Κυρίτσης για συλλαλητήρια: Κάθε φορά που παίρνουν οι εθνικιστές το πάνω χέρι έχουμε εθνικές τραγωδίες

kritisi-new-sra

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε στο ΘΕΜΑ 104,6  ότι την τριετία ΣΥΡΙΖΑ εξοικονομήθηκαν «κανα 15άρι δισ» από τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και εκτίμησε ότι «το να μην μειώσεις τις συντάξεις είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρεμβάσεις»

Την άποψη ότι «κάθε φορά που παίρνουν το πάνω χέρι οι εθνικιστές έχουμε εθνικές τραγωδίες» διατύπωσε για τα νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε 25 πόλεις όλης της Ελλάδας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6
.

«Σας θυμίζω το 1922, τη Χούντα και το ξεπούλημα της Κύπρου. Όταν βλέπω διάφορους να τυλίγονται με τη σημαία φοβάμαι ήττες» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάθε φορά που βλέπω τέτοια πράγματα φοβάμαι γιατί η ιστορία είναι πικρή, ζωντανή και επικίνδυνη» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι «κεφαλαιώδους σημασία να λυθεί το ζήτημα (σ.σ. το Σκοπιανό) γιατί στα βόρειά μας θέλουμε μια χώρα φιλική, και όχι άθυρμα άλλων δυνάμεων».

Την τριετία ΣΥΡΙΖΑ εξοικονομήθηκε «κανα 15άρι δισ»!

Ο βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ανατρέψει την εκτίμηση κορυφαίων παραγόντων της Τρόικας, συμπεριλαμβανομένων του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, του πρώην προέδρου του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ και πολλών άλλων ότι με την πολιτική που ακολούθησε το 2015 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους περίπου 100 δισ. ευρώ. Ακόμη και ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος έχει επισημάνει ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε στους Έλληνες περίπου 35 δισ. ευρώ.

Η άποψη που εξέφρασε στη συνέντευξή του ο Γιώργος Κυρίτσης είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Υποστήριξε ότι οι κυβερνήσεις που είχαν προηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ «είχαν υπογράψει πλεόνασμα 5% επ΄ άπειρον» αν και όταν του επισημάνθηκε ότι αυτό δεν έχει συμβεί είπε ότι «είχαν υπογράψει 5% στο πρώτο Μνημόνιο, και 4,5% επ' άπειρον στο δεύτερο Μνημόνιο και εν πάσει περιπτώσει είναι πολύ καλύτερα από αυτό που υπογράψαμε εμείς».

«Ό,τι μπορέσαμε κάναμε» είπε για τα πλεονάσματα ο κ. Κυρίτσης και πρόσθεσε: «1% το χρόνο κι αν βάλουμε τις τρεις χρονιές (σσ αναφέρεται στο 2015, το 2016 και το 2017 που ο στόχος για τα πρωτογενή πλεονάσματα μειώθηκε λόγω της κατάρευσης που προκλήθηκε από τη διαπραγμάτευση του 2015 και της επιστροφής της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση) με -0,25%, 0,5% και 1,25% μαζεύονται κανα 15άρι δισ!». «Δεν είναι αστεία ποσά αυτά» είπε ο Γιώργος Κυρίτσης ισχυριζόμενος -ούτε λίγο, ούτε πολύ- πως όχι μόνο η πολιτική που ακολουθήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2015 δεν ζημίωσε τους Έλληνες αλλά αντιθέτως τους έκανε... πλουσιότερους με περίπου «κανα δεκαπεντάρι δισ. ευρώ» όπως χαρακτηριστικά είπε...

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας σήμερα και τις προβλέψεις-σοκ του μεσοπρόθεσμου για πλεονάσματα 5,19% το 2022 ο κ. Κυρίτσης εκτίμησε ότι «τα πράγματα πάνε καλύτερα από ό,τι τα περίμενα εγώ τουλάχιστον».

Στην παρατήρηση ότι είναι αποτέλεσμα υπερφορολόγησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «ό,τι χώρος δημιουργείται από το μεγαλύτερο πλεόνασμα θα δοθεί σε κοινωνικές δαπάνες και αυτό λέγεται αναδιανομή και είναι καλό πράγμα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «μια αριστερή διακυβέρνηση όταν θα έχει τα χέρια της λυμένα θα μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα, τώρα δεν τα έχει λυμένα. Αυτό θα γίνει μετά το τέλος των Μνημονίων και με την πάροδο των επόμενων μηνών».

«Το να μην μειώσεις τις συντάξεις είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση»

Μιλώντας ειδικά για τις συντάξεις σημείωσε ότι «υπάρχουν τα επιχειρήματα ανεξαρτήτως της στάσης του ΔΝΤ που να εξουδετερώνουν με χαρτί και με μολύβι τους λόγους μείωσης. Από ό,τι καταλαβαίνω υπάρχει ευήκοον ους για διαπραγμάτευση». «Το να μην μειώσεις τις συντάξεις με βάση την πορεία της οικονομίας είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση. Χρειάζεται να επαναδιαπραγματευούμε το θέμα αυτό» κατέληξε ο κ. Κυρίτσης.

Για αύξηση χρέους: «Αυτή δεν ήταν η εσωτερική υποτίμηση;»

Κληθείς να σχολιάσει την αύξηση του χρέους της Ελλάδας σε απόλυτους αριθμούς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να επιρρίψει τις ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Αυτός δεν ήταν ο αρχικός σχεδιασμός; Αυτή δεν ήταν η εσωτερική υποτίμηση; Αυτή δεν ήταν η λογική που προέκρινε η ΕΕ; Θέλουν να τα φορτώσουνε σε μας τώρα;» αναρωτήθηκε ο Γιώργος Κυρίτσης. 

Ακούστε τη συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο ΘΕΜΑ 104,6:

ΣΧΟΛΙΑ (217)

Βαλεντίνη

Μίλησε πάλι ο τράγος . Τράγος άμα τι τράγος!!!!!!!! Άντε ουστ ρε.....

ηνιοχος 2018

εθνικιστες εμεις και πατριωτες εσεις <<<<<<<<< και ................ η αληθεια να λεγεται χιμπατζη κυριτση. με πρωτη τον τ...............ο.

Αθηναίος

Βρε χαμένο κορμί τα ξέχασες όταν οι σκοπιανοί βάζανε σκυλιά και δαγκώναν τους μετανάστες που ήθελαν να περάσουν στα σκόπια;Αυτούς υποστηρίζετε γιατί ίδιοι φασίστες είσαστε.Δοσίλογοι.

stateofmonkeys

Δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο από τους εθνικιστές ο συριζα και τα καλουδια του. Είναι σκόπιμα ο μόνος λόγος ύπαρξης του και το μόνο παραμύθι που φαίνεται να αποκοιμίζει ακόμα τα χόμπιτ που επιμένουν να τον πιστεύουν.

Αντιδεξιος

σιωπή πατριδοκαπηλα εθνικια! Ακομα το αιμα της κυπρου και της μικρασιας, των αγωνιστων του ΕΛΑΣ σταζει στα χερια σας!

αβγ

το ουρανιο τοξο.... που ειναι συνιστώσα του συριζα ... πηγαινε στα σκοπια και διαδηλωνε με τους εκει ακροδεξιους υπερ της ονομασιας με το ονομα Μακεδονια... για αυτο τι λες;

ΠΡΙΝ

Όλη η ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση που αντικατέστησε τον Νίκο Χουντή μετά την παραίτηση του τελευταίου: "Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών. Νομίζω οτι είναι μια άσκοπη προσπάθεια γιατί κρίνω ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και οι οργανωμένες δυνάμεις του δεν έχουν την προετοιμασία να σηκώσουν τέτοιας φύσης ευθύνες. Δεν το λέω υποτιμητικά. Απλώς βλέπω ότι άνθρωποι που αντέχουν στο ξύλο και στα χημικά, και δίνουν τα πάντα για το κίνημα και είναι αλληλέγγυοι, απλώς δεν μπορούν να κυβερνάνε. Αυτό κατά τη γνώμη συνιστά πολιτική αυτοακύρωση του σύριζα. Το ηθικό μεγαλείο δυστυχώς δεν συνιστά πολιτική αρετή. Αλλιώς θα κυβερνάγαμε από το 1944".

dream

μην μιλάς, κρύψου, μόνο ποινικό μητρώο έχει να παρουσιάσει η φάρα σου μες την ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων, α και δεν είμαι εθνικιστής, τί πίνετε και δεν μας δίνετε; πετάξτε την καραμέλα απ το λαρύγγι σας κόλλησε

ΚΟΜΜΕΝΗ Η ΠΑΡΑΜΥΘΑ

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΦΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΑΞΑ ΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΙ ΕΧΟΥΜΕ 8ΩΡΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΚΛΠ ΦΙΛΟΛΑΙΚΑ .ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΤΟ 1922 ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΜΑΛ ΛΕΝΙΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ ΤΟ 1940 ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΑΛΙΝ --ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ-- ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΟ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ...ΑΥΤΟΣ ΦΛΕΡΤΑΡΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ . ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ .

thanasis

τωρα πουναι οι συριζαιοι σωθηκαμε. ωραιο το τινειτζερ λουκ του παπουκα.

ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ... ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑ... ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΛΕΡΤΑΡΙΖΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΕ .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης