Φωτογραφίες: Ο Νίκος Παππάς και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου περιηγούνται στα περίπτερα της ΔΕΘ

papas-ksenogianakopoulou

Εγκαινίασαν μαζί  το κοινό περίπτερο των δύο υπουργείων στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ κάνει βόλτες αυτή την ώρα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, μαζί με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότητας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούπου.

"Τις επόμενες μέρες κλείνει ο διαγωνισμός ενός πολύ μεγάλου έργου, το οποίο αφορά την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων σε όλο το δημόσιο" τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικήςεγκαινιάζοντας, μαζί με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το κοινό περίπτερο των δύο υπουργείων στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Παππάς φωτογραφήθηκε με τους εργαζόμενους στο περίπτερο της εταιρίας Παπαστράτος.

papas-periptero
papas-papastratos
Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για 21.000 σημεία στο σύστημα διακίνησης εγγράφων σε όλο το δημόσιο και 150.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές και τόνισε: "οι μελέτες λένε ότι το δημόσιο θα εξοικονομήσει περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Θεωρώ ότι αυτές οι μελέτες πραγματικά υποτιμούν τη σημασία και το οικονομικό όφελος ενός τέτοιου έργου, διότι η αποτελεσματικότητα και η παραγωγικότητα των ανθρώπων, των λειτουργών του δημοσίου, μπορεί να πολλαπλασιάζεται όταν όλα τα έγγραφα διακινούνται ψηφιακά και υπάρχει και διαφάνεια και πάρα πολύ εύκολα γίνεται ο έλεγχος για την ροή των εργασιών μας".

Παράλληλα επισήμανε ότι αυτό το έργο "θα έρθει να δέσει με την επόμενη φάση που αφορά τη συγκρότηση του κόμβου διαλειτουργικότητας και την εθνική ψηφιακή πύλη". Στόχος των δύο υπουργείων, όπως υπογράμμισε, "είναι με την ολοκλήρωση αυτών των δύο έργων οι βασικές υπηρεσίες που έχει ο πολίτης με το δημόσιο να μπορούν ψηφιακά να λαμβάνουν χώρα ακόμα και μέσα από την απλή κινητή τους συσκευή".

"Νομίζω ότι είναι μια συνεργασία απόλυτα συνειδητή, η οποία αφορά το δημόσιο συμφέρον και νομίζω ότι μπορεί να δώσει ένα στίγμα ότι το δημόσιο μπορεί πραγματικά να πραγματώνει τον ρόλο του και όχι να έχει μια εικόνα ότι υπάρχει για να ταλαιπωρεί ή να καθυστερεί ή να δυσκολεύει. Οι δημόσιοι λειτουργοί του αξίζουν, το μπορούν, όλοι μαζί νομίζω θα κάνουμε το επόμενο βήμα" πρόσθεσε.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε ότι το κοινό περίπτερο των δύο υπουργείων "αποτυπώνει ακριβώς τη μεγάλη ανάγκη και την προτεραιότητα που υπάρχει για τη συνέργεια ανάμεσα στη διοικητική ανασυγκρότηση και την εφαρμογή της ψηφιακής πολιτικής και των νέων τεχνολογιών". Σχολίασε ότι η χώρα μπαίνει σε νέα φάση, κατά την οποία υλοποιείται ολοκληρωμένο σχέδιο θεσμικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης.

"Η διοικητική μεταρρύθμιση, ανασυγκρότηση, δημόσια διοίκηση είναι στην καρδιά αυτής της προσπάθειας για τη δημοκρατία, για την ανάπτυξη και το κοινωνικό κράτος και ακριβώς αυτή η συνέργεια, η σύζευξη μεταξύ νέων τεχνολογιών, ψηφιακής πολιτικής και διοικητικής ανασυγκρότησης είναι το κλειδί για να μπορέσουμε να συμβάλουμε από κοινού για μια δημόσια διοίκηση για ένα κράτος που να είναι κοντά στον πολίτη, φιλικό στην επιχειρηματικότητα με διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, αξιοκρατία και μια σημαντική εξοικονόμηση πόρων" πρόσθεσε.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις σημερινές αναμενόμενες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς ανέφερε ότι "πάντα ο πρωθυπουργός σε αυτά είναι εύστοχος", ενώ η κ. Ξενογιαννακοπούλου σχολίασε: "είμαι σίγουρη ότι και η ομιλία του το βράδυ είναι αυτή που θα σηματοδοτήσει την υλοποίηση αυτού του σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας". Νωρίτερα το περίπτερο των δύο υπουργείων επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Το κκε εσωτερικού και οι καλοπέραση με alfa romeo 1979-1985 κλπ

Ο χώρος του κκε εσωτερικού έβαλε τους φοιτητές το 1982 να φωνάζουν Γωνία Σταδίου και Λυκαβητού να φύγει η Cia και η Dia απ την Ελλάδα. Λέγανε τότε ήταν τα γραφεία ήταν στο κτίριο του ΜΤΣ. Εκεί μέσα που φωνάζανε ήταν και σημερινοί υπουργοί και αγκιτάτορες πατεράδες σημερινών που ήταν επώνυμα στελέχη της τότε προοδευτικής αριστεράς εκ της Καλλιδρομίου και εξαρχείου ορμόμενη. Το 1985 στελέχη υπαρκτά του κκε εσωτερικού έλεγαν ότι : η μεγαλύτερη ήττα του λαού ήταν η επανεκλογή του Πασόκ. Και αυτό ειπώθηκε από χείλη τότε της ηγετικής ομάδος του κκε εσωτερικού. Οι προσκείμενοι φοιτητές και φοιτητοπατέρες στο κκε εσωτερικού από το 1979 και μετά είχαν ντροπή να ασχολούνται με τα μαθήματα, ειρωνευόνταν όποιον ήθελε να πάρει το πτυχίο και να μάθει το αντικείμενο σπουδών , και το παίζαν ότι όλα είναι πολιτικά και ταυτόχρονα κάνανε τους ωραίους και απελευθερωμένους από τις μικροαστικές συνήθειες των φοιτητών να μιλάνε για τα μαθήματα. Οι επικεφαλής των παρατάξεων του Ρήγα Φερραίου -κκε εσωτερικού επίσημα από το 1979 δηλώνανε ότι στόχος του τότε φοιητικού κινήματος ήταν να σταματούν την λειτουργία των σχολών μέσω καταλήψεων. Την εποχή του Βαλέσα στην Πολωνία και της Αλληλεγγύης μοιράζανε κονκάρδες στρόγγυλες για το στήθος για την Πολωνική αλληλεγγύη και σε φοιτητικές εκλογές ασχημονούσαν σε βάρος φοιτητών που δεν δέχονταν καταπιεστικά να πάρουν δωρεάν κονκάρδα και να την φορέσουν. Αρκετοί φοιτητές ή και περισσότεροι που επρόσκειντο στο κκε εσωτερικού τότε αρχή δεκαετίας του 1980 έφταναν στις πανεπιστημιακές σχολές με το ιδιωτικό τους αυτοκίνητο τύπου Lancia Betta coupe, alfa romeo alfetta GT και GTV αυτά επικρατούσαν κυρίως , και έβλεπες και Fiat 127 , seat, Lada, Suzuki alto, Fiat Ritmo.Και κάνανε και τους ωραίους για να δελεάσουν κάποια φοιτητριούλα στο πλαίσιο της νεανικότητας . Ο χώρος του κκε εσωτερικού την εποχή από το 1979 έως τα μέσα της δεκαετίας του 1980 ήταν χώρος με μόνιμη κουλτούρα ( προοδευτική και τριτοδρομική πάντα όπως οι ίδιοι λέγανε) να πείσει τους φοιτητές να εγκαταλείψουν τα πανεπιστήμια στο όνομα της πολιτικής ολότητας δήθεν, να στραπατσάρουν κάθε άλλον ή άλλη φοιτήτρια που έβλεπε και εκπαιδευτικά τον ρόλο του φοιτητή, να συγκροτήσουν παρέες ψευτομπλούκια για να κάνουν πολιτικό αγώνα πίνοντας ποτά σε μπαράκια και μιλώντας για την δήθεν πρόοδο, να μπαλαμουτιάζονται μεταξύ τους , να τσακώνονται με τους δογματικούς του τότε κκε εξωτερικού όπως λέγανε, και να κάνουν μεγάλες διακοπές ώς ιδεολογική επιδίωξη .

ΠΟΣΗ ΑΣΧΗΜΙΑ ΘΕΕ ΜΟΥ

Καλα δεν υπηρχε κανεις να την φτιαξει την θειτσα με το λιγδωμενο μαλλι????????? Ημαρτον πια απο την βαναυση ασχημια που πρεπει να βλεπουμε καθημερινα......Ημαρτον εμετο θα κανω απο την ασχημια.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΣΑΣ ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΑΩ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΙ ΜΟΥ .ΜΗΝ ΜΕ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΙΤΣΑ.

Dum Spiro Spero

Η "προοδευτουρια" συντροφος Παππας , συνάντησε το παλιο σάπιο καθεστώς, την Ξενογιαννακοπουλου. Ποση ελληψη ανθρωπων εχουν τα ανδρείκελα της κυβέρνησης και απευθύνονται στους πασοκους?

Σύριζα

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, και εκεί, και πιο κει!

frau

O NIKOΠΑΠΠΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΠΛΟΣ ΚΗΦΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΠΑΣΟΚΑΤΖΟΥ Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ 10.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!! ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΠΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ !!!!

απυθμενο θρασσος!!!!!!!!

εκεινοι που μεχρι χθες μας ελεγαν , ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ, σημερα μας λενε να τους χειροκροτησουμε διοτι οι σχεσεις ελλαδας -ΗΠΑ ειναι οι ισχυροτερες απο ποτε!!!!

θεσπρωτος

Μας κυβερνανε ανθρωποειδη χωρις χαρακτηρα .....εκει που φτυνουν ξαναπινουν , γινονται με τους παντες τα παντα ....( τοις πασι γεγονα τα παντα ...σαουλ ) για το κουταλι ...για τη μασα ....υπουργοι και υφυπουργοι του συριζα νεοδημοκρατες πασοκακια , φασιστακια .....για το καλο ....!!!!! μας .

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4723119

Μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό και να απομονώσει τις πολιτικές Σαλβίνι - Άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της

1
4685778

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη κάνοντας μάλιστα συγκρίσεις με τις χώρες της... Λατινική Αμερικής!

4
mitsotakis_kyriakos_main

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές τον Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε τα ίδια ακριβώς που θα κάναμε, αν είχαμε εθνικές εκλογές... Στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

5
4724186

«Είμαστε σε εκλογικό έτος - Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις σε μείζονα εθνικά θέματα που να δεσμεύουν τη χώρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» επισημάνθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  - Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Ελληνοτουρκικού διαλόγου και για την στάση της Αθήνας έναντι της Αλβανίας

9
prime_minister

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εξωτερικό – Ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα κρατήσουν ένα κομμάτι για τον Νίκο Κοτζιά

9