Κοτζιάς για Έλληνες στρατιωτικούς: Έχουμε διαφορετική κουλτούρα με την Τουρκία, αλλά είμαστε εταίροι και όχι εχθροί

Κοτζιάς για Έλληνες στρατιωτικούς: Έχουμε διαφορετική κουλτούρα με την Τουρκία, αλλά είμαστε εταίροι και όχι εχθροί

Την ώρα που οι Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν τρεις μήνες κράτησης χωρίς την παραμικρή δυνατότητα δικαστικής διαδικασίας... ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρει ότι «Είμαστε εταίροι, όχι εχθροί» με την Τουρκία

KOTZIAs_09
Είναι προφανές ότι η Τουρκία έχει διαφορετική πολιτική κουλτούρα από την Ελλάδα, αλλά είμαστε εταίροι και όχι εχθροί, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

Ο κ. Κοτζιάς, ερωτηθείς σχετικά κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στο Βερολίνο, αναφέρθηκε στην υπόθεση του Τούρκου πολίτη που πέρασε παράνομα τα σύνορα και για τον οποίον ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες και απελάθηκε, σημειώνοντας ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί συμπληρώνουν τρεις μήνες κράτησης χωρίς την παραμικρή δυνατότητα δικαστικής διαδικασίας.

«Είμαστε εταίροι, όχι εχθροί», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και ανέφερε τις παραδοσιακές συνοριακές σχέσεις των δύο χωρών, στο πλαίσιο των οποίων επιλύονταν αντίστοιχα ζητήματα κατά το παρελθόν. Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε ακόμη ότι έχει κατ´επανάληψη ενημερώσει για το θέμα τους ευρωπαίους ομολόγους του, ενώ επρόκειτο να συζητήσει την υπόθεση και με τον κ. Μάας κατά την διάρκεια του γεύματος εργασίας, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης