Καμμένος – Πάιατ στη Λάρισα για να δουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ

pyatt_kammenos_110

Επισκέφθηκαν την 110 Πτέρυγα Μάχης - Φωτογραφήθηκαν μπροστά από αμερικανικά UAV's τύπου MQ-9 - «Η 110 Πτέρυγα Μάχης θα αποτελέσει μία από τις βάσεις τις συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε ο κ. Καμμένος

Στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, όπου πραγματοποίησαν συνάντηση με τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Καμμένος, σε δήλωσή του, αναφέρθηκε στην σημασία της παρουσίας του Αμερικανού πρέσβη στις εγκαταστάσεις της 110 Πτέρυγας Μάχης, λέγοντας πως «αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, αλλά και στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόκειται για έναν άξονα συνεργασίας όπου «η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο προς τα νότια με στενές σχέσεις μέσω Κύπρου με το Ισραήλ, την Ιορδανία την Αίγυπτο, αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα».«Η 110 Πτέρυγα Μάχης θα αποτελέσει βάση συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ»

Επίσης ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον ρόλο της βάσης της Σούδας, τονίζοντας πως είναι το κύριο λιμάνι της συμμαχίας στη Μεσόγειο, ενώ μίλησε και για την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας επισημαίνοντας πως «μετατρέπεται σε ένα αεροπορικό κέντρο που όχι μόνο έχει σαν στόχο την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος είπε πως ο ίδιος άξονας σταθερότητας προς τα βόρεια επεκτείνεται με τις χώρες της Βαλκανικής, «με τις οποίες η Ελλάδα στήνει στενές σχέσεις σε επίπεδο στρατιωτικό, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα η ειρήνη και η σταθερότητα να επεκταθεί στις περιοχές που υπάρχει αστάθεια».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας αλλά και της ενέργειας «δίνει νέες δυνατότητες για τη χώρα» και πρόσθεσε πως «σε λίγο καιρό η Ελλάδα γίνεται χώρα παραγωγός φυσικού αερίου και αργότερα ίσως πετρελαίου, γι' αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία η στενή συνεργασία και η ασφάλεια που παρέχει η παρουσία των ΗΠΑ».

Τέλος, σε ερώτηση ποιος θα είναι ο ρόλος της αεροπορικής βάση στη Λάρισα, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι η «110 Πτέρυγα Μάχης θα αποτελέσει μία από τις βάσεις της συνεργασίας μας με τις ΗΠΑ».


Αναλυτικά, ο κ. Καμμένος δήλωσε στους δημοσιογράφους:

«Θέλω να καλωσορίσω στην 110 Πτέρυγα Μάχης τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και να επισημάνω τη σημασία της παρουσίας του εδώ που αποδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία της χώρας μας με τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός ισχυρού άξονα σταθερότητος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Είναι ένας πυλώνας σταθερότητος που η Ελλάδα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρωταγωνιστικό ρόλο προς τα νότια, με τις στενές σχέσεις μέσω της Κύπρου με το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που συμμετέχουν και σε κοινές ασκήσεις με την Πολεμική μας Αεροπορία μαζί με τις ΗΠΑ και τις άλλες συμμαχικές δυνάμεις. (Θα αναφερθώ) στον ιδιαίτερο ρόλο της Σούδας σαν κύριο λιμάνι της συμμαχίας στη Μεσόγειο, αλλά και τη Λάρισα που πλέον μετατρέπεται σε ένα κέντρο αεροπορικό, που όχι μόνο έχει σαν στόχο την προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας, αλλά και τη στήριξη της συμμαχίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος πυλώνας σταθερότητας προς τα βόρεια επεκτείνεται προς τις χώρες της βαλκανικής, με τις οποίες στήνουμε πλέον στενές σχέσεις σε επίπεδο στρατιωτικό, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα η ειρήνη, η σταθερότητα να επεκταθεί και στις περιοχές που σας είπα.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το διοικητή, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και το πολιτικό προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά την οποία κάνουν. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη και τους πολίτες της Λάρισας, διότι βλέπουν αυτή τη συνεργασία με θετική ματιά και αντιλαμβάνονται, όλοι πλέον, ότι αυτή η στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ στον τομέα της άμυνας αλλά και στον τομέα της ενέργειας δίνει νέες δυνατότητες στην πατρίδα μας.

Η Ελλάδα σε λίγο καιρό γίνεται μία παραγωγός χώρα φυσικού αερίου και αργότερα ίσως πετρελαίου και έχει σημασία η στενή συνεργασία που έχουμε και η ασφάλεια την οποία παρέχει η παρουσία των ΗΠΑ εδώ»

pyatt_kammenos_110_1


Πάιατ: Αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητος

Για τη σημασία της αεροπορική βάσης της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα στον τομέα της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή αναφέρθηκε, σε δήλωσή του ο Αμερικανός πρέσβης.

Ο κ. Πάιατ ευχαρίστησε για τη συνεργασία που υπάρχει με το προσωπικό της 110 Πτέρυγας Μάχης, ενώ σχετικά με την υπόθεση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ9 που βρίσκονται στην αεροπορική βάση, σημείωσε πως πρόκειται «για μία επίδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας σε ασφάλεια και άμυνα, όπως είχαν συζητήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, τον περασμένο Οκτώβριο».


pyatt_kammenos_110_2


Ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε «αναδεικνύεται, επίσης, ο ρόλος της Ελλάδας ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχος αλλά και ως χώρα που έχει δυνατότητες και άριστη γεωγραφική θέση» για να συμπληρώσει ότι «η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με τους Έλληνες συμμάχους με όρους βοήθειας διατήρησης της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Αναλυτικά, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ δήλωσε:

«Αρχικά θα ήθελα να πω πόσο χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στη Λάρισα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον υπουργό κ. Καμμένο, το Ναύαρχο Αποστολάκη και τον Πτέραρχο Χριστοδούλου για τη σημερινή τους πρόσκληση.

Αυτή η επίσκεψη μου δίνει την ευκαιρία να περάσω χρόνο με το Αμερικανικό προσωπικό που βρίσκονται εδώ, στο πλαίσιο της προσωρινής μεταστάθμευσης των MQ-9s. Επίσης, είναι μια ευκαιρία να ευχαριστήσω τους άνδρες και τις γυναίκες της 110 Πτέρυγας Μάχης εδώ, για την εξαιρετική συνεργασία που δείχνουν κατά τη διάρκεια της μεταστάθμευσης.

Η λειτουργία των MQ-9 εδώ στη Λάρισα είναι μια εξαιρετική απόδειξη της εμβάθυνσης της συνεργασίας μας για την άμυνα και την ασφάλεια, όπως συζήτησε ο πρωθυπουργός Τσίπρας με τον πρόεδρο Τραμπ τον περασμένο Οκτώβριο στην Ουάσινγκτον.

Όμως επίσης, αποδεικνύει το ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας, ως ισχυρός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και ως χώρα που διαθέτει εξαιρετική γεωγραφία και εξαιρετικές δυνατότητες.

Έτσι κι εμείς, ως κυβέρνηση των ΗΠΑ, δεσμευόμαστε να χτίσουμε πάνω σε αυτό το θεμέλιο, σε συνεργασία με τους Έλληνες συμμάχους μας, προκειμένου να επιτύχουμε και να διατηρήσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ευχαριστώ πολύ».


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Andreas

EYTYXOS POY EIPE KAI KAPOIOS GIA TO FYSIKO MAS AERIO. BRAVO KAMENE

ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Καμμενε ασε τις μαλακιες εκει και τραβα κατα Θρακη μερια που ειναι ο τουρκος και αλωνιζει....αντε πατριωταρα μου να σε δω...και μεσα στο σπιτι μας ετσι?? αντε να σε δω

ΑΑ

Με τα τωρινα δεδομενα η μονη λυση για επιβιωση της Ελλαδας ειναι να ενταχθει στις Ηνωμενες Πολιτιες Αμερικης (ΗΠΑ). Παρτηστε την ΕΕ το ευρω και την υποδουλωση στην πιο σιχαμερη χωρα του κοσμου την Γερμανια.

Τζικος

αφού μας κάνανε χωνί οι Τούρκοι με τα UAV τους, τρέχουμε να προλάβουμε και εμείς

Οι Αυστρικοί του 1821 , τα Ψαρά και το ΝΑΤΟ

Πριν την εισβολή των Τούρκων και την ολοκληρωτική καταστροφή καταστροφή των Ψαρρών το 1821 , Αυστριακά πλοία της εποχής έκαναν δοκιμές προσέγγισης στις ακτές των Ψαρρών για να μετρήσουν το βάθος και να ειδοποιήσουν τους Τούρκους για την δυνατότητα προσέγγισης μεγάλων τούρκικων πλοίων στο νησί. Τα νερά τελικά ήταν βαθιά και η προσέγγιση μεγάλων τότε Τούρκικων της εποχής φρεγατών , εν πλήρη στρατεύματι κατέστη δυνατή και εξανδραποδίσανε το νησί. Ούτε ρουθούνι ζωντανό δεν ανέσαινε έστω και πληγωμένο. Τα ίδια τώρα και γίνονται με κάτι επισκέψεις στα πλαίσια της νατοικής συμμαχίας δήθεν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης