρόσθεσε ότι οι ιστορικές, πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δυο λαών είναι πολύ παλιές και η φιλία μας καθορίζεται κατά πολύ και από την πληθώρα των διαπροσωπικών σχέσεων. «Είναι ακριβώς αυτές οι διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες είναι σημαντικές για τις χώρες μας, αλλά ιδίως για το μέλλον της Ευρώπης» τόνισε ο Γερμανός Πρόεδρος.

«Όποιος γνωρίζει τον άλλο, μαθαίνει και να τον εκτιμά. Και όποιος κατανοεί τον άλλο προχωρά μαζί του - κι αυτό είναι κάτι που χρειαζόμαστε όσο οτιδήποτε άλλο στην Ευρώπη και δεν πρέπει να χάσουμε χρόνο, γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας. Ακριβώς σε μια εποχή που δυναμώνουν οι φωνές που δίνουν απλές απαντήσεις σε δύσκολα ερωτήματα και τονίζουν αυτά που μας χωρίζουν - σε αυτή την εποχή πρέπει να δείχνουμε το νέο, ότι είμαστε μαζί και ότι μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον» σημείωσε.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη είναι η έκφραση όλων αυτών που μας συνδέουν και παραμένει η καλύτερη απάντηση στους εθνικούς εγωισμούς, στην πόλωση, στις διακρίσεις και στην διάσπαση». Επισήμανε ότι Ελλάδα και Γερμανία φαίνεται ότι τα ενστερνίζονται όλα αυτά, και δεν διέκοψαν τις σχέσεις τους σε αυτά τα δύσκολα χρόνια, αντίθετα τις εμβαθύνουν με ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο . Γι΄ αυτό εξέφρασε και την χαρά του για την δημιουργία του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας, το οποίο θα δώσει την ευκαιρία ανταλλαγών των νέων ανθρώπων, που θα δημιουργήσουν σχέσεις εμπιστοσύνης πάνω σε αυτά που μας συνδέουν για μια μελλοντική γενιά, η οποία θα δώσει ζωή σε αυτά.

Κατέληξε ότι όλα αυτά αποδεικνύουν ότι μπορούμε να υπερβούμε κρίσεις από κοινού και να οικοδομήσουμε μια νέα εμπιστοσύνη και μάλιστα το καταφέρνουμε αυτό, εμείς οι Έλληνες και οι Γερμανοί, παρά την επώδυνη ιστορία μας, κάτι που κάθε άλλο παρά αυτονόητο είναι. Γι΄ αυτό εξέφρασε την προσωπική του ευγνωμοσύνη, καθώς και την ευγνωμοσύνη του γερμανικού λαού.«Αναζητώ να πάω πέρα στην καλύτερη Χώρα, Στον Αλκαίο και στον Ανακρέοντα,Να κοιμηθώ καλύτερα σε σπίτι μικρό κοντά στους ήρωες του Μαραθώνα! Αχ! Ας είναι το τελευταίο δάκρυ μουΑυτό που έτρεξε για την Ελλάδα την ιερή».

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι σ’ εσάς και την σύζυγό σας, την αγαπητή Elke, υγεία και δύναμη κατά την εκπλήρωση της υψηλής σας αποστολής. Και στον Φίλο Γερμανικό Λαό εύχομαι, εκ μέρους του Ελληνικού Λαού, ευημερία και πρόοδο σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (10)

SYRIZA PRIDE

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΟΠΑΥΛΟΦΣΚΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ? ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ... ΜΑΚΡΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ 10.000 ΑΥΓΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Σας γλεντάνε

Ελληναράδες γιατι δεν πατε στα δικαστήρια να δουνε τι θα γινει?

Αναστασια

Για την λεηλασία της χώρας ,από τους κατσαπλιάδες δεν λέει τίποτα .

Alexis4ever

Το τρίπτυχο της επιτυχίας λέγεται ΠΑΠ (Πάκης-Αλέξης-Πάνος) Αδιάφθορος Παυλόπουλος-Εθνάρχης Τσίπρας-Ηγέτης Καμμένος: Η μοναδική εκλεγμένη, λαοπρόβλητη κυβέρνηση εθνικής ενότητας που είχε ποτέ η πατρίδα μας. ΠασοκοΝΔούλες εξουσία δε βλέπετε τον αιώνα τον άπαντα!

Dexter

Του εκανε τα μουτρα κρέας ο πιο ΆΧΡΗΣΤΟΣ ΠΤΔ στην ιστορία του θεσμού. Δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει πίσω στην Γερμανία. Έπρεπε να είχε φωνάξει και τον Κασσιδιαρη για ενισχύσεις αλλά μπορεί να φοβήθηκε μην τυχόν τελειωσει αυτό που άρχισε πριν χρόνια.

Σάκης

Σιγά πακη το καλσόν...

@@

@@@@@@@@@@@ τόσα κ άλλα τόσα θα πάρουμε από τη Γερμανία...

Ακούσματα για αφελή ακροατήρια

Tι θα πει "επιδιώξιμες" και, πέρα από τη δημαγωγία προς το εσωτερικό μας κοινό και τα αφελή μας ΜΜΕ που επαναλαμβάνουν τις εκφράσεις αυτές, σε τι εξυπηρετεί αυτή η ατέλειωτη επανάληψη; Kαι τι θα πει "λιτότητα"; Το δημόσιο να ξοδεύει όσα έχει και όχι παραπάνω; Μα σε όλες τις χώρες αυτό γίνεται. Αν δεν έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, τότε αυξάνεται το δημόσιο χρέος! Τα ίδια θέλει να κάνει ο Παυλόπουλος, δηλ. διορισμούς και μονιμοποίηση εκτάκτων που μπαίνουν από το παράθυρο; Για αυτό δεν θέλει δημοσιονομική σύνεση και προσεκτική διαχείριση του δημόσιου χρήματος; Γιατί δεν προτείνει τρόπους εξοικονόμησης δημόσιου χρήματος, πρώτα στο εσωτερικό, αντί να λέει στους ξένους ηγέτες ότι ειδικά οι ελληνικοί προϋπολογισμοί δεν χρειάζεται να είναι ισοσκελισμένοι; Mα αν δεν είναι ισοσκελισμένοι και το χρέος αυξάνεται, τότε χάνεται η εμπιστοσύνη στην οικονομία, πρώτα - πρώτα από τους ίδιους μας τους καταθέτες και όλα τα λεφτά πάνε τότε στις αξιόπιστες χώρες με αξιόπιστες πολιτικές και συνετή διαχείριση του δημόσιου χρήματος! Τι αντιφατικά πράγματα είναι αυτά;

Οτι εχουμε δικιο εχουμε

Αλλα δεν προκειται να παρουμε ουτε ενα ευρω για τον απλουστατο λογο οτι ετσι και μας δικαιωσουν μετα θα αρχησουν να ζητανε ολοι οχι μονο απο Γερμανια αλλα και απο Αμερικη, Ιαπωνια, Γαλλια, Αγγλια, Ολλανδια, Βελγιο, Ιταλια ..και παει λεγοντας.

ο ποντιος

διελυσε τη χωρα σαν υπουργος την απομονωνει σαν προεδρος , αυτα εληξαν οριστικα με το δικαστηριο της μπολονιας μονο αν πετυχουμε το κατοχικο δανειο , ο νους του σε προσληψεις ειναι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης