Κυριάκος Μητσοτάκης προς Άγκυρα: «Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς»

Κυριάκος Μητσοτάκης προς Άγκυρα: «Απελευθερώστε τους Έλληνες στρατιωτικούς»

«Εάν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει τις ενέργειες που υπονομεύουν τις καλές σχέσεις γειτονίας», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την άμεση απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών ζήτησε από την 'Αγκυρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης
, στέλνοντας το μήνυμα πως η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει ενέργειες που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.

   
Μιλώντας σε ομογενείς στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η οποία, όπως είπε, είναι απαράδεκτη.

«Ανησυχούμε πολύ και από το πρόσφατο περιστατικό, όπου δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας, γιατί τυχαία μπήκαν σε τουρκικό έδαφος. Ζητώ ξανά από την
Τουρκία να απελευθερώσουν το συντομότερο δυνατόν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Εάν θέλουμε να επικεντρωθούμε στις σχέσεις καλής γειτονίας, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν εμπλεκόμαστε σε ενέργειες που πυροδοτούν ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Εάν θέλουμε να αναβαθμίσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, η Τουρκία θα πρέπει να αποφεύγει τις ενέργειες που υπονομεύουν τις καλές σχέσεις γειτονίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

   
Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα σύντομα θα αλλάξει, προτάσσοντας την ανάγκη να υπάρξει ενότητα. Όπως σημείωσε, η πολιτική συζήτηση στην Ελλάδα γίνεται πιο τοξική για το δικό του γούστο, καθώς φαίνεται πως μπαίνει μπροστά το προσωπικό συμφέρον από το εθνικό, κάτι που, όπως προσέθεσε, δεν είναι υγιές για την πατρίδα. 
 
«Έχω ένα μήνυμα τόσο για τους μεγαλύτερους της ομογένειας, όσο και για τους νεότερους Έλληνες της διασποράς: Η Ελλάδα πρόκειται να αλλάξει. Όλοι ξέρετε τι έχει συμβεί τα τελευταία οχτώ χρόνια στην Ελλάδα. Δεν είναι πάντα χρήσιμο να μιλάμε για το παρελθόν, τις αιτίες της κρίσης. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η κρίση που άρχισε το 2010 δεν ήταν απαραίτητη. Το 2014 φτάσαμε πολύ κοντά στη έξοδο από την κρίση, η Ελλάδα είχε αρχίσει να αναπτύσσεται ξανά, η αισιοδοξία είχε επανέλθει στην επιχειρηματική κοινότητα, πολλοί επενδυτές έβλεπαν με ενδιαφέρον τη χώρα» υποστήριξε, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας πως δυστυχώς πολλοί Έλληνες πολίτες έκαναν την επιλογή να φέρουν στην κυβέρνηση τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο. «Τους επέλεξαν, γιατί πίστεψαν στις ψεύτικές υποσχέσεις τους, στο λαϊκίστικο αφήγημα. Πίστεψαν ότι πάντα είναι κάποιου άλλου λάθος, όταν τα πράγματα πάνε στραβά. Πίστεψαν ότι πρέπει να περιμένουν τα πάντα από τις κυβερνήσεις τους. Είναι καιρός, το 2018 οι δυνάμεις της λογικής και της μετριοπάθειας πετύχουν μία πολιτική νίκη στην Ελλάδα. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα. Τα τελευταία τρία χρόνια κόστισαν μεταξύ 100 και 200 δισ. ευρώ στη χώρα, πολλοί Έλληνες έφυγαν για ένα καλύτερα αύριο, επιχειρήσεις καταστράφηκαν» ανέφερε.

   
Ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα, δηλώνοντας αφοσιωμένος μεταρρυθμιστής. «Πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία και το ελληνικό κράτος πρέπει να αλλάξει πολύ, για να ανταπεξέλθει στις μεγάλες προκλήσεις. Έχουν γίνει πολλές μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα, αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμα. Την ώρα που η Ελλάδα κινείται προς το τέλος του τρίτου προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, θα πρέπει να δανειστεί από τις διεθνείς αγορές, κανείς δεν πρόκειται να της προσφέρει ένα τέταρτο πρόγραμμα εκτός και το ζητήσει. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι διεθνείς αγορές θα είναι, κατά περίπτωση, περισσότερο απαιτητικές ακόμα και από την τρόικα. Μόνο η ΝΔ έχει το καθαρό όραμα για το τι θα πρέπει να γίνει στη χώρα. Η παρούσα κυβέρνηση δείχνει χαρούμενη με το να υπερφορολογεί την πραγματική οικονομία, τους Έλληνες που παράγουν, με το δημιουργεί πλεονάσματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα μόνο και μόνο για εξυπηρετεί αυτούς που ο κ. Τσίπρας θεωρεί εκλογική πελατεία» υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης.

   
«Η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας και όχι η πολιτική επιδομάτων. Η πραγματική πρόκληση για τη χώρα είναι το πως θα φέρουμε ένα τσουνάμι ιδιωτικών επενδύσεων που θα εκμεταλλευθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Αυτή είναι η πρώτη μου προτεραιότητα, οι επενδύσεις και οι δουλειές» υπογράμμισε.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του να ψηφίζουν οι ομογενείς στον τόπο κατοικίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ (43)

Πρώnv τoξότns vυv X.A.

Ο Koύλns ήταν τόσες μέρες στην Αμερική και τον είδε ένας βoυλευτής και ένας γενικός γραμματέας. Αυτά παθαivεις όταν δεν αναγvωρίζεις τον ιμπεράτoρα έγκαιρα κι όταν έχεις στο επιτελεio σου oρ8oπoλιτικά σκouπiδια σαν τον Koυμoυτσάκο.

Nεoδnμoκράτns που με γλεvτάει ο Aλέξns

Ο Κούλης στα κομάντα υπηρέτησε;

Eγώ θα σου πω

@23:40: Ο Κούλης υπηρέτησε το 1992 στην αεροπορία και συγκεκριμένα στην 111 Πτέρυγα Μάχης στην Νέα Αγχίαλο αλλά δεν πάτησε ούτε μία μέρα το πόδι του στην μοίρα!

Αυτοί είστε

Κούλης αφάvταρος, Σαμαράς + Τσίπρας οι Αλiκες στο ναυτικό, Καραμάv-αλής + Βεvιζέλος γιωτάδες Ι4 πλατυπoδία + Ι4 παxυσαρκία. ________________________________ Και το βύσμα ο Κασιδιάρnς Eιδικές Δυvάμεις με θητεία στην Κύπρο...

Wake up

ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΚΟΥΝ !!!!!!!!! ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΜΑΞΕΙΣ !!!!!

Φατμέ από Γενί Τζαμί

Κούλη τα χω κάνει πάνω μου! Με τρόμαξες πολύ και τρέμω... Χαρτί κανείς Χριστιανός;;;

Κούλαρος ο Μέγας

Χαρτί να πάρεις απ' τον Φρίφρα. Και για το τρέμουλο στον...Καρανίκα. Εκείνος ΞΕΡΕΙ.

Άγκυρα προς Κούλη

Πριίιιτς!!!!!!!

άλλες ένας χαζός..

Καλός και αυτός, να απελευθερώσουν οι Τούρκοι τους στρατιωτικούς για να δώσει στην Τουρκία ανταλλάγματα, μάλλον εννοεί ψήφο υπέρ της Τουρκίας στην ΕΕ, δηλαδή παίζει και αυτός το παιγνίδι των Τούρκων που από το τίποτα, έχουν τώρα διαπραγματευτικό χαρτί...

Νίκος

Μπράβο Κυριάκο που φέρνεις το συγκεκριμένο θέμα ως πρώτο στην Αμερική. Ενώ ο άλλος ο ψεύτης κρύβεται και το μόνο που ξέρει να ασχολείται είναι η Νοβάρτις.

ΝΔούλης Κάστορας

Φοβάμαι Κούλη μου

πολιτικος κρατουμενος

ο πιο βλακας αρχηγος κοματος στην ελλαδα εδω και 200 χρονια.Να τον χαιρονται αυτοι που τον ψηφιζουν ?

Φατμέ από Γενί Τζαμί

Κούλη χέστηκαααααααααα!

Κούλαρος ο Μέγας

Αμα έρθω εγώ στα πράγματα θα σ' αφήσω χωρίς χαρτί!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voutsis_2

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις «σταθερό πυλώνα για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη» - Ανέφερε ότι ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας ήταν διεθνές σημαντικό γεγονός

agathonisi_ar

Ίσως λόγω της ημέρας θέλησαν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς, είπε ο πρωθυπουργός που βρίσκεται στο ακριτικό νησί για την 25η Μαρτίου - H Άγκυρα «απαντά» με συνεχείς προκλήσεις στην πολιτική κατευνασμού της ελληνικής κυβέρνησης

38
apostolakis_doxologia

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν άριστες σχέσεις με την κοινωνία, χαίρουν αμοιβαίας εκτίμησης και το διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας - «Εμπνεόμαστε από τους ήρωες της επανάστασης»

1