Λεβέντης: Η επόμενη Βουλή να παραπέμψει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών σε δίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Λεβέντης: Η επόμενη Βουλή να παραπέμψει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών σε δίκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη θεωρεί βέβαιο ότι η συμφωνία θα εγκριθεί στο δημοψήφισμα και μετά οι πιέσεις του διεθνούς παράγοντα θα στραφούν στην Ελλάδα

leventis-1
"Με το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στα Σκόπια, που σίγουρα θα υπερψηφιστεί το «Ναι», και με τις αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων που θα χρειαστούν το μέγιστο δυο μήνες για την ολοκλήρωσή τους, οι πιέσεις ασφυκτικές και βίαιες θα έρθουν και θα ασκούνται στην πλευρά της Ελλάδος για να κυρώσουμε στην Βουλή την συμφωνία των Πρεσπών. Τότε θα καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι έδεσε χειροπόδαρα την χώρα και έκαψε το χαρτί του veto για την είσοδο των Σκοπίων στο NATO και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το μόνο χαρτί που είχε η Ελλάδα για να πιέσει τα Σκόπια να αλλάξουν όνομα και να σεβαστούν την Μακεδονία μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Κεντρώων.

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση "Στην Ένωση Κεντρώων πιστεύουμε ότι τότε ακριβώς θα δειλιάσει ο κ. Τσίπρας να κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή και θα κάνει εκλογές προκειμένου να παγιδευτεί η ΝΔ και πιθανότατα να διαμελιστεί. Οι νεοδημοκράτες αγαπούν πάρα πολύ την εξουσία, αλλά και αυτή η κολοτούμπα, μέχρι τις εκλογές να λένε «Όχι» στην συμφωνία και από την επαύριο των εκλογών να τα γυρίσουν και να λένε «Ναι», θα έχει επίπτωση στην συνοχή της ΝΔ ,με επανάληψη του φαινομένου της αποχώρησης εθνικοφρόνων βουλευτών".

Η Ένωση Κεντρώων δηλώνει ότι μετά τις εκλογές θα ζητήσει ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και παραπομπή στην δικαιοσύνη αυτών που έβαλαν την υπογραφή τους.

«Η επόμενη Βουλή, να ακυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών και να παραπέμψει τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών σε δίκη, επειδή αγνόησαν ολόκληρο το θεσμικό σύστημα της χώρας και πάνω απ’ όλα τον ελληνικό λαό και πήγαν υπέγραψαν μια μειοδοσία...» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στον Real fm ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη «ο κ. Μητσοτάκης προσεύχεται να τελειώσει τη βρωμοδουλειά ο Τσίπρας, ώστε μετά να νίψει χείρας και να πει τη βρήκα έτοιμη. Αλλά ο Τσίπρας, βέβαια, ως πονηρός και σατανικός θα του την "κάνει' τελευταία στιγμή. Θα πει η επόμενη Βουλή να αποφασίσει».

Αναφορικά με τους βουλευτές που έφυγαν από την Ένωση Κεντρώων, ο πρόεδρος του κόμματος δήλωσε: «Ο καθένας για τους δικούς του λόγους επειδή πλησιάζουμε στις εκλογές έρχονται να εξοντώσουν ένα κόμμα που έκανε 40 χρόνια να μπει στη Βουλή, που εκφράζει μέσα στη Βουλή κάποια ηθική, είμαστε στου κυκλώνα το μάτι» και προσέθεσε: «Έπρεπε να παραδώσουν τις έδρες τους. Να καταλάβω ότι διαφωνούν. Βγήκε ο Κατσιαντώνης και είπε ότι το Κέντρο είναι ο Μητσοτάκης. Πότε το κατάλαβε αυτό; Γιατί είχε έρθει στην Ένωση Κεντρώων αν Κέντρο είναι ο Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης