Καμμένος: Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας

Καμμένος: Οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας

Ακολουθούσαν στίγματα διακινητών παράνομων μεταναστών και «πέρασαν μέσα σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα» είπε ο Πάνος Καμμένος για τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη - Εμπλοκή από την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν στο προξενείο μέχρι τη δίκη τους 

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ ήρθε το πρωί της Τρίτης η πρώτη δημόσια δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου
για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία


Με τη δήλωσή του ο κ. Καμμένος παραδέχθηκε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «πέρασαν μέσα σε τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέδωσε το «παραμεθόριο επεισόδιο» στο γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί «έκαναν περιπολία σε περιοχή που έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών» και εξήγησε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης «ακολουθούσαν στίγματα διακινητών».

Ειδική σημασία έχει η επισήμανση του Πάνου Καμμένου ότι «τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού».

Στη δήλωσή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε λόγο για εμπλοκή στην προσπάθεια απελευθέρωσης των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού. Όπως εξήγησε, οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων αξιωματικών ζήτησαν να παραμείνουν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης στο προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη μέχρι να οριστεί η δίκη τους. Ωστόσο, ο Τούρκος εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα και διέταξε να συνεχιστεί η κράτηση των δύο Ελλήνων και μάλιστα σε φυλακές υψίστης ασφαλείας!


Από την ανάλυση των δηλώσεων του κ. Καμμένου προκύπτει ότι η ελληνική πλευρά αποδίδει την εμπλοκή στους χειρισμούς των δικαστικών αρχών στην Αδριανούπολη και όχι σε παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης, επιδιώκοντας να κρατήσει το θέμα σε όσο το δυνατόν χαμηλότερο επίπεδο. Ωστόσο, τα ερωτήματα που υπάρχουν πληθαίνουν από το γεγονός ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές αρνήθηκαν να επιτρέψουν την παραμονή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο κτίριο του προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη. Η πρόταση αυτή που έγινε μέσω των Τούρκων δικηγόρων που έχουν προσληφθεί για την υπεράσπιση των δύο στρατιωτικών στόχευε στην αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων με παράλληλη διαβεβαίωση ότι οι συλληφθέντες θα παρέμεναν στην Τουρκία -σε έναν ιδιότυπο περιορισμό στο κτίριο της ελληνικής διπλωματικής αποστολής-μέχρι την πραγματοποίηση της δίκης τους.

Το «όχι» των τουρκικών δικαστικών αρχών και η διαταγή να κρατηθούν οι δύο στρατιωτικοί σε φυλακές υψίστης ασφαλείας έρχεται να διαλύσει τις όποιες ελπίδες για ταχεία διευθέτηση του «παραμεθόριου επεισοδίου» όπως αποκάλεσε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καμμένος.


Το ζήτημα είναι θέμα και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ενημέρωσε ότι θα το θέσει αναλυτικά προ ημερησίας διατάξεως στην σημερινή σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Άμυνας, όπως είπε ότι θα κάνει και προς την αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ αμέσως μετά. 

«Η σύλληψή τους σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο που συνήθως λυνόταν με διαπραγματεύσεις μεταξύ διοικητών έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

«Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις Βρυξέλλες.


Διαβάστε τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες:

«Μετά από επικοινωνία μου με την κυρία Μογκερίνι, σήμερα στο Συμβούλιο Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προ ημερησίας διάταξης, θα θέσω το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων, των δύο Ευρωπαίων στρατιωτικών, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Τουρκία. 

Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, που συνήθως λυνόταν διά της διαπραγματεύσεως μεταξύ των δύο διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν. 

Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας. 

Μετά το πέρας της συνόδου Υπουργών θα ενημερωθεί και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ και τέτοιου είδους επεισόδια λύνονται διά της ειρηνικής οδού και μετά από διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο Ενόπλων Δυνάμεων».

ΣΧΟΛΙΑ (239)

Τσίρκο η Ελλάς.

Καμμένε βάζεις δυο άτομα μόνα τους να φυλάνε σύνορα σε χερσαίο έδαφος με την Τουρκία στο ένα χιλιοστό; Είσαι καλά ρε; Δηλαδή μέχρι να έρθει το επόμενο δίδυμο θα μπορούσανε να περάσουν ολόκληρο στρατό με άρματα και να μας σκίσουν τα ράμματα. Πάρε γίδι τα βύσματα από Αθήνα Θεσσαλονίκη Πελοπόννησο και στείλτε στον Έβρο να φυλάνε τα σύνορα Θα μας έκαναν ντου και θα τους βλέπαμε στο κέντρο τις Ορεστιάδας ξευτίλες. Ξέρουν πολύ καλά τα σημεία που μπορούν να μπουν και εσείς γίδια στέλνετε δυο άτομα; Στρατηγοί της πλάκας. Oι περισσότεροι καλοί στρατηγοί είναι συνταξιούχοι και μείνανε τα κομματόσκυλα. Ρεζίλια τον σκυλιών!!! ΡΕΖΙΛΙΑ!!!

Καραγιαννίδης Κ.

"Η Τουρκία είναι ... σύμμαχος της Ελλάδος στο ΝΑΤΟ ...". Αν έχεις τέτοιους συμμάχους, τι τους θέλεις τους ... εχθρούς!

Eξω τωρα

Παχυδερμο απετυχες, εισαι ενας γλοιωδης λακαμας, παραιτησου τωρα λαμογιο.

ΜΙΚ

Ας βάλει τη στολή παραλλαγής και ας ορμήσει. Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του... Ωστόσο, μυρίστηκαν οι γύρω μας ψοφήμι και ορμήσαν σαν ύαινες... Και απορώ γιατί περίμεναν τόσο καιρό να το κάνουν...

Φανή

Απέτυχες χοντρέ, το μόνο σου μέλημα ήταν να αποστρατεύσεις τον ταξίαρχο που σε έπιασε με τη γίδα στην πλάτη. Κοιμάσαι με τα παπούτσια όπως φαίνεται......

Πέρασαν τα σύνορα

Τώρα πρέπει να δικαστούν. Που είναι το παράλογο για έναν οποιοδήποτε εκτός Ελλάδας που σκέφτεται λογικά; Το απαίσιο της ιστορίας είναι ότι εμείς σαν χώρα έχουμε τα σύνορα ανοικτά για τον κάθε λογής, το Κράτος με τους πολιτικούς στην κοσμάρα τους, και ο στρατός (εδώ και πολλά χρόνια) σε αποσύνθεση. Όσο για τους Ελληναρες...στις Τουρκίκες σειράς, στους φραπέδες και στο survival. Άντε τώρα να μας πάρουν στα σοβαρά....

Tο παραλογο ειναι...

πωs οι γειτονεs μαs που κατηγορουν τουs ελληνεs στρατιωτεs δε δινουν οι ιδιοι δεκαρα για τα ελληνικα συνορα μιαs και εxουν κανει τον ελληνικο εναεριο xωρo και τα ελληνικα xωρικα υδατα (αν σου λεει κατι το περιστατικο στα Ιμια)παιδοτοπο τουs οπου ξεσαλωνουν και μπαινουν-βγαινουν o,τι ωρα θελουν και οποτε θελουν. Οποτε δεν μπορουν να ζητανε τα ρεστα αν δυο στρατιωτικοι μπηκαν μερικα μετρα μεσα και μαλιστα κατα λαθοs. Και ειναι απλα γελοιο αν οxι τρομακτικο να μιλανε για κατασκοπεια τη στιγμη που Ελλαδα και Tουρκια ειναι μελη του ΝΑΤΟ οποτε θεωρητικα ειναι συμμαxοι και τωρα ειμαστε σε περιοδο ειρηνηs. Δε θυμαμαι να πηγε σε Ελληνικο δικαστηριο Τουρκοs πιλοτοs που μπαινει παρανομα σε ελληνικο εναεριο xωρο καθε εβδομαδα. Εxουμε καθε λογο να ζηταμε να σταματησει τωρα αυτη η κωμωδια πριν παρει xειροτερεs διαστασειs με τον Ερντογαν να xρησιμοποιει τουs δυο ελληνεs στρατιωτεs ωs πιονια στιs προσπαθειεs του να το παιξει νταηs στουs κακουs δυτικουs που δεν κανουν ο,τι τουs λεει και τον εxουν γραμμενο, απλα και μονο για να πουλησει σανο στουs ψηφοφορουs του. Ο θεοs να βαλει το xερι του να μην αρxιζει να σκαρφιζεται ψευτικεs κατηγοριεs με ψευτικεs και ανυπαρκτεs αποδειξειs μονο και μονο για παιξει το παιxνιδι του ποιοs ξερει για ποσον καιρο μεxρι να βαρεθει.

Καίσαρας

Ο Κοτζιάς παλιά είχε σχέσεις με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν που θεωρείται ο Ρασπούτιν του Πούτιν όπως και η Χρυσή Αυγή. Όταν η Χρυσή Αυγή είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση για τη στάση της στο Σκοπιανό πριν από καιρό ο Κοτζιάς ειρωνικά ζήτησε να του παρουσιάσει τη δικιά της πρόταση αν έχει. Δεν είναι ύποπτο το γεγονός ότι σκάει αυτό το θέμα ταυτόγχρονα με άλλα πιο σημαντικά όπως η Ιταλία που αυτό το μήνα είχε εκλογές, τα νησιά που τα διεκδικούν ανοιχτά και συστηματικά οι Κεμαλιστές και η Μεγάλη Αλβανία; Μήπως όλα αποτελούν μέρος ενός σχεδίου να προετοιμάσουν την διακυβέρνηση της Χρυσής Αυγής, που φαίνεται απολύτως δικαιωμένη όσον αφορά την τάση διάλυσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υστερεί σε ανάπτυξη έναντι Κίνας και Ινδίας, την υπεροχή του Πούτιν, την απειλή των τζιχαντιστών για όλη την Ευρώπη, το σενάριο Grexit που είναι πιο καταστροφικό για την Ευρώπη από ότι είναι για την Ελλάδα καθώς το Ευρώ πανηγυρίζει για ισοτιμία 1,2 με Δολάριο όταν είχε υποτιμηθεί 30 % μέσα σε μόλις ένα χρόνο, την ματαιότητα οποιασδήποτε συμφιλίωσης με την Τουρκία, την δεδομένη αποτυχία του Μνημονίου για το οποίο ο Μητσοτάκης επιδεικνύει μη πειστικές προτάσεις, την ανεπάρκεια της δημοκρατίας στον ρόλο της δικαιοσύνης, την έξαρση της εγκληματικότητας και της αναρχικής τρομοκρατίας, τον κίνδυνο υποβάθμισης της Εκκλησίας, τη λανθασμένη λειτουργία του σωφρονιστικού συστήματος, τη διαφθορά που επικρατεί στις τηλεοπτικές άδειες, την συναίνεση όλων των κομμάτων σε νομοσχέδια για ομοφυλόφυλους, την ανικανότητα επίλυσης του Κυπριακού με διπλωματία και χωρίς στρατιωτικά μέσα, τη διείσδυση των Τούρκων στην Ελλάδα μέσω Survivor, την υποταγή όλων των πολιτικών σε τραπεζίτες όπως ο Στουρνάρας, την ανοχή των καπιταλιστικών δυνάμεων στο τελευταίο κομμουνιστικό καθεστώς της Ευρώπης, την άνοδο των ακροδεξιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, την διεξαγωγή κινητοποιήσεων από τους ακροαριστερούς πιο βίαιες από αυτές της Χρυσής Αυγής, τον τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, το αδιέξοδο στη διαχείριση της μετανάστευσης, την μονιμοποίηση των capital controls με ταυτόγχρονη απόσυρση των μετρητών και επιβολή ηλεκτρονικών συστημάτων επιβεβαιώνοντας θεωρίες συνωμοσίας, την απομόνωση της Ευρώπης από την Αμερική, την απουσία απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, την διείσδυση της ποδοσφαιρικής ολιγαρχίας στην πολιτική, την διαπλοκή της κυβέρνησης μέσω μυστικών τηλεφωνικών συνομιλιών, την συστράτευση ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού μεταξύ τους και με Νέα Δημοκρατία κατά το δοκούν και την σχεδόν ομόφωνη καταδίκη του Σιωνισμού;

ΑΚ

Ο Παπαδοπουλος καιει με την καταθεση του τον Μπουλη και αυτος για να γλιτωσει την στενη δινει για τις μιζες ως αποδεκτη τον Πινοκιο οποτε γλιτωνουμε και απο τους δυο. Ο ενας ξεφτυλιζεται και ο αλλος παει για να κανει παρεα στο ινδαλμα του τον Ακη.

Constantinos

Τριζουν τα κοκκαλα του Βλαχακου !!! Γελοιοι ..ΦΥΓΕΤΕ !!!!

chris

Θυμάστε όταν ο Καμμένος έκανε το μάγκα και έλεγε θα αμολήσουμε εκατομμύρια λάθρο στην Ευρώπη; Ε, τώρα την παρακαλάει την Ευρώπη! Ο Κούγκης στα 4!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης