Καμμένος από Βουκουρέστι: Όμηροι των Τούρκων οι δύο στρατιωτικοί

Καμμένος από Βουκουρέστι: Όμηροι των Τούρκων οι δύο στρατιωτικοί

«Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών» είπε ο Πάνος Καμμένος ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για σύνηθες επεισόδιο...

Τρεις ημέρες αφού δήλωσε ότι ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης εισήλθαν μερικά μέτρα εντός του τουρκικού εδάφους,
ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απηύθυνε δραματική έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη.

Λίγες ώρες αφού
ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σαν ένα σύνηθες επεισόδιο
, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αποστασιοποιήθηκε πλήρως από την στάση του πρωθυπουργού και χαρακτήρισε την κράτηση των δύο στελεχών υπόθεση ομηρίας!

Ευρισκόμενος στο Βουκουρέστι, ο Πάνος Καμμένος προχώρησε σε μια ασυνήθιστη δημόσια κίνηση. Αφού χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς «ομήρους των Τούρκων» ο κ. Καμμένος με σχεδόν παρακλητικό ύφος ζήτησε δημοσίως την υποστήριξη του Ρουμάνου υπουργού Άμυνας για την αποφυλάκιση των δύο στελεχών του ελληνικού στρατού. 

«Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών» ήταν η ακριβής δήλωση του κ. Καμμένου. 
Διαβάστε τη δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας Mihai Fifor στο Βουκουρέστι:

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα και την ελληνική αποστολή η επίσκεψή μας στο Βουκουρέστι. 

 Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν άριστη και ιστορική σχέση σε όλους τους τομείς, η οποία δεν βασίζεται μόνον στις κοινές εμπειρίες και φιλοδοξίες των λαών μας, αλλά και στη σταθερή και κοινή δέσμευση να αντιμετωπιστούν από κοινού οι σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις της περιοχής μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Κατά τα τελευταία χρόνια, η σχέση μας έχει ισχυροποιηθεί μέσω της στενής συνεργασίας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Ιδιαίτερα στον τομέα της Άμυνας, η Ελλάδα και η Ρουμανία χαίρουν προνομιακών και κοινώς επωφελών σχέσεων, οι οποίες έχουν παγιωθεί μέσω πληθώρας διμερών και πολυεθνικών δραστηριοτήτων και μέσω της κοινής μας συμμετοχής σε αποστολές και επιχειρήσεις, οι οποίες συνδέουν το στρατιωτικό μας προσωπικό κατά γόνιμο και παραγωγικό τρόπο. Το μήνυμα το οποίο θα μεταδοθεί εδώ, στη Ρουμανία, όπως επίσης στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, είναι ότι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εύρος προκλήσεων και απειλών που απαιτούν συνολική προσέγγιση και αντίληψη, καθώς και σταθερή πολιτική βούληση, ώστε η αντιμετώπιση να είναι αποτελεσματική. 

Μαζί θα δημιουργήσουμε ένα τόξο σταθερότητας, το οποίο θα ξεκινά από τη Ρουμανία, θα συνεχίζει στα Βαλκάνια με τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κύπρο, έως και το Ισραήλ και την Αίγυπτο, και όλες τις μετριοπαθείς χώρες της Μέσης Ανατολής, ώστε στην περιοχή μας να εδραιωθεί η ειρήνη, η στενή συνεργασία και η σταθερότητα, για το μέλλον των λαών μας. Η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αποδείξει ιστορικά ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από εδώ, από το Βουκουρέστι. 

Προς αυτό το στόχο, ο οποίος είναι μόνο η αρχή, προσβλέπουμε σε μια πιο περιεκτική και εκσυγχρονισμένη αμυντική συνεργασία, μέσω της οποίας θα επιτευχθεί περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας. Μέσω της συνάντησης η οποία οργανώθηκε σήμερα, θα προσφερθούν ευκαιρίες στην αμυντική μας βιομηχανία για περαιτέρω συνεργασία και όφελος, με ορθή χρήση των ευρωπαϊκών αμυντικών χρηματοδοτήσεων και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον τομέα της Άμυνας. Δαπανούμε πολλά χρήματα για την Άμυνα και για τη Συμμαχία. Ωστόσο, να είστε σίγουροι - και αυτό το μήνυμα το στέλνουμε και στην Ευρωπαϊκή Ένωση - ότι είμαστε επίσης έτοιμοι για στενή συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, ώστε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της οικονομίας μας.  

Μια τέτοια συνεργασία με τις γειτονικές μας χώρες μπορεί να συνεισφέρει στην άμυνα, την ασφάλεια, την έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Εργαζόμαστε για την ειρήνη και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την ειρήνη. Παράλληλα, όμως, ζητάμε από όλες τις χώρες της περιοχής να επιδείξουν σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμό στη Συμμαχία, στα υπογεγραμμένα και στα συμφωνηθέντα. Ενημέρωσα τον Υπουργό Άμυνας της Ρουμανίας, για το περιστατικό που εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή με την Τουρκία. Αυτή τη στιγμή, σε τουρκικές φυλακές έχουμε δύο Έλληνες ομήρους, έναν Αξιωματικό και έναν Υπαξιωματικό. Ζητώ την υποστήριξη του Ρουμάνου Υπουργού Άμυνας, για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών. 

Σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνορουμανική αμυντική συνεργασία και θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον Υπουργό, τους Στρατηγούς, Ναυάρχους, Αξιωματικούς και συνεργάτες του ρουμανικού Υπουργείου Άμυνας για τη θερμή υποδοχή, σας ευχαριστώ». 
ΣΧΟΛΙΑ (127)

Ευκαιρια

Βρηκες παχυδερμο για ταξιδακι και ψωνια και βολτες στο καζινο. Φαινεται το ποσο σε νοιαζει να βγουν τα παλικαρια.στα παλια σου τα παπουτσια. Παιζεις με την αγωνια των οικογενειων και ολοι οι Συριζαιοι! Αδιαφορια και Αλλαχ! Παραιτησου.

Χοντρε

Αν δεν κανω λαθος εσυ εισαι της Εθνικης Αμυνας! Τι εισαι στολιδι? Παραιτησου αν δεν μπορεις να κανεις τιποτα! Που δεν μπορεις! Ευκαιρια βρηκες για ταξιδια! Σε κανα καζινο πηγες; Γιατι δεν μπορει θα υπαρχει και εκει καζινο. Χα χα χα χα!

Paok

οταν φτάνει ο ''Καημένος'' να ζητάει βοήθεια από τη Ρουμανία δείχνει πόσο μας έχουν σε εκτίμηση οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, κλπ ακόμα και η ''αδελφή'' μας Σερβία... Εδώ φαίνεται η παντελής γύμνια μας σε διπλωματικό επίπεδο, σε επίπεδο συμμάχων όπως και σε επίπεδο ΙΚΑΝΩΝ πολιτικών. Παρόλο που ο Παυλόπουλος και άλλοι εχουν πολλάκις αναφέρει ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά σύνορα φυσικά δεν ίδρωσε το αυτάκι κανενός γιατί απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Όσο για τους εταίρους μας, του ΝΑΤΟ, οι μόνοι λόγοι που μας χρειάζονται είναι για να τους ενισχύουμε στρατό, ναυτικό, αεροπορία στις επιδρομές τους (Μέση ανατολή) κι αυτό επιβεβαιώνεται από το παρελθόν (Κορεατική χερσόνησος, Γιογκοσλαβία, κλπ). Όταν όμως 2 χώρες του ΝΑΤΟ είναι σε ρήξη ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. Όσο για τους ''φίλους μας'' τους Ευρωπαίους μας θυμούνται ως εταίρους μόνο όταν είναι να τους πληρώσουμε τη δόση και όταν είναι να γίνουν αλλαγές της νομοθεσίας μας-κομμένες-ραμμένες στα δικά τους μέτρα και σταθμά, ή όταν έρχεται το καλοκαίρι στην Έλλαδα για να πιούνε μπόμπα σφινάκια, να γίνουν γκολ και να μας ''διδάξουν'' Ευρωπαϊκό πολιτισμό. Συμπερασματικά, 8 χρόνια κρίσης φάγαμε Ευρωπαϊλα με το κουτάλι... Το ΜΟΝΟ πράγμα που θελουν οι ''φίλοι μας'' από την Ελλάδα είναι οι φυσικοί της πόροι, οι εταιρείες-φιλέτα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΛΑΡΚΟ, κα), τα νησιά που ήδη βγαίνουν στο σφυρί, και σκασίλα τους για τα γεωπολιτικά ζητήματά μας, ακόμα κι αν έρθουμε σε πόλεμο με την Τουρκία.

Σ

Εχεις δικιο και σου το λεω πλεον σαν πρωην Ευρωπαιστηςη ΕΕ δεν εχει στρατο ακομα τουλαχιστον η Ελλαδα να φανταστεις εχει περισσοτερα τανκ απο τη Γερμανια ναι την χωρα με τα Panzer του Β Παγκοσμιου Πολεμου, η ΕΕ δεν ειναι πια ετσι οπως την ηθελα μια ενωση Ευρωπαικη η Ευρωπη για τους Ευρωπαιους μονο και οχι για Αφγανους και Αφρικανους μια ενωση οπου μπορεις να πας να ταξιδευεις, να δουλευεις, να συνεργαστεις με ασφαλεια και εμπιστοσυνη! Θυμαμαι πριν 12 χρονια που μεσα σε ενα τριμηνο πηγαμε Γαλλια, Σλοβενια, Γερμανια, Ιταλια και Αυστρια με κατι φιλους χωρις ολες αυτες τις χαρτουρες και τις βιζες με μια ταυτοτητα μονο και νιωθαμε ασφαλης και ο κοσμος ηταν ευγενικος(ακομα ειναι αλλα οχι τοσο) πλεον φοβασαι να προχωρησεις σε μεγαλες πολεις τους λογω των φοβων τρομοκρατικων χτυπηματων! Οι αριστεροι καταστρεψαν την ΕΕ και θελουν να την αποτελειωσουν μια και καλη λογω μισους και επειδη ειναι καπιταλιστικη αλλα και επισης οι κυβερνησεις φταινε και θα ειναι αυτες που θα την καταστρεψουν κυριολεκτικα λες και θα τους πειραζε να ηταν η Ευρωπη για τους Ευρωπαιους αλλα οχι θελουν φθηνα εργατικα χερια(αφρικανους πχ)... τωρα ο Καμμενος γιατι πηγε στη Ρουμανια σε μια χωρα βυθισμενη με διαφθορα, χαλια οικονομια και γενικα οχι τοσο δυνατη δεν ξερω αλλα οπως σου ειπα δεν υπαρχει στρατος απλα τα μονα πυρηνικα που εχει η ΕΕ ειναι της Γαλλιας η δημιουργια στρατου θα την βοηθησει αλλα αυτοι νομιζουν οτι θα υπαρχει ειρηνη για παντα και οτι τα μηνυματα που στελνουν "Καταδικαζουμε αυτο που εκανε ο Χ στον Υ" θα βοηθησουν δυστηχως η ευτυχως για καποιους η ΕΕ διαλυεται

γιάννης

Γειά σας τέκνα των Ρουμάνων των κλεφτών και των πουτ.....μπιπ

Chris

Fucking Greek racist faggot!!!

Ο

Καμμενος νομιζει οτι ζει ακομα ο Βλαντ Τσεπες και θα αρχιζει να παλουκωνει Τουρκους παλι αχαχαχαχα

Batman

Στα τέσσερα πέσε να τα πεις καλύτερα παχύδερμο

Ρουμανία;

Τι βοήθεια να δώσει η Ρουμανία; Σε λάθος υπουργείο βρέθηκε ο καμμενος. Σε επίπεδο άμυνας είναι μηδέν ακόμα κ σε σύγκριση με την Ελλάδα. Το 2016 τους παραχώρησαν οι ΗΠΑ F-16 (2 αεροπλάνα) κ πανηγυριζανε. Ο στρατός είναι με μισθοφόρους αλλά ακόμα κ οι παλιοί αξιωματικοί αποχωρούν ελεω χαμηλών μισθών (τα ίδια κ οι αστυνομικοί). Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η δημιουργία της Νατοϊκής βάσης στην Κονσταντζα που μέσα σε λίγα χρόνια από απλή βάση έλαβε ιδιαίτερο χαρακτήρα κ σημασία για την Δύση. Η Ρουμανία όμως διατηρεί καλές σχέσεις με τους Τούρκους σε όλα τα επίπεδα όπως διπλωματικό, οικονομία κ ευρύτερη συνεργασία. Πλέον η εκάστοτε πολιτική ηγεσία της Ρουμανίας ενεργεί βάση οδηγιών από τις Αμερικανικές κ ευρωπαϊκές ισχυρές δυνάμεις. Βέβαια κάθε χρόνο αμυντικά εξοπλίζονται από το ΝΑΤΟ αφού είναι μέχρι τώρα πιο κοντινή χώρα στη Ρωσία με θαλάσσια πρόσβαση. Από την άλλη δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το γεγονός πως ο λαός είναι φιλέλληνες αφού κάθε χρόνο κατακλύζουν την Ελλάδα κ αν ρωτήσει κάποιος τι προτιμούν Ελλάδα ή Τουρκία η απάντηση είναι Ελλάδα. Ο λαός όμως Κα(υ)μμένε δεν είναι αυτός που καθορίζει τις πολιτικές αντιδράσεις. Περσινή έρευνα έδειξε πως αν οι Ρώσοι επιτεθούν, Ουκρανία κ Ρουμανία μέσα σε τρεις μια βδομάδα είναι διαλυμένες.... λάθος υπουργείο αλλά κ λάθος χώρα.

Ch

Άφησε τις χειραψίες ρε θρεφταρι... Ζητάμε βοήθεια και από τους Ρουμάνους? Θεέ μου ! Τι ξεπεσμός

Χαχαχαχαχα

Πως γίνεται σε όλα τα μεγάλα αυτός να την κοπανάει...Έρχεται η ώρα του λογαριασμού πλησιάζει....

Ας σοβαρευτούν επί τέλους !

Τί να κάνει ο ....κρύος του ....παταγωμένου ρε μάστορα ;;; Από ποιον περιμένεις βοήθεια ;;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theoxaropoulos

«Η διαγραφή μου είναι διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το ΚΙΝΑΛ», τόνισε -Απέρριψε τα σενάρια που τον θέλουν να πηγαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ - «Έχουμε μια καλή σχέση και με το Ποτάμι και με το Σταύρο Θεοδωράκη», ανέφερε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς

23