Γεννηματά: Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις της συντήρησης και του λαϊκισμού

19989391

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα» επανέλαβε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής

Δεν έχουμε διαβατήριο αξιοπιστίας ούτε προς τις αγορές, ούτε προς τους δανειστές, τόνισε η κυρία Γεννηματά και προσέθεσε ότι η λύση στο οικονομικό πρόβλημα δε μπορεί να είναι η υπερφορολόγηση. 

Στο πλαίσιο αυτό, επιτέθηκε τόσο στον πρωθυπουργό, όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι δυο όψεις της συντήρησης και του λαϊκισμού».

«Το διχαστικό πολωτικό κλίμα με την πλειοδοσία παροχών εκατέρωθεν, είναι τρομερά επικίνδυνο και μπορεί να μας βάλει σε νέες περιπέτειες.» προειδοποίησε. 

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης της κυρίας Γεννηματά στην τηλεόραση του  Alpha:

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα! Είχα ζητήσει εκλογές, πριν τη λήξη του προγράμματος. Τώρα φαίνεται καθαρά αυτή η ανάγκη. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε διαβατήριο αξιοπιστίας ούτε προς τις αγορές, ούτε προς τους δανειστές. Κι ενώ κ. Μητσοτάκης ξορκίζει διαρκώς την παροχολογία, στην πραγματικότητα την συντηρεί. Αυτό το διχαστικό πολωτικό κλίμα με την πλειοδοσία παροχών εκατέρωθεν, είναι τρομερά επικίνδυνο και μπορεί να μας βάλει σε νέες περιπέτειες. Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, οι δυο όψεις της συντήρησης και του λαϊκισμού.

Η λύση δεν είναι ούτε η υπερφορολόγηση αλλά ούτε το buffer.

Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο Ελλάδα, το οποίο διαρκώς επικαιροποιείται. Πρέπει να υπάρξουν τομές και αλλαγές καταρχήν στην ίδια τη λειτουργία του Κράτους, πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη Συμφωνία γιατί με τα πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονται, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις υποσχέσεις που ακούω και από τον Πρωθυπουργό και από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Για να βρούμε χώρο και να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους, πρέπει να προσδιοριστεί από πού θα χρηματοδοτηθούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο δυνατότητες. Είτε με υπερφορολόγηση, που αποκλείει την ανάπτυξη, γονατίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και φέρνει κι άλλα λουκέτα στην αγορά. Είτε να βάλουμε χέρι στο χρηματικό απόθεμα, το buffer, στέλνοντας λάθος μήνυμα που θα αποσταθεροποιήσει τα επόμενα βήματα της χώρας να ανταποκριθεί η χώρα στις χρηματοδοτικές της ανάγκες. Κάθε μέρα δυσκολεύουν τα πράγματα, ενώ τα spreads είναι στο «Θεό».

Η λύση δεν είναι ούτε η υπερφορολόγηση, αλλά ούτε το buffer. Είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και η ανάπτυξη της οικονομίας.Δεν μπορείς να κόβεις 400 και να δίνεις ελεημοσύνη 50 ή 100!
Αυτά που δίνουμε πρέπει να είναι εξασφαλισμένα σε βάθος χρόνου. Πλεονάσματα πρέπει να προκύψουν από την ανάπτυξη και όχι από την υπερφορολόγηση.

Η διαφωνία μου είναι στην ελεημοσύνη. Δεν μπορείς να κόβεις 400 και να δίνεις ελεημοσύνη 50 ή 100! Είμαι αντίθετη σε αυτή τη λογική.

Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης έχουν ευθύνη και θα πρέπει να την αναλάβουν. Να πουν στον ελληνικό λαό πώς θα γυρίσουμε σελίδα.Ιστορική μας ευθύνη να εξασφαλίσουμε προοδευτική αλλαγή στη χώρα.
Εμείς καθημερινά ενισχύουμε τις δυνάμεις μας. Ο Τσίπρας είναι σε αποδρομή. Ό,τι και να κάνει δεν πρόκειται να ξαναβρεθεί εκεί που ήταν. Ο στόχος μας είναι, μια ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό. Εντολή να ανταποκριθούμε στην ιστορική μας ευθύνη να εξασφαλίσουμε προοδευτική αλλαγή στη χώρα.Η «Καραμανλική Δεξιά» είναι η ισχυρή τάση του νέου ΣΥΡΙΖΑ.
Τον τόνο στο πρόσφατο ανασχηματισμό δεν τον έδωσε η χρησιμοποίηση μεμονωμένων στελεχών που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και πολλά χρόνια. Το στίγμα της νέας κυβέρνησης το έδωσε η περαιτέρω ενίσχυση στελεχών από την «Καραμανλική Δεξιά» που είναι η ισχυρή τάση του νέου ΣΥΡΙΖΑ.Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.
Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν κλείνει παλιούς λογαριασμούς, αλλά κινδυνεύει να ανοίξει καινούριους. Πρόκειται για πολύ μεγάλη παραχώρηση εκ μέρους του Τσίπρα. Δεν ξέρω για ποιους λόγους την έκανε, πάντως δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας.Όποιος θέλει ας έλθει πίσω μας και να στηρίξει τα δικά μας ικανά στελέχη στη Αυτοδιοίκηση.
Κατ’ αρχήν δεν το κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι φλερτάρουν με δικά μας στελέχη. Και το κάνουν από ανάγκη, αναγνωρίζοντας, στη πράξη, ότι δεν έχουν δικά τους ικανά στελέχη. Εμείς έχουμε μακρά παράδοση στο χώρο της αυτοδιοίκησης, έχουμε συνδεθεί με όλες τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές και βέβαια μέσα από αυτή τη μεγάλη σχολή έχουμε πληθώρα ικανών και καταξιωμένων στελεχών. Όποιος θέλει ας έλθει πίσω μας και να στηρίξει τα δικά μας ικανά στελέχη.Η ενιαία εκλογική περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια στις Ευρωεκλογές αποδείχθηκε λάθος.
Ο σταυρός θα μπορούσε να διασφαλίζει την δημοκρατικότερη έκφραση των πολιτών. Η ενιαία εκλογική περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια αποδείχτηκε δύσκολο εγχείρημα με πολλά προβλήματα. Δεν μπορεί όλοι να αναγνωρίζουμε αυτά τα προβλήματα και με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή να προχωράμε στην κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών στις Εθνικές εκλογές και να μιλάμε για μια εκλογική περιφέρεια σε όλη τη χώρα στις ευρωεκλογές. 'Άρα είμαι υπέρ της λίστας με δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με την επιβολή των υποψηφίων από τον αρχηγό του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

α

ρε Φωφη,ηγεισαι ενος κομματος που διδαξε τον λαικισμο.που εριχνε τονους λασπη σε ολους τους αντιπαλους του αλλα και σε οποιον απο το κομμα τολμουσε να φερει αντιρρηση στον ηγετη Αντρεα.ξεχασες την Αυριανη (τωρα ειναι με τον αλεκση),ξεχασες τις κομπινες με τις ....προβληματικες εταιριες ,ξεχασες τα ....δωρακια που ελεγε ο Αντρεας που εκαναν καποιοι επικεφαλης οργανισμων ....στον εαυτο τους.ασε Φωφη.....

SOTIS

Φώφη , σε ποιους μιλάς , αφού ξέρει καλά , οτι το 60% του ΣΥΡΙΖΑ , είναι το παλιό ΠΑΣΟΚ , αυτό το προοδευτικό που από το 1981 , που έλεγε ότι παρέλαβε καμμένη γη ,έδωσε ,έδωσε, έδωσε για να πάρει και να διατηρήσει την εξουσία . Μετά , φάγατε , φάγατε, φάγατε τον άμπακο !!! Οι άλλοι οι ΝΔ τες , θέλοντας να ανακτήσουν την "γλυκιά εξουσία " , έκαναν περίπου τα ίδια σε μικρότερη κλίμακα και αφελώς όταν ήρθε ο καιρός να πληρωθούν τα χρεωλύσια και τα σπασμένα , τους τα χρεώσατε . Τώρα ήρθαν αυτοί , οι πιό ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ με πολλούς από παλαιούς δικούς σας , πήραν και από τον ΝΙΚΟ τους λόγους του ΑΝΤΡΕΑ , τους πέρασαν στον "σκληρό δίσκο " του ΑΛΕΞΗ και μας κατσικώθηκαν. Εμείς κορόιδα όντες πληρώνουμε τα σπασμένα που αφήνουν μάλλον που αφήνετε όλοι εσείς ΠΑΣΟΚΟΙ , ΝΕΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ , ΣΥΡΙΖΕΟΙ , που δεν έχετε ούτε τσίπα , ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ , δεκαετίες τώρα να λέτε πως θα αλλάξετε την ΕΛΛΑΔΑ !!! Μα ΑΠΌ ΤΟ 1981 που φέρνετε την ΑΛΛΑΓΗ μας αλλάξατε τα φώτα , μας πνίξατε στα χρέη και ψάχνουμε τον ............μπούσουλα !!!!

Πίνδαρος

Δημοκράτες αφήστε τους καλικάντζαρους της πολιτικής που σας έσπρωξε η κρίση και γυρίστε στο κόμμα σας.

Λούλης

Αλλά το Πασόκ συνεργάστηκε με αυτή τη δεξιά που τώρα κατηγορεί. Και όχι μόνο, έφεραν το απόλυτο χάος χέρι - χέρι. Δεν καταλαβαίνω, ένα καφέ με την ησυχία μου δεν μπορώ να πιω και ακούω τη Φώφη και μπερδεύομαι.

ΑΝ

αυτοι που συνεργαστηκαν ρε με την δεξια ηταν γερμανοτσολιαδες αυτοι που συνεργαστηκαν με τον καμμενο και εγιναν τα κανις της μερκελ πως λεγονται?

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΩΡΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

D42lrcqXoAAaGSM

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον Αμερικανό γερουσιαστή και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές στο κρατικό ΑΠΕ ΜΠΕ ο κ. Μενέντεζ έλαβε λεπτομερές κείμενο για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

man

Ο  αμερικανός γερουσιαστής (των Δημοκρατικών), Μπομπ Μενέντεζ σε συνέντευξή του με αφορμή την επίσκεψή του στην Ελλάδα διατυπώνει φόβους για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο , ενώ για πρώτη φόρα αναφέρεται λεπτομερώς, στις κυρώσεις που θα επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία

17
polakis_vouli

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο «την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία»

15
mitsweb0

Ο Κυριάκος ύψωσε ένα μέγαλο «όχι» στον λαϊκισμό, είπε ο Βέμπερ - «Ο Τσίπρας λέει ψέματα και τον στοχοποιεί γιατί ο Μάνφρεντ γνωρίζει από πρώτο χέρι τους θλιβερούς χειρισμούς που έκανε το 2015» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το Ζάππειο Μέγαρο

40
tsip-pol_main01

Οργή στην Κουμουνδούρου για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που άλλαξε την πολιτική ατζέντα - Ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον «αψύ Σφακιανό», όπως τον χαρακτήρισε, μετά την αήθη επίθεση στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και αμέσως μετά μετέτρεψε την πρόταση μομφής της ΝΔ σε ψήφο εμπιστοσύνης, για να σταματήσει την γκρίνια από βουλευτές του

106