Κατερίνα Νοτοπούλου: Πώς έγινε το «Νο1» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη - Η πορεία της έως τον υπουργικό θώκο

Κατερίνα Νοτοπούλου: Πώς έγινε το «Νο1» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη - Η πορεία της έως τον υπουργικό θώκο

«Παντοδύναμη» με τις... ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου η Κατερίνα Νοτοπούλου - Η επιμονή του Τσίπρα στο πρόσωπό της και η στήριξη στο... έργο της από κορυφαίους υπουργούς - «Φλέρταρε» με το Δήμο, για να καταλήξει τελικά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

notopouloumesa
Η ανάθεση στην τότε 28χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου της διεύθυνσης του νεοσύστατου πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε το 2016 μεγάλο ντόρο. Δεν ήταν μυστικό, άλλωστε, ότι η νεαρή ψυχολόγος δεν διατηρούσε καλές σχέσεις, ακόμα και με πρωτοκλασάτα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Από την πρώτη στιγμή, όμως, κατέστη εμφανές ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν προβληματίστηκε για τα παράπονα στην Ηρώδου του Αττικού για την τοποθέτησή της.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαμήνυσε στους διαφωνούντες ότι... «αρέσει δεν αρέσει», αυτή θα αποτελούσε από τότε και στο εξής το πρόσωπο-«κλειδί» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη. Η υποστήριξή του ήταν έμπρακτη. Εκτός από τις πολυάριθμες προσωπικές επισκέψεις του στην Θεσσαλονίκη αρνιόταν κατ’ εξακολούθηση να έρχεται σε επαφή με τοπικούς παράγοντες, παραπέμποντάς τους στην Νοτοπούλου.

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, επίσης φρόντιζαν να ενδυναμώνουν το προφίλ της με δημόσιες εμφανίσεις μαζί της, αλλά και αποθεωτικές παρεμβάσεις για το έργο και την παρουσία της. Ποιος θα ξεχάσει τα νυχτοπερπατήματα του Βερναρδάκη, στα οποία περιέγραφε την «εντυπωσιακή κομματική πορεία της νεαρής διευθύντριας»;

Για την ενίσχυση του προφίλ της, μάλιστα, επιστρατεύθηκε, μετά από εντολές άνωθεν, και ο βουλευτής Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, παρ’ ότι οι κακές γλώσσες λένε ότι είχε παράπονα από την τέως προστατευόμενή του. Και αυτό επειδή, όταν είχε κατέβει υποψήφιος δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, στις εκλογές του 2010, λέγεται ότι εκείνη τον είχε επισκιάσει.

Όπως και να έχει, η νεαρή διευθύντρια ήταν πλέον παντοδύναμη με τις ευλογίες του Μεγάρου Μαξίμου. Ενδεικτικό της επιρροής της ήταν η παντελής απομόνωση της υπουργού Μαρίας Κόλλιας-Τσαρουχά, η οποία, όταν επιχείρησε να παραπονεθεί, βρήκε κλειστές πόρτες… Η ίδια, μάλιστα, λέγεται ότι περίμενε εδώ και μήνες την αντικατάστασή της, λέγοντας σε φίλους και συνεργάτες ότι έτσι κι αλλιώς «η παρουσία της ήταν προσχηματική, καθώς η Κατερίνα ήταν που λειτουργούσε εδώ και μήνες ως υπουργός, αφήνοντας την ίδια στην απ’ έξω».

Για ένα μικρό διάστημα πάντως λέγεται ότι η νεαρή Κατερίνα φλέρταρε και με το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Όταν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το χρίσμα στον Γιάννη Μπουτάρη, καθώς οι μυστικές δημοσκοπήσεις της έδιναν ασήμαντο ποσοστό, η υπουργοποίησή της είχε ήδη δρομολογηθεί.

Κλείσιμο
Εξάλλου, η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι από τα άτομα που αναμένεται να ριχθούν στον επικείμενο προεκλογικό αγώνα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου ήδη την προετοιμάζει για τις συνεντεύξεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις που θα πραγματοποιήσει στο προσεχές μέλλον.

Να λοιπόν ένα κορίτσι που ξέρει πώς να πάει μπροστά…





not1
not2
not3
not4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης