Μητσοτάκης: Απαραίτητη προϋπόθεση για συμφωνία με τα Σκόπια η αλλαγή του Συντάγματός τους

mitsotakis-neo

«Η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό» ξεκαθάρισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας από τη Σόφια και τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ

Διαψεύδοντας εμπράκτως τη φημολογία που ήθελε να του ασκούνται πιέσεις για να συναινέσει στην προωθούμενη από την κυβέρνηση επίλυση του «Μακεδονικού», ο αρχηγός της της Νέας Δημοκρατίας 
Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στη θέση ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία χωρίς προηγούμενη αλλαγή του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Από τη Σόφια και τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στην οποία πήρε μέρος, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την «πάγια θέση» του κόμματός για την ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος της ΠΓΔΜ ως απαράβατης προϋπόθεσης για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων (erga omnes).

Σε δηλώσεις του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι «αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της χώρας μας η είσοδος των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ». Και συμπλήρωσε ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς προϋποθέσεις, με πρώτη αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση είναι η τήρηση των κανόνων καλής γειτονίας».

Εξειδικεύοντας τη θέση του για το ζήτημα των Σκοπίων, τόνισε ότι «η επίλυση του προβλήματος του ονόματος πρέπει να είναι συνολική, αλλά και ενιαία». Όπως εξήγησε, απαραίτητη προϋπόθεση δεν είναι μόνον το erga omnes, αλλά και η συνταγματική αλλαγή στη γειτονική χώρα», από την οποία, συνέχισε, «η χώρα μας δεν μπορεί να κάνει πίσω ούτε ένα χιλιοστό». Αλλαγή που προφανώς δεν θα προσδιορίζεται στο μέλλον, αλλά θα έχει γίνει πράξη πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι «δεν θα δεχθεί καμία λύση σε δόσεις». Και θα επιμείνει στην αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων πριν η ελληνική πλευρά συναινέσει σε οποιαδήποτε περαιτέρω προσέγγιση της πΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Γι΄ αυτό και δεν συμφωνήσει να επικυρωθεί τυχόν συμφωνία αν προηγουμένως δεν έχουν εκπληρωθεί οι δεσμεύσεις της άλλης πλευράς.

Κατά την παρουσία του στη Σόφια, ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας είχε σειρά συναντήσεων με ευρωπαίους αξιωματούχους. Συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στον οποίο έθεσε και το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι στον οποίο εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ιταλία. Συνάντησε τον Πρόεδρο του Ε.Λ.Κ. Joseph Daul, και συζήτησε μαζί του για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Xρiστos

Πρόσεξε Κούλη, γιατί αν δεχτείς το Μακεδονία μέσα στο όνομα του κρατιδίου των Σκοπίων, μετά ψάξε να βρεις ψήφoυς από τα Jason Αντιγόvες, τα ΛOATKI και τους Βαλιαvάτους γιατί οι πατριώτες νοικοκυραioι δεξιοί σε xαιρετάμε! Άσε που θα κάθεσαι δίπλα δίπλα στο σκαμνί με τους μαδούρους και θα δικάζεστε για εσχάτη προδοσία!

Nεoδnμoκράτns που με γλεvτάει ο Aλέξns

Pε παιδιά, εδώ που τα λέμε, ακόμα και 'μεις οι δεξιoi γελάμε με τον Κoύλn. Από τις κούκλες στις βιτρivες που χαιρετάει, τα κορδόνια του που δένει μπροστά στο άγημα που του αποδίδει τιμές μέχρι την αvτίσταση στην κακιά χούvτα που έκαvε μωρό στα τετράστερα του Παρισιoύ, φορώvτας πάνα βρακάκι με το λογότυπο "Κάτω η xoύντα - Έξω οι συvταγματάρxες"!!!!

Τασία

Μη μιλάς για Παρίσι, συνειρμικά ο νους πηγαίνει στη συνάντηση Τσίπρα - Ρότσιλντ. Με τις υγείες σου σύντροφε....

Πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Μιζ(ήμενς)οτάκη:

«Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό "δυτικό" ωράριο "9 με 5", στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο». Εδώ λοιπόν θα καταργήσει τα πάντα, ό,τι δηλαδή δε θα προλάβει ο ομοϊδεάτης του, επίσης νεοφασίστας νεοφιλελές, Αλέξης, στο Μακεδονικό θα κωλώσει; Βρε και Μακεδονία και Ελλάδα θα προτείνει να πουν τα Σκόπια ο υιός αυτού που είχε πει πως σε δέκα χρόνια από το 1993 θα το έχουμε όλοι ξεχάσει, και ας πέρασν από τότε 25 χρόνια! Ίδια γραμμή με τον Αλέξη. Τα ίδια σκ@τ@!

Πάνος

Ο Ήλιος της Βεργίνας που έχουν στη σημαία τους δεν σε ενοχλεί κ. Μητσοτάκη ? Δηλαδή πρέπει να τους παραχωρήσουμε και την πρωτεύουσα τους την Βεργινα? Αν κάνω λάθος να μου εξηγήσει ένας απο τη ΝΔ, είναι ή όχι ελληνικό το σύμβολο ? Αν ναι, οφείλουμε να τους παραδώσουμε και τη Μακεδονία και αυτό με τη βούλα της ΝΔ.

δίκαιος κριτής

Ψευταραααααααααααααααααααααααάδες στη ΝΔ!!!!!!!!Όσες φορές κι να τους ρωτάνε στην τηλεόραση: "το όνομα Μακεδονία το θέλτε να υπάρχει;" Αυτοί ουδέποτε απάντησαν , ούτε πρόκειται να απαντήσουν μέχρι να παρθεί από την κυβέρνηση η τελική απόφαση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ουδέποτε!!!!!!!!!!! Μόνο λένε να αλλάξει το σύνταγμά τους, να μην έχουν αλυτρωτικές διαθέσεις και να είναι erga omnes. Περί ονόματος τσιμουδιά ,Ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ σχετικα΄με το όνομα Μακεδονία!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παρακολουθήστε τους και θα το διαπιστώσετε. Και δεν το λένε τα ψηφαλάκια γαρ!!!!!!!!!!!!!!!!!!έχουν την Εκκλησία και όλους τους συντηρητικούς κύκλους της χώρας μαζί τους(πάντοτε τους είχαν) και γι αυτό διατηρούν σφραγισμένα τα στόματά τους περί του ονόματος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Κατά τα άλλα λένε ότι κάνουν ξεκάθαρη πολιτική!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Είναι απίστευτοι οι άνθρωποι... Θαυμάστε τους!!!!!!!

Και μετά απορούν γιατί φύγαμε από την ΝΔ και πήγαμε στην Χ.Α.

Έτσι ακριβώς!

o mister bin ths politikhs

Ρε αει δεσε τα κορδονια σου απο κει. Εχεις και αποψη.

τακης

χαχαχαχαχα πολυ ωραιο!!!!!!!!!!!!!!!

ka

Λαϊκιστής, πολιτικος απατεώνας, ψεύτης και υποκριτής. Από τη μια μεριά συλλαλητήρια για την Μακεδονία και από την άλλη κάθετη "διαφωνία" με το ΣΥΡΙΖΑ στο εάν η συμφωνία (που περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία) θα,,,υλοποιηθεί εφ άπαξ ή σε δόσεις.

Spy

Οχι κ Μητσοτάκη.. Καθόλου σαφής δέν είσαι. ".. ούτε χιλιοστό πίσω", σημαίνει αυτό πού βροντοφωνάζει ο λαός, καί στό οποίο ούτε κι εσύ ακούς: Όχι στό όνομα Μακεδονία! Ξεκάθαρα πράγματα. Αν δέν υπάρχει τό όνομα Μακεδονία, άς έχουν ότι σύνταγμα θέλουν καί όποιες βλέψεις επίσης. Από κεί δέν υφίσταται κανείς κίνδυνος! Είμαστε σέ θέση νά αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε άλλο κράτος, όπως καί νά λέγεται. Τό ίδιο κι αυτούς λοιπόν μέ άλλο όνομα! Οχι στό Μακεδονία λοιπόν! Υγ.. Δέν θά στείλουμε στόν.. α ξύριστ ο.. τόν Τσίπρα σάν προδότη, γιά νά φορτωθούμε εσένα μέ τίς ίδιες θέσεις.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Τι λες βρε χάχα;Η Αλβανία δεν έχει κάποιο όνομα δικό μας,αλλά μια χαρά χάρτες έχουν τυπώσει που τη φτάνουν μέχρι το Αγρίνιο.Ολα μετράνε επομένως,όχι μόνον το όνομα.

Βαράτε με κι ας κλαίω!

Τι να πει ο δύστυχος σκιέρ της Κορινθίας! Προσπαθεί τώρα να βρει φθηνές δικαιολογίες, που από τη μια δε θα τον γελοιοποιήσουν στους ξένους, που θα του πουν "καλά το κόμμα σου δε ζητούσε σύνθετη erga omnes; Γιατί χτυπιέσαι τώρα;" και στα πρόβατα του εσωτερικού, στα οποία θέλει να δείξει ότι "δεν είναι 100% με το ΣΥΡΙΖΑ". Ενώ ξέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ότι όταν μπαίνεις σε διαπραγμάτευση, ΔΕ μπορεί να πάρεις εσύ 100% και ο άλλος 0%. Αν πάρουμε το erga omnes, αναγκαστικά θα υπάρξει λύσει με χρονοδιάγραμμα, γιατί ο Ζάεφ δεν προλαβαίνει να τα περάσει όλα στη Βουλή του. Όπως πάντα ο Μητσοτάκης, το παίζει σε 2 ταμπλώ. Και να μη με μαλώσει η Μέρκελ και να φανώ ότι τάχα εγώ κόπτομαι για τον αλυτρωτισμό. Λες και η Ελλάδα στους Βαλκανικούς και τον Α Παγκόσμιο, είχε γραμμένο κάπου στο Σύνταγμα, ότι έχουμε αλυτρωτικές βλέψεις στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Και τη Σμύρνη την είχαμε κι αυτή στο Σύνταγμα! Δεν είναι ότι μας την έδωσαν λόγω "ιστορικού δικαιώματος". Mε το όνομα Μακεδονία, δίνεις στους Σκοπιανούς ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διεκδικούν "τη Μακεδονία". Όλα τα άλλα είναι φθηνές παρλαπίπες των πολιτικάντηδων για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια της πλέμπας, ότι τάχα "ασφαλιστήκαμε από μελλοντικές εδαφικές βλέψεις".

viva Deutschland

"Ο πρόεδρος της Νέα Δημοκρατίας ....Συναντήθηκε, τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ στον οποίο έθεσε και το θέμα της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης." χαχα που κατάντησες ρε Κούλη το Ελλαδιστάν, δλδ ρε Κούλη, ίδιε κι απαράλλαχτε με τον καταληψία, παρακαλάς τον Βούλγαρο να μιλήσει σε άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε. ή στον Ερντυ ? χαχα εξωτερική πολιτική για τα μπάζα !

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ρε προφέσσορα,να στείλει τα Μιράζ τα F16 και τα Λέοπαρ στην τουρκία;

o

Λύση με τον όρο Μακεδονία είναι εθνική προδοσία.-

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

PLAKIOTAKHS1

Συμμετείχε σε σύσκεψη για τη στελέχωση του προσωπικού, τα επιχειρησιακά μέσα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ου κεντρικού λιμεναρχείου - Τι δήλωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και για το ιρανικό τάνκερ

kyriakos_me_macron

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεχνά τη δήλωση που είχε κάνει η Γερμανίδα καγκελάριος στις 19 Ιουλίου - Είχε μεν αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά είχε προσθέσει ότι όλα εξαρτώνται από τα πεπραγμένα της Αθήνας - Κινητικότητα και στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

12
21523459

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

13
mitsotakis_macron1

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να υπάρξει το 2021 έκθεση με μοναδικά εκθέματα από το Λούβρο και άλλα ιδρύματα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βυζαντινό Μουσείο – Έκθεση χάλκινων ευρημάτων από την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Λούβρο

81