Κίνημα Αλλαγής για Senteno: Η Ευρώπη το έχει τούμπανο και οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ κρυφό καμάρι

sax

«Το Μνημόνιο ονομάζεται πια "Εργαλείο", μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να κτίσει τη νέα της πολιτική αφήγηση με την "καθαρή έξοδο" στις αγορές» επισημαίνει ο Φίλιππος Σαχινίδης

«Η έξοδος από το Τρίτο Μνημόνιο δεν διασφαλίζει την οριστική και ασφαλή υπέρβαση της κρίσης» υποστηρίζει ο τομεάρχης Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής και χαρακτηρίζει παραπλανητικό το δίλημμα «καθαρή έξοδος» ή «προληπτική πιστωτική γραμμή» που προωθεί η κυβέρνηση. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φίλιππος Σαχινίδης σχολιάζει και τις δηλώσεις  Senteno με τη χαρακτηριστική φράση  «η Ευρώπη το έχει τούμπανο και οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ κρυφό καμάρι».


«Το Μνημόνιο ονομάζεται πια «Εργαλείο», δηλαδή αυξημένη εποπτεία, επιτήρηση και μέτρα που επιβάλλονται στις Ελληνικές Κυβερνήσεις» σημείωνει.

Ολόκληρη η δήλωση του Φίλιππου Σαχινίδη:

Η επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup M. Senteno επιβεβαιώνει το «η Ευρώπη το έχει τούμπανο και οι ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ κρυφό καμάρι».

Το Μνημόνιο ονομάζεται πια «Εργαλείο», δηλαδή αυξημένη εποπτεία, επιτήρηση και μέτρα που επιβάλλονται στις Ελληνικές Κυβερνήσεις.

Μάταια η κυβέρνηση προσπαθεί να κτίσει τη νέα της πολιτική αφήγηση με την «καθαρή έξοδο» στις αγορές.

Όταν με την υπογραφή της και χωρίς να υπάρχει τυπικά κάποιο νέο μνημόνιο δεσμεύει τη χώρα με δημοσιονομικά μέτρα ύψους 2% του ΑΕΠ για τα έτη 2019 και 2020. Όταν με την υπογραφή της δεσμεύει τη χώρα με υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα, τουλάχιστον μέχρι το 2022 δηλαδή για 4 χρόνια μετά τη τυπική λήξη του Τρίτου Μνημονίου.

Η έξοδος από το Τρίτο Μνημόνιο δεν διασφαλίζει την οριστική και ασφαλή υπέρβαση της κρίσης. Το παραπλανητικό δίλημμα «καθαρή έξοδος» ή «προληπτική πιστωτική γραμμή» που προωθεί η κυβέρνηση στηρίζεται στη εσφαλμένη θέση ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση όπως υποστηρίζουν μέχρι σήμερα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και η συγκυβερνώσα συνιστώσα της Καραμανλικής δεξιάς. Η αλήθεια είναι ότι η κρίση που διόγκωσε η διακυβέρνηση της ΝΔ, έφερε τα μνημόνια.

Τα ερωτήματα στα οποία πρέπει να απαντήσει σήμερα η κυβέρνηση είναι:

Έχουν γίνει οι αναγκαίες αλλαγές στην Ελλάδα, έχει προετοιμαστεί επαρκώς η οικονομία, έχει μετασχηματιστεί το παραγωγικό πρότυπο ώστε να μπούμε σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης;

Σε περίπτωση μιας νέας διεθνούς κρίσης θα είμαστε προστατευμένοι ώστε να μην πληρώσουμε εκ νέου υψηλό οικονομικό και κοινωνικό κόστος;

Σε αυτά τα ερωτήματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αποτύχει να δώσει τις σωστές απαντήσεις παρατείνοντας με τις ιδεοληπτικές επιλογές της την κρίση και τις συνέπειες της για τους πολίτες.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

μονο ΠΑΣΟΚ

ασκειστε αντιπολιτευση και μην ξαναψηφισετε κανενα νομοσχεδιο των συριζανελ γιατι μας εχετε φερει εκτος οριων.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lykoudis_spyros_potami

«Η συμφωνία κατά τη γνώμη μου είναι θετική, το "όχι" δεν το δίνω» είπε ο βουλευτής του Ποταμιού - «Δεν θα μου πει το Ποτάμι τι θα ψηφίσω, δεν είμαι μέλος του Ποταμιού» - «Η Συμφωνία περνάει και χωρίς τα 151» προέβλεψε ο Σπύρος Λυκούδης

8
uytuguuw

...Πάντως εγώ ρεπατζής του Ζουράρι δεν γίνομαι, είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ψηφίσει «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών αναπληρώνοντας την ψήφο του Κώστα Ζουράρι των ΑΝΕΛ που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης αλλά αρνείται να υπερψηφίσει το deal για τη Βόρεια Μακεδονία

7
tsipras_vouli_arthro

Bloomberg: Τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος, η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών -  Financial Times: Οριακή νίκη για τον Τσίπρα -ανοίγει το δρόμο για την επίλυση της διαφωνίας για την ονομασία της «Μακεδονίας».

mavritas-new1

«Είναι άσκηση ισορροπίας έτσι ώστε από τη μια να στηρίξεις τη Συμφωνία και από την άλλη να αποδοκιμάσεις τις κυβερνητικές πρακτικές» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού

38