Θέμα κατοχικού δανείου έθεσε ο Κουρουμπλής στον υπ. Εσωτερικών Βάδης Βυτερβέργης

kouroublis1

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη δεν κινείται σωστά στο προσφυγικό, οπότε η Ελλάδα σηκώνει μόνη της το βάρος των προσφυγικών ροών 

Τον Υπουργό Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ψηφιοποίησης του γερμανικού ομοσπονδιακού κρατιδίου της Βάδης Βυρτεμβέργης, Τόμας Στρόμπλ, υποδέχτηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής. Τον κ. Στρομπλ συνόδευε πολυμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής της Βάδης Βυρτεμβέργης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και οι δύο Υπαρχηγοί, Αντιναύαρχοι ΛΣ Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το ζήτημα της μετανάστευσης είναι πολύ σοβαρό για την Ευρώπη, όχι μόνο λόγω του πολέμου που την προκαλεί σήμερα στη Μέση Ανατολή, αλλά και λόγω της κλιματικής αλλαγής, η οποία σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες επιστημονικές μελέτες θα προκαλέσει μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών (ενδεχομένως και πλέον των 60 εκατομμυρίων ανθρώπων) προς χώρες με ηπιότερα κλίματα.

«Η Ελλάδα σηκώνει μόνη της το βάρος των προσφυγικών ροών»

Ο Υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι ακόμα ότι η Ευρώπη δεν κινείται στη σωστή κατεύθυνση στο προσφυγικό ζήτημα, γιατί δεν υιοθετεί κοινή και ενιαία μεταναστευτική πολιτική. «Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών και να το σηκώνει ουσιαστικά μόνη της, Θα θέλαμε συλλογική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος από την Ευρώπη, η οποία πρέπει να κατανοήσει ότι αν δεν υιοθετήσει συλλογική αντιμετώπιση, κινδυνεύει να γυρίσει πολλά χρόνια πίσω, οδεύοντας σε επικίνδυνους δρόμους, οι οποίοι οδηγού ακόμα και σε διάλυση», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Να δούμε το κατοχικό δάνειο και άλλες εκκρεμότητες»

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ακόμα ότι με την ευκαιρία των καλών οικονομικών και ναυτιλιακών σχέσεων που έχουν οι δύο χώρες, θα πρέπει να μελετήσουν, με σεβασμό η μία στην άλλη, τα παλαιότερα προβλήματα, που μένουν από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και της Κατοχής. «Το κατοχικό δάνειο και άλλες εκκρεμότητες , όπως οι πολεμικές αποζημιώσεις και οι αρχαιότητες που μεταφέρθηκαν στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής είναι θέματα που θα πρέπει «οι δύο πλευρές, με σεβασμό η μία προς την άλλη να τα μελετήσουν».

«Οι προσφυγικές ροές θα συνεχιστούν»


Ο κ. Στρομπ δήλωσε ότι η Γερμανία επιθυμεί να συνεχιστούν οι καλές πολιτικές και οικονομικές με την Ελλάδα και ότι όσον αφορά την κρίση της μετανάστευσης δε θα πρέπει να αφήνεται ένα κράτος μόνο του να την αντιμετωπίσει αλλά θα πρέπει από κοινού και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να αντιμετωπίζεται. Ιδιαίτερα οι δύο χώρες μας, Ελλάδα και Γερμανία είναι υπέρ του να υπάρξουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στο ζήτημα και περισσότερη εντατικοποίηση της συνεργασίας των χωρών από ότι στο παρελθόν. «Είναι πολλές οι δεκαετίες που καλλιεργούμε καλές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας. Μας ενώνουν κοινές παραδόσεις, η φιλοσοφία ο πολιτισμός και αυτά είναι πεδία τα οποία προσβλέπουμε και στο μέλλον να καλλιεργήσουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε ο κ. Στρομπ. Τόνισε ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε ότι οι μεταναστευτικές ροές θα μειωθούν, αλλά αντιθέτως ότι θα συνεχιστούν» και είπε ότι «η Ευρώπη και ίσως και η Γερμανία, άφησαν μόνη την Ελλάδα να σηκώσει το βάρος των ροών και αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν περιμένουμε να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές, αλλά να αυξηθούν. Η Ευρώπη θα πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα περισσότερο στη φύλαξη των ευρωπαϊκών θαλασσίων συνόρων».

ΣΧΟΛΙΑ (8)

@

Φρεσκια παρτιδα..ξεροψημενη

Χαρά

Ο πολιτικός γυρολόγος πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ καταστράφηκε ήδη από το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Θάνος

Με την ευκαιρία:Τί απέγινε η επιτροπή για το χρέος;

chris

Πήγε στον κάλαθο των αχρήστων φυσικά. Άλλος ένας αστικός μύθος της Αριστεράς ξεφούσκωσε. Τώρα πάλι το θυμήθηκε ο Κουρουπλής μπας και τσιμπήσει κάνα ψηφαλάκι ο ΣΥΡΙΖΑ και γλιτώσει τη συντριβή που έρχεται.

!!!

Ως τί το έθεσε το θέμα; Ως υπουργός Ναυτιλίας; Τί σχέση έχει το κατοχικό δάνειο με τα καθήκοντά του; Τα μούτρα κρέας τους κάναμε πάλι!!!

:

Μην το διαπραγματευτείτε και αυτό, γιατί θα μας βγάλετε και χρεομένους!

σανός στον ανεμιστήρα

για ΑΝΕΛ και συριζοβλαμμένα, τρεχτε να φάτε! Α, και για επιδόρπιο μια μερίδα "τέλος στα μνημόνια", να μπουκώσουν σανόμελο

λεω τωρα

ΟΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ..... ΧΑΙΡΕΤΑΙ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kstaroak-s1

Με αφορμή ομιλία του υπ. Άμυνας στο Κόσοβο στην οποία κάλεσε τους στρατιωτικούς «είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε, είτε έχουμε διαφορετική άποψη, να υποστηρίζουμε αυτά που αποφασίζονται και αυτά που το κράτος και η Κυβέρνηση θεωρούν ότι συμφέρουν το Έθνος»

25
polakis_ar

Το Politico επισημαίνει και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ «όχι όμως από τον πρωθυπουργό» - Κυριάκος Μητσοτάκης: Τα σχόλια Πολάκη ήταν εξαιρετικά μικροπρεπή

136
tsipraschina2

O πρωθυπουργός μίλησε στο δεύτερου φόρουμ της Πρωτοβουλίας του Δρόμου του Μεταξιού (Belt and Road Initiative), που διεξάγεται στο Πεκίνο και τόνισε τον ρόλο της Ελλάδας ως γέφυρας και όχι ως συνόρου της Δύσης με την Ανατολή

20