Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

johanes_hahn_arthro

«Εάν υπάρξει συμφωνία, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο επίτροπος Διεύρυνσης της Κομισιόν Γιοχάνες Χαν

Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν προαναγγέλλει αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας». 

Σε ομιλία του σε think-tank, ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» είπε ο Γιοχάνες Χαν!

Με απλά λόγια, με τη δήλωσή του αυτή ο Ευρωπαίος επίτροπος προανήγγειλε ότι σε περίπτωση που οι διαβουλεύσεις Κοτζιά-Τσίπρα με τον Αλβανό πρωθυπουργό Ράμα ολοκληρωθούν, θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή δήλωση και αναμένεται με ενδιαφέρον αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η ομιλία του Επιτρόπου Χαν έγινε την Τρίτη 10 Ιουλίου στο γνωστό «Τσάταμ Χάους». Πρόκειται για το Βασιλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων το οποίο φημίζεται, εκτός από τις συζητήσεις που διοργανώνει και για τον λεγόμενο «Κανόνα του Τσάταμ».

Πρόκειται μια συμφωνία κυρίων που σύμφωνα με την οποία οι συμμετέχοντες δεσμεύονται πως ό,τι ακούσουν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, αρκεί να μην αποκαλύψουν την πηγή ή να αναφέρουν κάτι που θα μπορούσε να αποκαλύψει την πηγή της πληροφορίας.

Ο σκοπός του συγκεκριμένου κανόνα είναι να μπορεί να μιλήσει κανείς ελεύθερα εκτός αν η συζήτησε μαγνητοσκοπείται ή προβάλλεται σε ζωντανή μετάδοση.

Στη συγκεκριμένη ομιλία η οποία αφορούσε στο μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων την επόμενη δεκαετία, εκτός από τον Επίτροπο Χαν συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ Νικολά Ντιμιτρόφ και ο Άνταμ Βαρντ αναπληρωτής διευθυντής του Chatham House.


Να θυμίσουμε πως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών με δηλώσεις του μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια, είχε προαναγγείλει λύση και του Αλβανικού, δείχνοντας μάλιστα πως βιάζεται να κλείσει και αυτό το μέτωπο. 
Συγκεκριμένα είχε δηλώσει πώς  «βρισκόμαστε σε διαδικασία επίλυσης των ζητημάτων που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες με την Αλβανία» προσθέτοντας με έμφαση πως: «πριν πάω για διακοπές θα τα έχω τελειώσει. Αλλιώς δεν έχει διακοπές». 
«Λύσαμε το πρόβλημα με τους βόρειους γείτονες που υπάρχει εδώ και 25 χρόνια» είχε πει ο κ. Κοτζιάς σημειώνοντας στη συνέχεια ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουν λυθεί και τα ζητήματα που είναι σε εκκρεμότητα με την Αλβανία.

Απίστευτη δήλωση του επιτρόπου Χαν: Με τη συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα υπάρξει αλλαγή συνόρων!


Ράμα: Η συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας θα ολοκληρωθεί

Τη βεβαιότητα ότι Ελλάδα και Αλβανία «θα ολοκληρώσουν τη συμφωνία τους με ένα νέο έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας» εκφράζει ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

«Όπως ξέρετε, αντιμετωπίζουμε τη δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία διαδικασία επίλυσης προβλημάτων μεταξύ μας, της Αλβανίας και της Ελλάδας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να χρησιμοποιήσουμε τα όποια προβλήματα όχι μόνο για να τα λύσουμε, αλλά για να μετατρέψουμε τη λύση σε νέο επίπεδο συνεργασίας και σύμπραξης», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας και προσθέτει: «Είναι πολύ φυσικό και με κάποιο τρόπο μέσω της επίλυσης να φτάσουμε το επίπεδο των νορμάλ ανθρώπων, των μέσων πολιτών που έχουν ήδη ξεπεράσει το παρελθόν τους και έχουν αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο».

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ για το ονοματολογικό, αναφέροντας μάλιστα τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία».

ΝΔ: Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας...

Εμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία!

Η ΝΔ καλεί τους κυρίους Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση, που ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό.

Οσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του.

Απάντηση της κυβέρνησης

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές την υιοθέτηση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης της «άστοχης δήλωσης» του Ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τη διεύρυνση Γιοχάνες Χάν, αναφορικά με την Ελλάδα και την Αλβανία.

«Η ΝΔ καταρρίπτει κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς. Έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του Επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης. Ωστόσο, δυστυχώς για τη ΝΔ απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη...» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ (187)

Μία ταπεινή παρατήρηση

Διαβάστε και λίγο τον Γέροντα Παίσιο για το ζήτημα., Ξημερώνει και η Εορτή του. 12η Ιουλίου. Όσο περισσότερα διαβάσει ο άνθρωπος, τόσο το καλύτερο.

Κάποτε ήμασταν ...

... προτεκτοράτο του γαλλογερμανικού άξονα, μετά γίναμε προτεκτοράτο του αυστριακοελβετικού άξονα και τώρα οδεύουμε ολοταχώς για να γίνουμε προτεκτοράτο του ... αλβανοκοσοβικού άξονα!! (αν δεν έχουμε γίνει ήδη). Δηλ. όσο πάμε και προοδεύουμε... Πάντως ένα είναι σίγουρο: Δεν είμαστε προτεκτοράτο της Αμερικής!!! (πανηγυρίστε...). Ε βέβαια, τι να μας κάνουν εμάς οι Αμερικανοί, αυτοί είναι σοβαροί άνθρωποι... Τελικά νομίζω ότι ένα πράγμα έχει μια μικρή έστω πιθανότητα να μας σώσει: να μπούν οι Τούρκοι μέσα... (και αυτοί το ξέρουν αυτό, γι' αυτό και δεν έχουν μπουκάρει ακόμα).

ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ original

Να δείτε που στο τέλος ο τσιπρας θα πουλήσει και την περιστέρα!! Άντε με το καλό!!! Περιστέρα ετοιμάσου !!!!

Μπανανία

Δε βάζουν καλύτερα τον Αμερικανό πρέσβη στο Μαξίμου να τελειώνει η δουλειά.Χρειάζεται και μεσάζοντας;

@

Ρε θα φατε τους κομμουνιστες στη μαπα μεχρι να βαλετε μυαλο ολοι..

Γνωστης

Κομμουνιστες ειναι αυτοι που εξυπηρετουν τα συμφεροντα των καπιταλιστων για τα λεφτα? Μαλλον δεν εχεις ουτε γνωσεις, ουτε μυαλο. Η πρωτη κινηση για να επιτυχει ο κομμουνισμος, ειναι καταργηση ολου του χρηματοοικονομικου συστηματος. Εδω που ειδες τους κομμουνιστες? Μαλλον αν πας στο θεατρο και δεις καναν παπα επι σκηνης, θα πας να του ζητησεις ευχελαιο.

Αν δεν γίνουν ΤΩΡΑ εκλογες

σε σύντομο χρόνο δεν θα έχει μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα μ'αυτους τους προδότες.

Χρήστος Μανοδήμος

Ήρθε η ώρα το χωριό μου στα σύνορα Άρτας,Καρδίτσας και Αιτωλοακαρνανίας να γινει αλβανοτουρκοσκοπιανό τριεθνές! ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΖΗΤΩ Η ΠΡΟΟΔΟΣ! ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

Αεραααα.

Εχω μια αδερφη. Κουκλιτσα αληθινή. Τη λενε βορειο Ήπειρο, την αγαπω πολύ! Καιρος να επιστρέψει η απολεισθησα αδερφη δτην Ελληνική οικογένεια.

Αρτινός

Ήρθε η ώρα να πω την σπανακόπιτα,πίτα με κορτάρι...

Συριζάκιας

Και γιατί δηλαδή, αλλάζοντας τα σύνορα θα μικρύνουμε σώνει και καλά ως χώρα? Μπορεί ο Κοτζιάς με τον Αλέξη να τα μεγαλώσουν και να τα φτάσουν εκει που ήταν τότε με τον Μεγαλέξανδρο. Ήταν να μη πάρουμε φόρα και να μας ανοίξει η όρεξη. Τώρα πια κανένας δεν μας σταματά.

@

Οπως λεμε ας πουμε και μια χαζομαρα να περασει η ωρα δηλαδη..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης