Όθωνας: Το πρόβλημα δεν ήταν οι λίγες διαφωνίες με εμάς, αλλά οι πολλές συμφωνίες με τον Τσίπρα

Όθωνας: Το πρόβλημα δεν ήταν οι λίγες διαφωνίες με εμάς, αλλά οι πολλές συμφωνίες με τον Τσίπρα

«Έξι μήνες ήταν το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 για την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά

manolis-otohnas-ewn
«H χθεσινή εξέλιξη ήταν απλά η τελική φάση μιας προαποφασισμένης- προσχεδιασμένης ενέργειας» εκτίμησε ο Μανώλης Όθωνας μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και απέδωσε την κατάληξη στο εκλογικό αποτέλεσμα για τον πρόεδρο του νέου φορέα: «Ήταν φανερό, αμέσως μετά την εκλογική διαδικασία του Νοεμβρίου, υπήρχε εξ αρχής μια άρνηση αποδοχής του αποτελέσματος που δημιουργούσε δεύτερες σκέψεις και αμφιθυμίες».

«Για 6 μήνες ήταν το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Ήταν λοιπόν θέμα χρόνου και δικαιολογίας το πότε θα συμβεί αυτό που συνέβη εχθές» είπε χαρακτηριστικά. Ως προς τις αιτίες της ρήξης εξήγησε πως «το πρόβλημα δεν ήταν οι λίγες διαφωνίες με εμάς αλλά οι πολλές συμφωνίες με τον κ. Τσίπρα»:

«Δεν μπορώ να κάνω εκτιμήσεις ή δίκη προθέσεων. Είναι έξω από τη λογική μας αυτό το πράγμα. Είναι όμως φανερό ότι, το πρόβλημα ήταν πολύ λιγότερο θέματα διαφωνών με εμάς και περισσότερο συμπτωματικά δεν ξέρω, ή όχι συμφωνιών με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα το τελευταίο διάστημα. Είναι δηλαδή πολλές οι συμπτώσεις απόψεων με μία σειρά κυβερνητικών αποφάσεων και συνεχείς οι αντιρρήσεις σε όποιες πολιτικές πρωτοβουλίες έφερνα σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση».

«Η συστηματική ανάδειξη της διαφορετικότητας αλλοίωνε την εικόνα και το στίγμα μας» προσέθεσε και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν κόμματα με πόρτες... σαλούν, σχετικά με το ενδεχόμενο μελλοντικής επιστροφής:

«Αυτό που έχουμε να κάνουμε στο Κίνημα Αλλαγής, απαλλαγμένοι από αυτή την εσωστρέφεια και το θολό στίγμα στο οποίο οι συμπεριφορές του τελευταίου διαστήματος είχαν αρνητική συμβολή, είναι να επιταχύνουμε τις μηχανές να βρεθούμε σε πολιτική και εκλογική ετοιμότητα για όλα αυτά που είναι μπροστά μας. Από εκεί και πέρα ο κ. Θεοδωράκης, το ΠΟΤΑΜΙ και όσοι θα ακολουθήσουν αυτό το νέο εγχείρημα αναβίωσης και ανασύστασης της συγκεκριμένης ιστορίας να ασχοληθούν με αυτό. Οι πόρτες των κομμάτων, ξέρετε, δεν είναι πόρτες σαλούν».

Για τον Σταύρο Θεοδωράκη: «Δεν άκουσα όλο το προηγούμενο διάστημα τον κ. Θεοδωράκη να πρωταγωνιστήσει στην ενιαία πολιτική έκφραση, να έχει στο δημόσιο λόγο του το Κίνημα Αλλαγής, την ενίσχυση του και την προοπτική του. Άκουγα συνεχώς τη φράση «Εγώ και το ΠΟΤΑΜΙ» , και μια συνεχή προσπάθεια για την ανάδειξη της διαφορετικότητας και της διαφωνίας και αυτό ήταν κάτι το οποίο είχε δημιουργήσει ούτως ή άλλως σοβαρά ζητήματα στην εικόνα και το πολιτικό στίγμα του νέου φορέα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης