ΑΝΕΛ: «Βροχή» οι αποχωρήσεις στελεχών από τη Βόρεια Ελλάδα - Αποδοκιμασίες στην Κρήτη για την Κουντουρά

kammenosmesa

Μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας αναφέρουν 12 στελέχη από τη Δυτική Μακεδονία - Στη Ροδόπη παραιτήθηκε η  Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος: Η συμφωνία αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη αναφέρουν - Παραιτήθηκε και ο πολιτευτής Μανώλης Αλιφιεράκης 

Τεκτονικοί... είναι οι κραδασμοί στη βάση των Ανεξαρτήτων Ελήνων μετά τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα εκδηλώνεται τις τελευταίες ώρες ένα κύμα παραιτήσεων από τα κομματικά όργανα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση που κράτησε το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

Οι αντιδράσεις που ξεκίνησαν από τον βουλευτή Δημήτρη Καμμένο και την πρώην εκπρόσωπο του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου επεκτάθηκαν σήμερα στη Δυτική Μακεδονία όπου παραιτήθηκαν 12 μέλη του κόμματος και έφτασαν μέχρι τη Ροδόπη όπου παραιτήθηκε ολόκληρη η συντονιστική επιτροπή του κόμματος.

Κοινή συνισταμένη των αντιδράσεων είναι ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση για το ονοματολογικό βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα και αντίκειται σαφώς στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις στους κόλπους των ΑΝΕΛ έφτασαν και στην Κρήτη καθώς παραιτήθηκε ο πολιτευτής - αναπληρωτής γραμματέας υγείας του κόμματος Μανώλης Αλιφιεράκης.

Η παραίτηση 12 μελών  από τη Δυτική Μακεδονία

Ανάμεσά τους είναι τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, Μάρκος Βύρλιος και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, Παναγιώτης Πλακεντάς, καθώς και ο πολιτευτής, Γιάννης Γκουντιός. Επίσης παραιτήθηκαν από τη Συντονιστική Κοζάνης, ο υπεύθυνος Τύπου, Σπύρος Σπυρίδης, καθώς και οι: Παύλος Τσότσος, Γιώργος Γκολιάς, Απόστολος Καλαϊτζόπουλος, Καρυοφύλλης Τσαμόγλου, Αναστάσιος Διαμαντής, Αναστασία Πράπα, Βασίλειος Χαρακίδας, ενώ την παραίτησή του υπέβαλλε από τη Συντονιστική Φλώρινας ο Γραμματεία Οργανωτικού Δυτικής Μακεδονίας, Πέτρος Γώγος.

Η επιστολή αυτή είναι η δεύτερη που απέστειλαν τα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δυτικής Μακεδονίας, καθώς προηγήθηκε αυτή την προηγούμενη εβδομάδα, με την οποία ζητούσαν από τον κ. Καμμένο να άρει τη δεδηλωμένη προς την Κυβέρνηση, λόγω και της συμφωνίας που υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό με τον ομόλογό του της FYROM, για την επίλυση της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

Στην κοινή δήλωση παραίτησης τους τα 12 μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη δυτική Μακεδονία αναφέρουν:

«Κατόπιν των νέων δεδομένων που προέκυψαν με την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και του κράτους των Σκοπίων, μιας συμφωνίας που σχεδόν σε όλα της τα σημεία παραβιάζει κάθε κόκκινη γραμμή που είχαμε θέσει ως Ανεξάρτητοι Έλληνες για το συγκεκριμένο ζήτημα, στην βάση της προγραμματικής σύμπραξης για σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικού Σκοπού με τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι η μόνη πράξη τήρησης της αξιοπρέπειας μας είναι η υποβολή των παραιτήσεων μας προς τα αρμόδια όργανα του Κινήματος.

Ο Πάνος Καμμένος, με τον οποίο ξεκινήσαμε ένα ταξίδι ψυχής με αποκλειστικό σκοπό την απελευθέρωση της Ελλάδας από τις αλυσίδες των μνημονίων, είναι ένας έντιμος και καθαρός πολιτικός ο οποίος όμως έκανε απολύτως λάθος εκτίμηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης και τελικώς της συμφωνίας με το κράτος των Σκοπίων.

Η αποχώρηση μας από το κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μέσω της παρούσας παραίτησης, δεν σημαίνει ότι ο αγώνας μας ενάντια στην διαπλοκή και στους εκφραστές της σταματάει εδώ. Θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την τελική νίκη, απέναντι σε αυτούς που έφεραν την Πατρίδα μας όμηρο οικονομικών συμφερόντων και στο χείλος της καταστροφής.

Παραμένουμε Ανεξάρτητοι-Παραμένουμε Έλληνες».

Παραιτήθηκε η Νομαρχιακή Ροδόπης

Οι κραδασμοί από τη συμφωνία Τσίπρα - Ζαεφ για τους ΑΝΕΛ επεκτάθηκαν σήμερα και στη Ροδόπη καθώς παραιτήθηκε και η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝΕΛ Π.Ε. Ροδόπης.

«Ο Πρόεδρος Νικόλαος Κατσίμπρας και τα μέλη Ζλατίνης Βασίλειος και Βουζουκίδης Κωνσταντίνος της Συντονιστικής Επιτροπής ΑΝ.ΕΛ . Π.Ε. Ροδόπης, θεωρούμε ότι η στάση της ηγεσίας του κόμματος να στηρίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς που βλάπτουν τα εθνικά συμφέροντα, αντίκειται στην ιδρυτική μας διακήρυξη και είναι αντίθετη με την βούληση όλων των Ελλήνων που μας στήριξαν με την ψήφο τους» ανάφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Και επεσήμαναν: «Λόγοι προστασίας εθνικών συμφερόντων και αξιοπρέπειας επιβάλλουν την παραίτησή μας.

Η Ροδόπη μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, την οποία με ανιδιοτέλεια υπηρετήσαμε χωρίς ουσιαστική βοήθεια από τα κεντρικά και για την οποία θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε δίνει την απάντησή της στους άστοχους και επιζήμιους για την χώρα κυβερνητικούς χειρισμούς.

Παρά τις επίπονες προσπάθειές μας, δυστυχώς η Ροδόπη ιδιαίτερα και η Θράκη γενικώτερα, δεν έτυχαν της αρμόζουσας προσοχής , παρά τις μεγαλοστομίες ορισμένων που πλέον δεν μπορούν να μας πείσουν».

Komotini


Η επιστολή παραίτησης του Μανώλη Αλιφιεράκη

Σήμερα το πρωί, ο Μανώλης Αλιφιεράκης, πολιτευτής των ΑΝΕΛ στα Χανιά, απέστειλε επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο, από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας καθώς και από την θέση του απλού μέλους του κόματος.

"'Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι" καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Αλιφιεράκης ο οποίος έκανε λόγο για σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των ΑΝΕΛ σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής, με την συμφωνία για το ονοματολογικό να αποτελεί την κορυφαία υπαναχώρηση από τις γραμμές του κόμματος.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Προς κ. Καμμένο Παναγιώτη

Θέμα : υποβολή παραίτησης

Κύριε πρόεδρε

Σας παρακαλώ να δεχθείτε την παραίτηση μου από την θέση του αναπληρωτή γραμματέα υγείας των Αν. Ελ, καθώς και την θέση απλού μέλους του κόμματος σας.

Με τον τρόπο αυτό θέλω να διαχωρίσω την θέση μου σχετικά με τους χειρισμούς σας στο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.

Ήλθα στο κόμμα σας πιστεύοντας στις αρχές σας, τις ικανότητες και την βούληση σας να κυβερνηθεί σωστά η χώρα.

Στην πορεία διαπίστωσα σοβαρές υποχωρήσεις από τις θέσεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων . Σε θέματα εθνικά, θέματα παιδείας, μεταναστευτικής πολιτικής.

Πιστεύω στην εθνική συμφιλίωση, στην πολιτική και οικονομική κάθαρση, όμως σε πολλές περιπτώσεις από την άλλη πλευρά της συγκυβέρνησης δεν έγιναν σεβαστές οι δικές μας ευαισθησίες ή εσείς δεν επιμείνατε αρκετά.

Τα τελευταία γεγονότα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μανώλης Ι.Αλιφιεράκης

Αποδοκίμασαν την Κουντουρά στα Χανιά

Ένταση δημιουργήθηκε έξω από τα καινούρια γραφεία των ΑΝΕΛ στο κέντρο των Χανίων από συγκεντρωμένους διαδηλωτές που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για την στάση του κόμματος όσον αφορά την ονομασία των Σκοπίων.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία ενώ αποδοκίμασαν την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά καθώς και μέλη των ΑΝΕΛ κατά την είσοδό τους στα γραφεία, όπου σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται τελετή εγκαινίων τους, παρουσία της Υπουργού.
koundoura_mesa
koundoura_mesa2
koundoura_mesa3
koundoura_mesa4
koundoura_mesa5
koundoura_mesa6

Οι δηλώσεις της Κουντουρά

Σε δηλώσεις της μέσα από τα "περικυκλωμένα' από διαδηλωτές γραφεία των ΑΝΕΛ, η Υπουργός Πολιτισμού Έλενα Κουντουρά μίλησε για την επίμαχη συμφωνία με τα Σκόπια και τη στάση που έχουν κρατήσει οι ΑΝΕΛ.

Η Υπουργός, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο flashnews, εξαπέλυσε βολές στην αντιπολίτευση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ, αναφέροντας οτι ήταν μια "υποκριτική πράξη' που στόχο είχε να οδηγήσει τη χώρα σε αποσταθεροποίηση και να ρίξει την κυβέρνηση.
Υπεραμύνθηκε των επιλογών του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου και του κόμματος, σημειώνοντας οτι παραμένουν συνεπείς στις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους ενω ταυτόχρονα υποστήριξε οτι δεν υπάρχει συμφωνία με τα Σκόπια που να έχει τεθεί σε ισχύ και σε περίπτωση που αυτή έρθει στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν.

Όπως δήλωσε η κ. Κουντουρά: "όλοι κάνουν τις επιλογές τους και νομίζω οτι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και γνωρίζουμε τι είναι το καλό για την πατρίδα. Εμείς στην πρόταση δυσπιστίας που εγινε από την αξιωματική αντιπολίτευση, που τη θεωρώ μια ενέργεια καθαρά υποκριτική, οι ΑΝΕΛ δεν υποκύψαμε στον εκβιασμό. Στόχος ήταν η αποσταθεροποίηση, στόχος ήταν να πέσει η κυβέρνηση. Χρησιμοποιήσανε το τελευταίο τους θεσμικό όπλο, τώρα που η Ελλάδα, από τον Αύγουστο και μετά, αλλάζει σελίδα. Θέλω να σας θυμίσω οτι με δική τους ευθύνη μπήκαμε στα Μνημόνια. Εμείς καταφέραμε να έχουμε πρόοδο και ανάπτυξη. Τον Αύγουστο λοιπόν βγαίνουμε από τα Μνημόνια, πολύ σταθεροί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό, οδηγούμε την Ελλάδα στην ανάπτυξη και το πιο σημαντικό έχουμε μια έντιμη συνεργασία, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, για να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια και να την οδηγήσουμε στην ανάπτυξη. Αυτή η έντιμη συνεργασία συνεχίζεται και είμαστε σταθεροί τις δεσμεύσεις μας. Οταν τον Αύγουστο η Ελλάδα θα αλλάξει σελίδα, για την αξιωματική αντιπολίτευση διακυβεύεται το πολιτικό της μέλλον. Δεν υποκύπτουμε, οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκάθαρες θέσεις τις οποίες έχει ανακοινώσει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ άρα όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.

Η πρόταση μομφής ήταν υποκρισία. Αν έπεφτε η κυβέρνηση σήμερα, η αντιπολίτευση τι θα έκανε, δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της... Αν και εφόσων έρθει η συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ δεν θα την ψηφίσουν".


video placeholder

video placeholdervideo placeholder


Πηγή: Flashnews.gr - Φωτογραφίες: Zarpanews.gr - Flashnews.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (69)

ωωωωωωαααα

Ο ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΡΙΞΕ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΠΡΩΤΟΣ ΤΟ ΛΙΘΟ........ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΧΟΝΤΡΟΚΑΜΜΕΝΟ

@

Πολύ λίγο, πολύ αργά. Οι εθνοπατέρες τι θα κάνουν;

Παναγιώτης

Χοντρέ κλείσε την πόρτα, δεν μπαίνουν πλεον πολιτικοί φίλοι και ψηφοφόροι, απλά σου φεύγουν βουλευτές και στελέχη.

Βρεχει η μας φτυνουν

Εξω μας φτυνουν και εμεις λεμε οτι βρεχει..Αν ηταν αλλη κυβερνηση θα ειχε παραιτηθει αλλα δυστηχως ο συριζαανελ δεν φευγουν με τιποτα ειναι πολλα τα λεφτα...

Διαβάζω τα σχόλια

Διαβάζω στα σχόλια λέει ο κόσμος "Ξεγελάστηκε", ρε φίλε όταν ψηφίζεις με κριτήριο να μην πειράξουν την τσέπη σου (ΕΝΦΙΑ) ή το δημόσιο (να ανοίξει η ΕΡΤ) ή να μην πειράξουν την συντεκνία σου (π.χ. ταξί) πως μπορείς να περιμένεις το κάτι περισσότερο? Σου είπε ο Αλέξης "Θα σου κόψω τον ΕΝΦΙΑ" στο αριστερό αυτί και στο δεξί αυτί σου είπε "Δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα" γιατί άκουσες το αριστερό αυτί και όχι το δεξί? Απλά κοίταξε την τσέπη σου. Δυστυχώς πήρες και ανθρώπους με μέσο IQ υψηλότερο από τον Έλληνα (όπως εμένα που δεν πάτησα καν στις εκλογές) και μας χαντάκωσες. Οι ίδιοι που χόρευαν είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν. Φίλε εσένα που λες ότι ξεγελάστηκες, έχω να σου πω ότι δεν ξεγελάστηκες, απλά όπως πάντα κοίταξες το φαίνεσθαι και όχι το είναι. Για το 3% δεν θα μιλήσω, όσοι ψήφισαν το χοντρό με τις στολές, απλά μην πάτε στις επόμενες εκλογές. Δυστυχώς το "full ορθοδοξία, στρατός" κτλ πουλάει ακόμη στο Ελλαδιστάν.

@oύτε...3%είχε πιάσει!!!

Και όμως ο έτερος χοντρός Πανούλης ούτε 3%είχε πιάσει στις τελευταίες εκλογές....Και όμως συγκυβέρνησε κιόλαςςς!!!! Άκρως επικίνδυνο και ύποπτο άτομο...που πιστεύει μόνο στον "Θεό" Χρήμα!

george

Ετσι πεστα , ολοι οι παππουδες που στηριξαν τον Αλεξη για να μην τους κοψει την συνταξη, τους νεους που ελεγαν ωρα για αριστερη επανασταση και βαλε fb και insta, για να μην μιλησω για τους ψεκασμενους του κινηματος δεν πληρωνω και για τα χτυπαμε τα νταουλια και οι αγορες θα πεσουν στα ποδια μας που πιστευαν καποιοι, τωρα τρωμε ολοι τις μ@@@κιες τους....

Platon

Δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω αλλά όσοι δεν πατήσατε καν στις εκλογές, ανεξαρτήτως του υψηλού IQ σας, έχετε την ίδια ή και περισσότερη ευθύνη απ' όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή της ανυπαρξίας στις εκλογές οδηγεί σε νίκη μειοψηφιών και τελικά σε εθνικές καταστροφές όπως αυτή...

Karletos

Αξια εχει η αντισταση....και οχι η φυγη ! Τωρα πια ειναι αργα ! Αυτο που τους μενει ειναι : Ενα δεντρο.....και το σχοινι.... Να γραφτουν στην Ιστορια ως οι νεοι Ιουδες της Πατριδας !

Θανος

Το να χασουν κυβερνηση και βουλευτικες εδρες ειναι το λιγοτερο τους πρεπει κατι πολυ περισσοτερο....και οτι καταλαβε ο καθενας...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΠΟΝΤΟΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΥΡΙΞΟΥΜΕ ΑΝΕΠΥΘΗΜΙΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

Καήκανε

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΜΟΝΑΧΟΙ.... Αφιερωμένο στο χοντρό και την παρέα του

Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ....ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΑΝΑΤΡΟΥΠΩΣΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ .ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΑ ....ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ? ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ...ΠΙΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ΑΣ ΠΑΝΕ ΑΛΛΟΥ ΑΦΟΥ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης