Κουρουμπλής: 149 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη Μακεδονία και 'μεις το είχαμε κρυφό καμάρι

4492757

«Η ίδια προσπάθεια θα γίνει και με τη συζήτηση που γίνεται για να επιλυθούν τα ζητήματα και με την Αλβανία», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας από την Κέρκυρα - Αναφορά και στο μεταφορικό ισοδύναμο για τους νησιώτες

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης» δήλωσε από την Κέρκυρα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε στην συμφωνία με την ΠΓΔΜ και σχολίασε και τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ζόραν Ζάεφ.

«Πιστεύω ότι στη χώρα μου όλοι είμαστε πατριώτες. Ο καθένας ίσως με διαφορετική προσέγγιση και καμιά φορά με λίγο θυμικό παραπάνω από κάποιους άλλους, άρα καταδικάζω κάθε έννοια που έχει να κάνει με αναφορές σε προδοσίες και τέτοιου είδους φαιδρότητες. Η κυβέρνηση αυτή και με τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, για πρώτη φορά τα σύνορα αυτά καθίστανται διεθνή. 149 χώρες είχαν αναγνωρίσει τη χώρα αυτή σαν Μακεδονία και μείς το είχαμε κρυφό καμάρι. Η ίδια προσπάθεια θα γίνει και με τη συζήτηση που γίνεται για να επιλυθούν τα ζητήματα και με την Αλβανία. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραχωρήσει σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης. Και αυτό έκαναν όλες οι κυβερνήσεις . Αυτό θα κάνει και αυτή η κυβέρνηση. Δεν είμαστε ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο πατριώτες, οι μεν από τους δε. Νομίζω περισσεύει η υποκρισία. Πρέπει να λυθούν αυτά τα ζητήματα γιατί τα προβλήματα της Ελλάδας αλλού είναι, είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Όταν θα τεθούν αυτές οι συμφωνίες σε ισχύ, θα κλείσουν όλες αυτές οι ιστορίες, διότι η χώρα αυτή και θέλω να το καταλάβουμε αυτό με ειλικρίνεια όμως και με ηρεμία. Όταν αναγκάζεις μία χώρα να αλλάξει το όνομά της, διότι 149 χώρες την ονοματίζουν Μακεδονία και τώρα θα είναι Βόρεια Μακεδονία και όταν αναγκάζεις μία χώρα να αλλάξει τα σύμβολά της και το Σύνταγμά της, ας έρθει κανείς στη θέση και αυτών των ανθρώπων για να μη λέμε εύκολες κουβέντες. Στο κάτω- κάτω 27 χρόνια κυβερνούσαν όλοι την Ελλάδα, ας το είχαν λύσει. Τι κάνανε; Το ότι αφήναν εκκρεμότητα ωφελούσε την Ελλάδα; Όσο καθυστερούμε αυτά τα ζητήματα και της Κύπρου και αυτές τις εκκρεμότητες, κάθε φορά που επιχειρούσε η Ελλάδα και αποτύγχανε , την επόμενη φορά ξεκινούσε από χειρότερο σημείο. Αυτή είναι η αλήθεια και αν το αμφισβητεί κάποιος να μου το πει», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής .

Την ίδια ώρα απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο και την ισχύ του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεσήμανε ακόμη μία φορά τα οφέλη του ενώ επέρριψε ευθύνες στα άλλα κόμματα που δε το ψήφισαν.

«Το μεταφορικό ισοδύναμο επιχειρεί να προσαρμόσει το κόστος μεταφοράς δια της θαλάσσης με εκείνο της ξηράς. Παράλληλα έχουμε ξεκινήσει μία οργανωμένη για πρώτη φορά προσπάθεια, προκειμένου να διεκδικήσουμε πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για πρώτη φορά συνιστάται παρατηρητήριο για την υλοποίηση και αποτελεσματικότητα του μέτρου. Πρόκειται για ένα σημαντικό νομοθέτημα, που υλοποιεί και ικανοποιεί υποσχέσεις δεκαετιών και προσδοκίες των πολιτών. Αυτή τη στιγμή είναι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα Διάταγμα που για πρώτη φορά επεκτείνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου σε όλα τα νησιά της χώρας. Είναι θέμα ημερών να δημοσιευτεί το Διάταγμα, που θα παρέχει δυνατότητες στη Γ. Γ. Αιγαίου ώστε να υλοποιεί προγράμματα σε όλα τα νησιά της Ελλάδας. Με θλίψη είδα ότι τα κόμματα δε το ψήφισαν στη Βουλή. Χρησιμοποιούσαν το Μεταφορικό Ισοδύναμο μόνο στα προεκλογικά τους προγράμματα» είπε ο κ. Κουρουμπλής,

Ο υπουργός Ναυτιλίας έφτασε στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ενώ χθες εγκαινίασε το νέο λιμενικό τμήμα στην Πάργα και το βράδυ επισκέφτηκε τους Παξούς.

ΣΧΟΛΙΑ (119)

Totenkopf

Βουλωσε το ρε αρουραίε

Γάτος με πέταλα!!! στην στέγη...

Στον ΟΗΕ δεν υπήρχε πουθενά τέτοια αναγνώριση, μόνον αυτή ισχύει και τίποτε άλλο, ούτε 140, ούτε και ορδές να . .."αναγνωρίσουν"

ΚΛΠ

Αυτοί ρε ανώμαλε, βγήκαν καμιά φορά να πούν ότι αφού μας αναγνώρισαν 149 κράτη του κόσμου όπως λες, δεν μας ενδιαφέρει η γνώμη των Ελλήνων; Αλλά τρέξατε να δώσετε όνομα, επίθετο και λοιπούς προσδιορισμούς, χωρίς να το ζητήσουν. Άχρηστε, Προδότη.

Παπατζής

Εσένα ποιός σε σπόνσαρε προεκλογικά , παπατζή Κουρουμπλή ; Μήπως πήρες κι εσύ το κατιτις σου , για να κάνεις Μακεδόνες τους Σκοπιανούς; Αν είχε κάποια σημασία η αναγνώριση από τις 146 χώρες , τότε γιατι πιέσανε τόσο πολυ την Ελλάδα ; Φυσικά , όχι για να αναγνωρίσει , αλλά για να παραχωρήσει ! Ψεύτες ! Δεν έχετε ποτέ πει μια αλήθεια , στον Ελληνικό λαό!

ΣΠΥΡΟΣ

ΒΡΕ ΠΙΝΟΚΙΟ ΕΓΩ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ 93 ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ Ε ????????? ΒΡΩΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Μια ζωή γυρολόγος αλήτης

Το μνημόνιο εξαφάνισε το Γιωργακη, ενώ η Μακεδονία θα στείλει στα αζήτητα όλους τους ΤσιπροΚαμμένους. Που θα πας τώρα πολίτης αγύρτη, ποιό κόμμα νομίζεις ο,τι σε περιμένει με στρωμένο το τραπέζι για να ξαναφάς. Για το παντεσπάνι των γυρολόγων αλητών πεινάει η χώρα και ξεπουλιέται σιγά σιγά.

Ρια

Άθλια υποκείμενα, επρεπε δηλαδή να προσθέσετε και την Ελλάδα σε αυτές και να τους βάλετε και μπάστακες στη χώρα μας δίνοντας τους πρόσβαση στο Θερμαϊκό, βαζοντάς τους να ξαναγράψουν την ιστορία μας, να καθορίσουν τα εμπορικά μας σήματα και να μας λένε ΝοτιοΜακεδονες και όχι Μακεδόνες. Πολιτικέ αγύρτη πρώτος εσύ θα το πληρώσεις με την πολιτική σου εξαφάνιση.

Παρατηρητης1

Τυφλα που εχουν οι δικαιολογιες του.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΡΟΣΒΟΡΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν. Εαν υπογραψω και πω ναι. Στο Ε9 θα βρεθω με 15 κινητα και 5 γκαραζ και αποθηκες? Μηπως θελει πιο πολλα ναι και σε αλλα θεματα? Να δουμε λιγο τι εγραψε τοσα χρονια το κοντερ σας ολων εσας που περασατε απο την βουλη και τα διαφορα γραφεια? Κυριε Κουρουμπλη ειστε ταλαντουχος και αξιος. Για ποιον εργοδοτη ειπατε εργαζεστε? Δικο σας το ε9?

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΖΟΥΣΕ Ο ΑΡΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΕ ΛΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΠΕΘΑΙΝΑ.

Μαικ

Θα έπαιρνε κάποιος απο εσας αυτόν τον άνθρωπο για να του κανει δουλειές στο σπίτι; Και τον βάλατε να κυβερνάει μια χώρα;;;;;;;;;;; Όλοι με το δεξί το κρατάτε και το κουνατε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kstaroak-s1

Με αφορμή ομιλία του υπ. Άμυνας στο Κόσοβο στην οποία κάλεσε τους στρατιωτικούς «είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος»

5
polakis_ar

Το Politico επισημαίνει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «όχι όμως από τον πρωθυπουργό» - Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα σχόλια Πολάκη ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή

63
tsipraschina2

O πρωθυπουργός μίλησε στο δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή

12