Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας την κρίση - Ρος: Νιώθουμε μεγάλη χαρά που η οικονομία βελτιώνεται

Τσίπρας: Αφήνουμε πίσω μας την κρίση - Ρος: Νιώθουμε μεγάλη χαρά που η οικονομία βελτιώνεται

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου - «Νεκρή» πόλη η Θεσσαλονίκη«Θέλουμε να στηρίξουμε την οικονομία της Ελλάδας, νιώθουμε μεγάλη χαρά που η κατάσταση βελτιώνεται» είπε ο Γουίλμπουρ Ρος - Τσίπρας: Η συμμετοχή των ΗΠΑ στη ΔΕΘ ενισχύει την προοπτική για επενδύσεις - Πρέπει  να επιλυθεί το ζήτημα των δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο

tsipras_ypourgos_usa_arthro
Τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, υποδέχθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ συμμετείχαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος και ο πρέσβης των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε και με στελέχη μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στην 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.

Στις δηλώσεις τους ενώπιον των καμερών, ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε τον Αμερικανό υπουργό στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη -«αυτή την πανέμορφη πόλη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα αφήνει πίσω την κρίση και πορεύεται σε ένα περιβάλλον με περισσότερη ανάπτυξη και ασφάλεια για την περιοχή, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τη ΔΕΘ, την Ελλάδα και την οικονομία της.

Ο κ. Ρος εξέφρασε τη χαρά του επειδή, όπως είπε, η οικονομία της Ελλάδας βελτιώνεται, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μομέντουμ για τη χώρα μας. Σημείωσε, δε, πως παλιά ερχόταν πολύ συχνά στη χώρα μας. Αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη επίσκεψη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, στο τέλος Σεπτεμβρίου, όπου ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Τσίπρας καλωσόρισε στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη τον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου, αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή των ΗΠΑ στη φετινή ΔΕΘ, όπου είναι η τιμώμενη χώρα, και σημείωσε πως η συμμετοχή αυτή υπογραμμίζει τους στενούς δεσμούς των δύο χωρών και είναι μήνυμα συμβολικής, αλλά και οικονομικής αξίας, καθώς δίνει τον τόνο πως, πέρα από τους στενούς δεσμούς, οι δύο χώρες έχουν προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων και συνεργασίας εταιρeιών στον τομέα των επενδύσεων.

Έξαλλου, σε ανάρτησή του στο twitter, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η συνάντησή του με τον κ. Ρος μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα, τόσο συμβολικά όσο και οικονομικά, σε όλη την περιοχή. Καθώς η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, τονίζει ο κ. Τσίπρας.

Ετέθη και το θέμα των δασμών

Tο ζήτημα των επιπτώσεων σε ελληνικές εταιρείες που προκύπτουν από την επιβολή δασμών στις εξαγωγές χάλυβα και αλουμινίου στις ΗΠΑ, έθεσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Πρωθυπουργικό Γραφείο στη Θεσσαλονίκη.  Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα αυτό.
_DSF4827
_DSF4840
_DSF4864
_DSF4906
Κλείσιμο







Δείτε βίντεο από την αυτοκινητοπομπή του Αμερικανού υπουργού:

Πομπή υπ. Μακεδονίας Θράκης


Η Θεσσαλονίκη, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες πριν από τη συνάντηση Τσίπρα - Ρος, είχε μετατραπεί σε «νεκρή» πόλη, με τους αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και να μην αφήνουν κανέναν να πλησιάσει στο σημείο.

Η παρουσία των αστυνομικών στην πόλη είναι έντονη, καθώς έχουν κινητοποιηθεί περισσότεροι από 5.000, στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την  83η ΔΕΘ.

Δείτε εικόνες:

Τσίπρας ΗΠΑ


thes01
thes02
thes03
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης