Ουρσουζίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Άλλαξε... ρότα και ψηφίζει την αναδοχή

Ουρσουζίδης (ΣΥΡΙΖΑ): Άλλαξε... ρότα και ψηφίζει την αναδοχή

Ο βουλευτής είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατά της διάταξης αναλαμβάνοντας, την σύνταξη επιστολής – διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

ΟΥΡΣΟΥΖΙΔΗΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ
Αλλαγή πλεύσης λίγες ώρες πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδοχή και τις υιοθεσίες εξήγγειλε ο κ. Γιώργος Ουρσουζίδης, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει το επίμαχο άρθρο 8 που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς καθώς τον ικανοποίησαν οι νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε πρωτοστατήσει στις αντιδράσεις κατά της διάταξης αναλαμβάνοντας, την σύνταξη επιστολής – διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Όσον αφορά στο άρθρο 8, που έγινε πολύς λόγος και προκάλεσε αντιδράσεις – κατά την άποψή μου δικαιολογημένα – με τη νέα του μορφή μετά τις αλλαγές, νομίζω σε απολύτως θετική κατεύθυνση, ξεφεύγουμε από την αυστηρή και άστοχη σειρά των υποψηφίων αναδόχων, όπως προβλέπονταν αρχικά» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής για να υποστηρίξει σε άλλο σημείο με τις αλλαγές «Καταργείται η αυστηρή σειρά υποψήφιων αναδόχων όπως αρχικά προβλέπονταν, όπου δίδονταν προτεραιότητα σε όλα ανεξαιρέτως τα ζευγάρια (ετερόφυλα και ομόφυλα), έναντι όλων των άλλων ομάδων υποψήφιων αναδόχων – αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες και τα δικαιώματα του παιδιού».

Ο κ. Ουρσουζίδης επιφύλαξε και αιχμηρά σχόλια για τους «συντρόφους» του που του επιτέθηκαν λόγω των διαφωνιών που εξέφρασε αρχικά λέγοντας ότι δεν σεβάστηκαν τις συλλογικές διαδικασίες συζήτησης και επεξεργασίας των νομοσχεδίων. «Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τις βελτιώσεις που έγιναν κατά τη συζήτηση και φυσικά με τη ριζική αλλαγή φιλοσοφίας στο άρθρο 8 - στην αρχική μορφή του πιστεύω δεν θα γινόταν αποδεκτό» είπε κλείνοντας την τοποθέτησή του για να προσθέσει « Ειπώθηκαν υπερβολές - δεν θα ασχοληθώ - θα παραμείνω προσηλωμένος στην ουσία του νομοσχεδίου, που αφορά, στο ιερό δικαίωμα του παιδιού να ζήσει όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένο μετά από μια τραυματική εμπειρία, να επουλώσει τις πληγές»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης