Ο ΟΗΕ μιλά για «σημαντικές εβδομάδες» που έρχονται στο Κυπριακό

Ο ΟΗΕ μιλά για «σημαντικές εβδομάδες» που έρχονται στο Κυπριακό

Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη

spexar-ansta0new
Η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους έπειτα από συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ανέφερε πως γίνεται προετοιμασία για αρκετά σημαντικές βδομάδες στο προσεχές μέλλον.

Όπως δήλωσε, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και άλλους αξιωματούχους για την επικείμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και για τις επικείμενες διαβουλεύσεις που θα έχει εκ μέρους του ΓΓ του ΟΗΕ η απεσταλμένη του Τζέιν Χολ Λουτ.

Η κυρία Σπέχαρ υπενθύμισε ότι στην κ. Λουτ έχει ανατεθεί από τον ΓΓ του ΟΗΕ να πραγματοποιήσει επαφές για να διαπιστώσει το αποτέλεσμα της περισυλλογής στην οποία προχώρησαν τα μέρη σε σχέση με το τί συνέβη στο Κραν Μοντάνα, την τελευταία διαπραγματευτική διαδικασία και τις απόψεις τους για το πώς θα προχωρήσουμε.

Σε ερώτηση αν ο ΓΓ του ΟΗΕ θα αποφασίσει και πότε θα γίνουν τα επόμενα βήματα, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε βήμα με βήμα, δηλαδή η κυρία Λουτ θα αρχίσει με τους δύο ηγέτες και μετά με τα υπόλοιπα μέρη και θα διαπιστώσει το αποτέλεσμα του προβληματισμού τους και μετά θα ενημερώσει τον κ. Γκουτιέρες. Και σίγουρα μετά εναπόκειται στον ΓΓ του ΟΗΕ να αποφασίσει ποιό θα είναι το επόμενο βήμα.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κινητικότητα το Σεπτέμβριο, η κυρία Σπέχαρ είπε ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. «Η Τζέιν Χολ Λουτ θα βρίσκεται στην Κύπρο σύντομα, αυτό το μήνα, και θα το πάρουμε από εκεί» είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι ευελπιστεί να δει την κυρία Λουτ στη Νέα Υόρκη, σίγουρα όμως θα της μιλήσει πολύ σύντομα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης