LIVE

Κορωνοϊός

Άμισθη σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού η Κατερίνα Παναγοπούλου

panagopoulou0

Για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς 

Καθήκοντα άμισθης ειδικής συμβούλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού για θέματα που αφορούν τον ελληνισμό της Διασποράς, αναλαμβάνει από σήμερα η Κατερίνα Ναυπλιώτη - Παναγοπούλου.

Βιογραφικό

Η Κατερίνα Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και στο Πανεπιστήμιο Paul Valery στο Montpellier της Γαλλίας, στο τμήμα Ξένης Λογοτεχνίας.

Είναι παντρεμένη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Επιβατηγού Ναυτιλίας και πρόεδρο της Magna Marine, Περικλή Σ. Παναγόπουλο. Οι οικογενειακές επιχειρήσεις για πολλά χρόνια υπήρξαν χορηγοί ενός σημαντικού αριθμού Ελλήνων πρωταθλητών του στίβου. Είναι μητέρα ενός γιου και κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

Εργάσθηκε στον Τουρισμό, ασχολήθηκε με το εμπόριο και υπήρξε για πολλά χρόνια επιτυχημένη επιχειρηματίας δημιουργώντας το Studio Alta Moda στην Αθήνα.

Η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου είναι η Εθνική Πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), διαπιστευμένη από το υπουργείο Πολισμού το 1998. Εκτελεί τα καθήκοντά της, αποκλειστικά, σε εθελοντική βάση.

Επίσης, πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ» από το 2005. Το ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα είναι αμιγώς Γυναικείο Αθλητικό Σωματείο, μέλος του ΣΕΓΑΣ, αναγνωρισμένο από το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ιδρύθηκε το 1976.

Ακόμη είναι επίτιμη πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.) (HAPSc), 2017.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα, που έλαβε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ «Γυναίκα και Αθλητισμός 2012» από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, στο Los Angeles, Φεβρουάριος του 2012. Το βραβείο αυτό σύμφωνα με τα Ελληνικό και Διεθνή τύπο χαρακτηρίστηκε, ως το 1ο Χρυσό Μετάλλιο της Ελλάδος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη για το έτος 2017.

Εξίσου σημαντικό και το έργο της στο εσωτερικό, με τη συμμετοχή της, σε συνέδρια και ομάδες εργασίας, με συνεχείς επισκέψεις και ομιλίες, σε σχολεία και ιδρύματα, σε όλη την επικράτεια, με σκοπό, την ενημέρωση και τη διάδοση των αρχών και των Aξιών του Ευ Αγωνίζεσθαι. 'Αξια ιδιαίτερης μνείας η πρωτοβουλία της, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, της διοργάνωσης στις ΗΠΑ, σειρά ομιλιών της στα μεγαλύτερα κέντρα Αποδήμου Ελληνισμού, (Καλιφόρνια και Φλόριντα), με σκοπό, τη συσπείρωση της Ομογένειας και την ενεργοποίησή της, στα πλαίσια της πορείας προς την Ολυμπιάδα του 2004 στην Αθήνα.

Με προσωπική της πρωτοβουλία και μνημόνια στα Υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Δημοσίας Τάξεως, Υγείας και Εξωτερικών επεσήμανε τη σπουδαιότητα του θεσμού του "Ευ Αγωνίζεσθαι" και το σημαντικό ρόλο, που πρόκειται να παίξει αυτός, στον αιώνα που διανύουμε, για την κοινωνική συνοχή και κατ' επέκταση, για την παγκόσμια ειρήνη.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ως πρέσβυς της Ελλάδος στο Συμβούλιο της Ευρώπης, ανέλαβε την προώθηση του «ιδεολογικού υποβάθρου» των Αγώνων, σε συνεργασία, με τα αρμόδια Υπουργεία, μέσω, ειδικών προγραμμάτων και σειρά ομιλιών, σε Σχολεία, Ιδρύματα, Συλλόγους.

Ως Εθνική πρέσβυς της Ελλάδος, στο Συμβούλιο της Ευρώπης, για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι (Fair Play), της έχουν απονεμηθεί πλήθος βραβείων και τιμητικών διακρίσεων.

Είναι επίσης:

-Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ. (Από το 2016)

-Επίτιμη Πρόεδρος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ(Ε.Ο.Π.Ε.).

-Επίτιμο μέλος του Ευρο-Αμερικανικού Συμβουλίου Γυναικών (Euro American Women's Council).

-Επίτιμο μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου Φίλων Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

-Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής του Ευ Αγωνίζεσθαι (International Committee for Fair Play) από το 2005.

-Επίτιμο μέλος της Βυρωνικής Εταιρείας.

-Επίτιμο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Pierre de Coubertin.

-Επίτιμο μέλος των «Φίλων Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη».

-Μέλος του Συλλόγου Φίλων της Αντικαρκινικής Εταιρίας.

-Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».

-Μέλος του Συλλόγου «ΕΛΕΠΑΠ».

-Μέλος του Συλλόγου «ΧΑΡΑ».

-Μέλος του Ομίλου ΦΙΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ.

-Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Τράπεζας Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος (ΟΠΑ).

Διετέλεσε:

-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός», της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

-Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Βουλιαγμένης.

-Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων.

-Μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας.

Η κ. Ναυπλιώτη-Παναγοπούλου συμμετέχει σε πλήθος διεθνών συνεδρίων, με ομιλίες, διαλέξεις και παρεμβάσεις, που διοργανώνονται από οργανισμούς όπως: Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (United Nations), UNESCO, Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Διεθνές Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (CISM), Αθλητικές Ομοσπονδίες, Αθλητικά Σωματεία, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Συλλόγους και Σωματεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (30)

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΗΣ ΑΝΦΙΑ ΚΑΙ ΕΦΟΡΙΑ,?

GA

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ? Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΜΙΣΘΙΑ..(ΚΑΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΖΑΜΠΑ?)ΜΠΑΣΤΑΚΟΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ...ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΠΗΚΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΝ ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΑΣ..ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ? ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΑΣ ΠΑΝΕ..ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΟΦΛΗΜΈΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Ελπιδα Συριζοπουλου

Αλλη μια προσωπικότητα προστεθηκε στο karanikas team...

Τι να πεις...

Τώρα και επίτιμο μέλος των Βαλκανίων αριστεριστών! Ακόμη μια δεξιά συριζαιια!

amerikanos

αχαχαχαχα ακομια μια αργομισθη ... που θα τρωει οδηποροικια η τιποτα αλλα απο κατω με τον αντρουλη της .... υγ εμπρος μακακα μην σκυβεις το κεφαλι ... να ζησει η συριζαιικια ταξικη παλη

Αριστερή Αξιοκρατία;

Ποια από τις θέσεις που γράφετε θα μπορούσε να κατακτήσει αξιοκρατικά ένα παιδί του λαού;

Νέοι διαπλεκόμενη ταξη

Ο Τσίπρας έχει στήσει για τα καλά τη νέα νομενκλατούρα .Οι ολιγάρχες του θα παίρνουν όλες τις μεγάλες δουλειές και ο λαός θα τρώει σκατα και ενίοτε θα λαμβάνει κάποιο ψωροεπιδομα .Γιατι αυτή είναι η κομμουνιστική ολιγαρχική αντίληψη Τσίπρα μαδουρο Πούτιν .Θα έχουμε λίγους πολύ πλούσιους και εκατομμύρια φτωχούς .Η μεσαία τάξη είναι ο μεγάλος εχθρός τους γιατί διαμορφώνει πολιτες ανεξάρτητους και ελεύθερους που δεν τρώνε τον σανό των συμμοριτών

ΛΙΛΙΑ

Ρότσιλντ, Παναγόπουλος συν ντόπια διαπλοκή οι συνεργαζόμενοι με το ΣΥΡΙΖΑ. Σαν να έχει αλλάξει η ελληνική αριστερά, δεν λέτε και εσείς? Οι δε πλούσιοι μας λένε μέσω του εκπροσώπου τους στο Μαξίμου, δουλεύετε φτωχοί για να μη σας μοιάσουμε.

Μαρία

Εεεεεεε!!!!!!11......... σταματήστε. Κοντεύετε να μας αραδιάσετε όλα τα σωματεία των Βαλκανίων.

Ε

Ε ΒΕΒΑΙΑ ΑΜΙΣΘΗ! ΑΦΟΥ Ο ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΜΑΖΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΟΔΙΣΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΤΕ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΟ ΒΑΦΤΙΖΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΜΟΝΟ? ΠΟΙΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΗΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης