Παπαθεοδώρου για Novartis: Διαρροή εγγράφων πριν αυτά φθάσουν στην προανακριτική

Παπαθεοδώρου για Novartis: Διαρροή εγγράφων πριν αυτά φθάσουν στην προανακριτική

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε πως ο σφραγισμένος φάκελος που διαβίβασε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άνοιξε πριν δοθεί στον πρόεδρο 

Ζήτημα αδυναμίας της Βουλής να εγγυηθεί το απόρρητο των εγγράφων που διαβιβάζονται από την Δικαιοσύνη και τα οποία αφορούν την υπόθεση Novartis έθεσε ο κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου κατά την χθεσινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε πως ο σφραγισμένος φάκελος που διαβίβασε η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη άνοιξε πριν δοθεί στον πρόεδρο της προανακριτικής Θοδωρή Δρίτσα και μοιραστεί στα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής και το περιεχόμενό του μοιράστηκε σε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

«Όταν τοποθετήθηκα στην αρχή κατά τρόπο απόλυτο εξαίρεσα την Επιτροπή από οποιαδήποτε διαρροή. Δεν είχα πάρει όμως ακόμη αυτό, διότι ήταν λογικό το γεγονός ότι μπήκαμε μέσα 17.15΄ και εσείς ανοίξατε σφραγισμένο φάκελο» φέρεται να είπε ο κ. Παπαθεοδώρου στην χθεσινή συνεδρίαση για να εξηγήσει:

«Κύριε Πρόεδρε, στη δεύτερη σελίδα που ήταν μέσα στον σφραγισμένο φάκελο βλέπω "Βουλή των Ελλήνων, Ειδική Γραμματεία, Πρόεδρος της Βουλής". Έξω από την πόρτα θα πρέπει να βρεθεί η διαρροή, διότι πραγματικά στις 17.47΄ το είχαν όλα τα site. Ένα εξ αυτών είχε και πληροφορία για το όνομα του κ. Σταϊκούρα και για τα σχετικά, δηλαδή είχε όλο τον φάκελο. Διαφορετικά, είναι πρόβλημα. Θα έλεγα το εξής. Μια δήλωσή σας που να καλύπτει τους πάντες, αλλά προς πάσα κατεύθυνση, ότι καλό θα ήταν όταν έρχονται φάκελοι από την Εισαγγελία να μην περνάνε από άλλα φίλτρα και να μη καταλήγουν σε δημοσιογραφικά γραφεία. Αυτό νομίζω ότι είναι αναγκαίο».

Από την πλευρά του ο κ. Δρίτσας φέρεται να σχολίασε με νόημα πως η δήλωση πρέπει να είναι προς μία και όχι προς πάσα κατεύθυνση.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΕ .ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΚΟ ΤΥΠΟ .ΓΙΑΤΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΑΙ? ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ (ΜΕΤΗΝ ΚΑΚΗ ΕΝΝΟΙΑ.......ΓΥΡΝΩ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΑΓΟΥΛΟ...)ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΤΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dora_gap

Η Ντόρα Μπακογιάννη παρέθεσε στους βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης γεύμα στο σπίτι της – Οι ... ετερόκλητοι καλεσμένοι και η... ατάκα της Φωτεινής Πιπιλή στον Γιώργο Παπανδρέου

2
4901217

Ο υπουργός Εργασίας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε με τους Θεσμούς την περικοπή του προσωπικού του οργανισμού αν και την ίδια στιγμή συνταξιούχοι ανέμεναν επί 2 – 3 χρόνια να λάβουν την σύνταξή τους

1