Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες λένε ότι δεν έδιναν εκείνοι τις μίζες, αλλά πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής - Εμπλέκουν και τον Κώστα Καραμανλή μέσω... Αβραμόπουλου - Τι αναφέρει το «κατηγορητήριο» για Σαμαρά, Πικραμμένο, Βενιζέλο, Λοβέρδο και Στουρνάρα - Η τελευταία κατάθεση ενός εκ των προστατευομένων μαρτύρων έγινε την Κυριακή του συλλαλητηρίου, μερικές ώρες πριν κλείσει η δικογραφία

Εμπλοκή κορυφαίων πολιτικών στην υπόθεση Novartis
με μίζες και βαλίτσες γεμάτες χαρτονομίσματα περιγράφει η δικογραφία της υπόθεσης που έφτασε στη Βουλή
.

Οι πρώτες πληροφορίες απο τους εκπροσώπους των κομμάτων που διάβασαν την δικογραφία μιλούν για αναφορές και πέραν των δέκα πολιτικών προσώπων που είναι γνωστά από χθες. Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται ημερομηνίες και τοποθεσίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, στους οποίους βασίζεται το «κατηγορητήριο», λένε ότι δεν έδωσαν οι ίδιοι τις μίζες, αλλά ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Φρουζής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινάει με τα πεπραγμένα του Δημήτρη Αβραμόπουλου, υπουργού Υγείας στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή από το 2006 μέχρι το 2009, όταν έγιναν και μαζικές προμήθειες εμβολίων. Δηλαδή ότι έδιναν χρήματα στον Αβραμόπουλο για να επηρεάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για προμήθεια εκατομμυρίων εμβολίων.

Παράλληλα, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Novartis επιβεβαιώνεται από τρεις ανώνυμους και προστατευόμενους μάρτυρες ως το πρόσωπο που μοίραζε τις μίζες σε πολιτικά πρόσωπα. Οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, λένε ότι δεν έκαναν αυτοί τις πληρωμές. Ωστόσο, οι τρεις ανώνυμοι μάρτυρες περιγράφουν πώς γίνονταν οι δωροδοκίες και μάλιστα -κατά τις πρώτες πληροφορίες- αναφέρουν ότι επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, οι μίζες μεταφέρονταν στο Μέγαρο Μαξίμου με τροχήλατες βαλίτσες! Ωστόσο, δεν περιγράφεται πώς οι τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες απέκτησαν γνώση για όλα όσα έχουν καταθέσει, καθώς και ποιος είναι ο ρόλος τους στην όλη υπόθεση.

Οι τρεις μάρτυρες υποστηρίζουν ότι όλες οι μεταφορές χρημάτων γίνονταν μέσω του πρώην αντιπροέδρου της Novartis, Κωνσταντίνου Φρουζή. Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν πως οι μεταφορές χρημάτων πραγματοποιούνταν είτε μέσω εταιριών δημοσίων σχέσεων, είτε απευθείας στα καταγγελλόμενα πολιτικά και μη πρόσωπα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, οι τρεις μάρτυρες ξεκινούν με την περίοδο του πρώην υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, τον οποίο, όπως υποστηρίζουν, δωροδόκησε ο κ. Φρουζής, προκειμένου να παρασύρει τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και να εγκρίνει την παραγγελία μεγάλης ποσότητα εμβολίων.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος έλαβε μέσω εταιρειών, αλλά και απευθείας με «τσάντα», μεγάλα χρηματικά ποσά, πως ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος έλαβε χρήματα σε τσάντα «samsonite», ενώ τα χρήματα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου με βαλίτσα που είχε και ροδάκια. 

Ειδικότερα, ο Φρουζής εμφανίζεται να ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να διαμεσολαβήσει προκειμένου να ευνοηθεί η εταιρεία τόσο με εκταμιεύσεις ποσών όσο και με την τιμολόγηση φαρμάκων υπέρ της εταιρείας.

Σύμφωνα με κατάθεση του ενός μάρτυρα, ο αντιπρόεδρος της Novartis φέρεται να ξεκίνησε από την έδρα της εταιρείας στη Μεταμόρφωση έχοντας στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μία βαλίτσα-τρόλεϊ γεμάτη με δεσμίδες μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα. Πριν αναχωρήσει, τον ενημέρωσαν από το Μέγαρο Μαξίμου πως έπρεπε να έχει μαζί του την ταυτότητα προκειμένου να μπει στο Μέγαρο. Ο Φρουζής τότε ζήτησε να δοθεί άδεια στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW να μπει από την κεντρική πόρτα του Μαξίμου και να σταθμεύσει στον προαύλιο χώρο. Στο ραντεβού αυτό ο μάρτυρας υποστηρίζει πως η βαλίτσα παραδόθηκε στον πρώην πρωθυπουργό.

Μία εβδομάδα πριν, ο Φρουζής εμφανίζεται να συναντήθηκε με τον Δημήτρη Πτωχό, στενό συνεργάτη του Σαμαρά. Μία δεύτερη συνάντηση μεταξύ Φρουζή και Πτωχού έγινε στις 18 Οκτωβρίου του 2013 στο Μέγαρο Μαξίμου. Στις 21 του ίδιου μήνα ο Φρουζής συναντά και τον έτερο πρωθυπουργικό σύμβουλο Σταύρο Παπασταύρου, γνωστό από τη λίστα Λαγκάρντ, τα Panama Papers και τα Paradise Papers. Ο Φρουζής συναντά όμως, όπως προκύπτει από την κατάθεση και τον τρίτο στενό συνεργάτη του Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη δύο φορές. Την πρώτη στις 3 Απριλίου του 2014 στον 1ο όροφο του Μαξίμου και τη δεύτερη στις 14 Απριλίου 2014 στη λεωφόρο Αθηνών 110.

Επίσης, υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις με την εταιρεία της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα «εκτοξεύτηκαν» αμέσως μετά τις υπουργικές υπογραφές για το «claw back».

Σύμφωνα πάντα με πηγές που μελέτησαν τη δικογραφία, «ο Φρουζής εμφανίζεται να έχει δωροδοκήσει το σύμπαν», ενώ οι τρεις μάρτυρες, αν και εμφανίζονται να περιγράφουν με λεπτομέρειες τις συναντήσεις των στελεχών της φαρμακοβιομηχανίας με πολιτικά πρόσωπα, υποστηρίζουν ότι δεν ήταν οι ίδιοι διακινητές του «μαύρου χρήματος».

Ειδικότερα,  στη δικογραφία αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος κατηγορείται ότι έλαβε το ποσό των 100.000 ευρώ από τη Novartis. 

Για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο η δικογραφία αναφέρει για μίζες περί τα 40 εκατ. ευρώ με στόχο να επηρεάσει τον  Κωνσταντίνο Καραμανλή. Αναφέρουν ως αποδέκτη και το στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού και επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ  Καλογερόπουλο.

Για τον Ανδρέα Λοβέρδο αναφέρει ότι πήρε χρήματα σε βαλιτσάκι και ότι έκανε «ξέπλυμα» χρήματος μέσω μία εταιρίας κομπιούτερ.

Ο κ. Βενιζέλος περιγράφεται ως αποδέκτης μίζας μέσω του συνεργάτη του και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος φέρεται να χρηματιζόταν από τη Novartis.

Για τον νυν αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, η δικογραφία αναφέρει ότι πήρε στο χέρι δύο εκατ. ευρώ και μέσω μίας συνεργάτιδάς του, ποσά 50 και 70 χιλιάδων.

Για τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αναφέρει ότι του πήγαν χρήματα σε δεσμίδες, μέσα σε ένα κίτρινο-μοβ βαλιτσάκι με ρόδες, το οποίο πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για τον Μάριο Σαλμά αναφέρεται ότι του έβαλαν δεσμίδες 120.000 ευρώ στο σακάκι.

Στη δικογραφία, επίσης, παρουσιάζεται ως αποδέκτης μίζας και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κυρίως μέσω της εταιρείας που διατηρεί η σύζυγός του Λίνα Νικολοπούλου, από την οποία κατηγορείται ότι έλαβε ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αναφορά υπάρχει και στον Ανδρέα Λυκουρέντζο, υπουργό Υγείας από την 21-6-2012 έως την 25-6-2013, καθώς και του Γεωργίου Κουτρουμάνη, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2011 έως το Μάιο του 2012.

Επιπλέον, μεταξύ των εγγράφων που διαβιβάστηκαν, βρίσκονται και αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασιλείου Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου, στις οποίες φέρεται να καταγγέλλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργό Υγείας.

Επίσης, η δικογραφία αναφέρει ως εμπλεκόμενους ονόματα δημοσιογράφων, καθώς εταιρεία επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων.

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση επιστρατεύει νέους «Μαμανέα» και στήνει νέα υπόθεση «πάμπερς»

Για «εξευτελιστική κατάσταση της Βουλή και της Δικαιοσύνη» και για «επικίνδυνη Δημοκρατικά γελοιότητα» που στηρίζεται σε «βουνό συκοφαντίας το οποίο καταρρίπτεται από γενικόλογες μαρτυρίες» έκανε λόγο ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την έξοδό του από το ειδικό γραφείο του Κοινοβουλίου, όπου μελέτησε την δικογραφία της υπόθεσης Novartis.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως οι χειρισμοί κυβέρνησης και Δικαιοσύνης παραπέμπουν στο «βρώμικο 1989. Έχουμε ξανά μια υπόθεση τύπου «πάμπερς» με Μαμανέα».

Ο κ. Βενιζέλος έχοντας λάβει γνώση της ουσίας του φακέλου περιέγραψε συντονισμένη μεθόδευση της κυβέρνησης με στημένες ή κατά παραγγελία καταθέσεις προκειμένου να στοχοποιηθούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι.

Όπως εξήγησε οι καταθέσεις των τριών μαρτύρων των οποίων τα χαρακτηριστικά αλλά και κάθε στοιχείο που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο γνώρισαν τις πληροφορίες είναι αλλοιωμένα, άρχισαν να δίδονται στις 8 Νοεμβρίου 2017 και κλιμακώθηκαν εντός του τρέχοντος μήνα. «Η πρώτη κατάθεση είναι τον Νοέμβριο και η τελευταία δίδεται στις Φεβρουαρίου ώστε να σταλεί ο φάκελος αμελλητί . Το λέω αυτό για να επισημάνω πως οι φήμες επι του περιεχομένου των καταθέσεων έχουν ξεκινήσει πριν από δύο χρόνια. Όλες οι φήμες περί του τι λένε αυτοί οι άνθρωποι είναι πριν δώσουν τις καταθέσεις».

«Είναι προσβολή της λογικής και της αλήθειας. Μία παράσταση που μας γυρίζει στο 1989 και συνιστά βάναυση προσβολή στη Δημοκρατία. Η ευκολία με την οποία κάποιος εμφανίζεται και καταθέτει ως μάρτυρας είναι αδιανόητο. Έχουμε την 17Ν ή τρομοκρατική οργάνωση; Να κληθούν στην Εξεταστική. Την προστασία την παρείχε η εισαγγελέας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος προαναγγέλλοντας ότι ο ίδιος θα κάνει μήνυση και αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. 

«Δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Είναι η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συνταγματολόγος.


Δείτε βίντεο: Αυτά είναι τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας Novartis - Τα 10 πολιτικά πρόσωπα που αφορά


ΣΧΟΛΙΑ (419)

ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Για ελάχιστη ενημέρωση των αναγνωστών που δεν γνωρίζουν. α) Για να διαβιβασθεί η δικογραφία στη βουλή δεν χρειάζονται ούτε αποδείξεις ούτε καν ενδείξεις ενοχής των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται σ' αυτή. β) Η υπόθεση αναφορικά με τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται εμπλεκόμενα, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχει ήδη παραγραφεί και επομένως δεν μπορεί να ερευνηθεί στην ουσία της η δικογραφία, ούτε είναι δυνατόν ν' ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος οιουδήποτε πολιτικού προσώπου (πρωθυπουργού ή υπουργού). Κατά συνέπεια το μόνο αποτέλεσμα που θα προκύψει από την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων, ανεξάρτητα αν πράγματι αυτά έχουν χρηματιστεί ή όχι, είναι ο διασυρμός και η κατασυκοφάντησή τους, χωρίς να έχουν τη δικονομική δυνατότητα να υπερασπισθούν τον εαυτόν τους. Η εξέλιξη αυτή είναι προφανές ότι εξυπηρετεί και ωφελεί τα μέγιστα τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ενώ τραυματίζει ανεπανόρθωτα τους θεσμούς και τη δημοκρατία.

ΨΑΧΝΩ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑΣ. ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

@

ΠΑΡΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...ΕΧΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ Κ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ

Θέλω

Θέλω τήν δική σου κουκούλα.......

@ Θέλω07/02/2018 18:03

...θα την έχεις....μη βιαζεσαι!!

Danai

Απολύτως.ΑπολύτωςΑπολύτως! Που νομίζετε ότι απευθύνεστε; Γιατί είμαστε στην πολιτική; Είμαστε στην πολιτική για να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον Έχουμε αφήσει δουλειές.. Έχουμε αφήσει την άνεση μας Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την αγωνία του τόπου.. Να ρθείτε να κυβερνήσετεΔεν σας το απαγόρευσα.. Νομίζετε δηλαδή ότι είναι καμιά απόλαυση να είναι κανείς στην κυβέρνηση και να κάνει αυτή την δουλειά;

Δεξιός

Καλέ αυτός ο τύπος ο Φρουζής υποτίθεται ότι από το 2012 έως το 2014, μέσα σε δυόμισι χρόνια πρόλαβε να λαδώσει 2 πρωθυπουργούς και 7 υπουργούς, και ενώ το σκάνδαλο της Novartis είχε ήδη σκάσει στην Αμερική. Από τον Ιανουάριο 2015 έως το 2018, ο ίδιος άνθρωπος, δεν μπόρεσε να λαδώσει ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ; Καλέ τι λέτε, σαν να μας λέτε ότι έπαιξε ο Γιάνναρος σε 10 συνεχόμενα ματς και δεν έβαλε ούτε έναν πόντο, γίνεται αυτό;

Που βρήκε η Novartis τα μετρητά;

Δεν είναι καθόλου αστείο, οι δοσοληψίες των πολυεθνικών δεν γίνονται με μετρητά, δεν είναι σουπερμάκετ, έχουν μόνο λογιστικό χρήμα. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, αυτοί χρειάστηκαν τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ευρώ ΜΕΤΡΗΤΑ, που τα βρήκαν, υπάρχουν αντίστοιχες αναλήψεις των ποσών αυτών από τράπεζες σε μετρητά;

μένω στα σύννεφα

Τα μετρητά χρησιμοποιούνται σε νόμιμες συναλλαγές για να υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία προς πάσα κατεύθυνση και για κάθε λόγο. Σε μια περίπτωση χρηματισμού θα έδινε η εταιρεία το ποσό μέσω transferbank σε έναν λογαριασμό φυσικού προσώπου. Είπαμε είναι περιορισμένης ευθύνης μερικοί έλληνες πολιτικοί, άλλα για αυτό το θέμα έχουν εκπαιδευθεί. Στο χέρι τα έπαιρναν ή μέσω άλλων εταιρειών και δραστηριοτήτων.

Δεξιός

Ρε φίλε, αφού οι μάρτυρες "είδαν" μέσα στη βαλίτσα πακέτα με μωβ, πράσινα και κόκκινα χαρτονομίσματα, τι transferbank μας λες; Όλες οι καταθέσεις είναι για μετρητά και πακέτα σε σακάκια. Αυτά να τα πεις στην κατάθεση του επόμενου Σ/Κ

paratiritis

Είμαστε πραγματικά πολύ περίεργος λαός. Βλέποντας αρκετά από τα σχόλια είναι να απορεί κανείς με την ομαδοποίηση που προκαλείται από τέτοια γεγονότα. Οι μεν θεωρούν τους καταγγέλοντες σαν μια συμμορία που θέλει να εκδικηθεί, οι δε ότι άπαντες εκτός των ιδεολογικών τους συνόρων ότι είναι ένοχοι. Υπάρχουν βέβαια και μερικοί άλλοι που δεν ενδιαφέρονται για στροφές και αποκλίσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και κυρίως σε αυτούς απευθύνομαι. Η υπόθεση αυτή σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν έχει προκύψει από την ελλάδα αλλά από έρευνες του FBI, που ξεκίνησαν ίσως και προ ετών. Πριν από όχι πολύ καιρό ο Τσίπρας επισκέφθηκε τον λευκό οίκο και όλοι θα πρέπει να θυμούνται την ιδιαίτερη φιλική συμπεριφορά που έδειξε απέναντι του ο Τράμπ. Σε έναν πολιτικό που τουλάχιστον επιφανειακά απέχουν όσο και η χώρα μας από τις ΗΠΑ. Λέτε να μην συζήτησαν τότε για το θέμα αυτό? Τότε πρέπει να πήραν και τις συμβουλές και τις οδηγίες πως θα χειριστούν το θέμα. Σιγά να μην έκαναν μόνοι τους τέτοια ανακάλυψη. Δεν γινόταν να ξέρουν κάτι μιας και σαν πρόσωπα και σαν οργανισμός με εταιρείες σαν την Novartis είχαν φωτογραφική σχέση. Η απλή λογική οδηγεί προς συγκεκριμένα συμπεράσματα και αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, θα θυμηθούμε όλοι μας τον συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή να ...πηδάει στον φωταγωγό για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο. Σιγά- σιγά θα ξετυλιχτεί το κουβάρι και αυτό γιατί την απόφαση την πήραν όπως σε όλα τα θέματα που αφορούν την χώρα μας τα κέντρα αποφάσεων που δίνουν λογαριασμό όλες οι κυβερνήσεις μας. Αυτήν την φορά ήταν οι πέραν του Ατλαντικού.

μετανάστης

Υπάρχει κανεις που δεν πιστευει ότι τα φάγανε? Από το να υποστηρίζεις ένα κόμμα μέχρι το σημείο να προσπαθεις να βγαλεις λάδι απατεώνες που φάγανε δις και καταστρέψανε την χώρα, η απόσταση είναι τεράστια και διανύεται μόνο από γεννημένους βλάκες. Για να πάει η δικογραφία στην βουλή, πάει να πει πως τα στοιχεία είναι ακράδαντα. Ο Μητσοτάκης δεν μιλάει για να μην εκτεθεί υπέρ των λαμογίων

Ολοι οι πολιτικοι ειναι ανθελληνες

Αλλα οι ψηφοφοροι στη κερκιδα στηριζουν το προεδρο της ομαδας τους. Τα πεναλτι που μας χαριζουν ειναι καλα, τα πεναλτι που χαριζουν στον αντιπαλο ειναι πετσινα. Ο Ελλαδιτης ειναι μια ζωη θυμα και καλα του κανουν και τον φυστικωνουν οι πολιτικοι που ψηφιζει. Οι επομενες γενιες θα διαβαζουν για τους μπλε και πρασινους και κοκκινους Ελληνες ιθαγενεις που αυτοκαταστραφηκαν ψηφιζοντας τα ιδια λαμογια.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΟΣΟ ΑΝΟΙΞΑΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΤ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΑ ΒΡΗΤΕ ΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΟΒΑΡΤΙΣ

seluk

Ειδαν λεει στη βαλιτσα δεσμιδες με μοβ και πρασινα χαρτονομισματα. Ναι εκει που τα πηγαιναν στους Υπουργους ειπαν να ανοιξουν τη βαλιτσα φατσα φορα για να τα αερισουν.Τι μακακιες ειναι αυτες??? Και ολως τυχαιως ολα εγιναν με μετρητα (για να μην μπορει να αποδειχθει τιποτα). Το καρασκανδαλο με τους εξοπλισμους του Καμμενου με τον Πινοκιο που εγινε στα αληθεια με ντοκουμεντα το περασαν στο ντουκου προς το παρων αλλα θα ξαναγυρισει στο μελλον μολις φυγει η Xουντα που κυβερνα. Τοτε να δουμε ποιος θα παει στη μπουζου παρεα με τον Ακη

Μ59

Φιλαράκο τα πραγματάκια αυτά σε τόσο υψηλό επίπεδο δεν γίνονται μέσω τραπεζών,όμως να είσαι σίγουρος ότι οι εμπλεκόμενοι είναι δεμένοιαπό στοιχεία που ούτε καν έχουν διανοηθεί. Το μέλι θα τους βγεί ξύδι και το δάχτυλο που έτρωγαν θα το βάλουν εκεί που ξέρεις.......γιατί το σύστημα δουλεύει με το αζημίωτο και πάντα αποβλέπει στο να δώσει την πάπια για να πάρει την χήνα...... Πιστεύω ότι θα βγεί πολύ καπνός , γιατί μιά χώρα δεν καταστρέφετε μέσα σε 8-10 χρονάκια αν κάποιοι δεν έβαλα φωτιά!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης