Πεκίνο: Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Cosco

Πεκίνο: Συνάντηση Σαμαρά με τον πρόεδρο της Cosco

Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τον επενδυτικό σχεδιασμό της Cosco, με ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα

Συνάντηση στο Πεκίνο με τον πρόεδρο της Cosco κ. Xu Lirong είχε ο τέως πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κίνα κατόπιν της σχετικής επίσημης πρόσκλησής του από τον Κινέζο πρωθυπουργό.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους ο κ.Σαμαράς ενημερώθηκε για τον επενδυτικό σχεδιασμό της Cosco, με ιδιαίτερη έμφαση σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα.Ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε ακόμη με τον αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ. της Κίνας κ. Guo Yezhou, με τον οποίον συζήτησαν για την προετοιμασία ενόψει της νέας μεταρρυθμιστικής πολιτικής της Κίνας, ζήτημα που θα απασχολήσει το επικείμενο συνέδριο του Κ.Κ. της Κίνας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ο τέως πρωθυπουργός πραγματοποίησε ακολούθως συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινεζικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων κ. Wu Hailong.

Ακολούθως ο κ.Σαμαράς μετέβη στην πόλη Kubuqi της Κινεζικής Μογγολίας, προκειμένου να μετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην 6η διεθνή σύνοδο   Kubuqi για τον έλεγχο της Ερημοποίησης.

Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής:

«Φανταστείτε ερήμους ή περιφέρειες με άγονα εδάφη να μετατρέπονται σιγά-σιγά σε εύφορες περιοχές... Εδώ στην Εσωτερική Μογγολία, ή ευρύτερα στην Ασία ή στη Βόρειο Αφρική, ή στην Αραβική Χερσόνησο, ή στο Ισραήλ. Έχουν υπάρξει αρκετές επιτυχείς προσπάθειες μέχρι στιγμής. Πρέπει να μοιραστούμε τις εμπειρίες τους, να μάθουμε από αυτές και να χτίσουμε πάνω τους, να τις πάμε πιο πέρα......».

«Οι περιβαλλοντικές προκλήσεις υπερβαίνουν και ξεπερνούν τα έθνη και τα εθνικά κράτη!
Ασφαλώς! Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τα εθνικά κράτη είναι ξεπερασμένα! Οι περιβαλλοντικές φιλοδοξίες σε παγκόσμια κλίμακα, δεν καθιστούν τα εθνικά κράτη "ξεπερασμένα”! Δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουμε η "παγκοσμιότητα" να εκληφθεί ως "εχθρός" ή ως "απειλή", για τα έθνη και τα εθνικά κράτη. Τέτοιου χαρακτήρα "αντι-εθνική" παγκοσμιοποίηση είναι μορφή εξτρεμισμού κατά τη γνώμη μου. Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε στα σοβαρά πως πρέπει να στηρίξουμε την βιοποικιλότητα της φύσης σε όλη τη γη και την ίδια στιγμή να 'καταστρέφουμε' τις εθνικές διαφορετικότητες σε όλο τον κόσμο!»

«Η έννοια της “Αρμονίας” είναι κεντρική στον Ελληνικό Πολιτισμό! Γνωρίζω πως είναι επίσης κεντρική και στον Κινεζικό Πολιτισμό. Σε αυτό, όπως και σε τόσα άλλα, μοιάζουμε πολύ. Αλλά η "Αρμονία" δεν είναι στατική έννοια. Είναι εξαιρετικά δυναμική. Χαρακτηρίζει μια εξελικτική αλυσίδα με εσωτερική ισορροπία και συνεχείς εξισορροπήσεις. Ο,τιδήποτε σπάει αυτή την εξελικτική αλυσίδα, ο,τιδήποτε ανατρέπει τις ισορροπίες της, καταστρέφει την Αρμονία! Κι αυτός ακριβώς είναι ο λόγος, που κάθε μορφή εξτρεμισμού και ακρότητας, είναι ταυτόχρονα, αντι-Περιβαλλοντική και αντί-Κοινωνική!»

Η επίσκεψη του κ.Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα ολοκληρώθηκε.


ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ρεαλιστής

Το μόνο ελάττωμα του Σαμαρά ήταν η κακή επίδοση στην επικοινωνία. Δηλαδή ο Σαμαράς παίρνει άριστα στη διακυβέρνηση προς την έξοδο από την κρίση και μηδέν στην επικοινωνία, ο Τσίπρας παίρνει κάτω από το μηδέν για τις πράξεις του και άριστα για τα ψέματα και την προπαγάνδα. Δυστυχώς παρα πολλοί συμπατριώτες μας αγαπούν πολύ τα παραμύθια.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣ

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠ. ΤΟΝ κ. ΒΡΟΥΤΣΗ, ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΨΟΓΟ. ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝ. 2015 ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ Κ ΑΦΕΛΗΣ, 2 ΑΠΟ ΤΑ 10 ΝΑ ΚΑΝΕΙ συριαζανελ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ. ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΕ ΗΡΕΜΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ, ΜΑΘΑΙΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΑΝ ΤΟΝ ΠΑΓΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΣ ΦΑΓΑΝΕ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ, ΕΚΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΜΦΙΑ, ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ 6000 / ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΣΤΗΝ ΨΕΥΤΟΚΟΣΤΕΝΑ, ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ, ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ, ΠΑΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΣΕ ΜΕ ΦΠΑ 24%, απορω οτι βλεπουν στον καθρεπτη πρεπει να βλεπει ποσο αδεινατησε και σκεφτεται τον λαουτσικο οτι καλοπερναει. Μπουταλαδες ειστε μπουταλαδες θα μεινεται, ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ με τον δυδιμο του ψευτους, αλεξα κ καμενα, μπουταλα, πληρωνε ερτ και ας μην βλεπεις. ΜΠουταλαδες.

Χρήστος

Αφού ήταν τόσο μαγευτικός και σωστός γιατί ο κόσμος δεν τον επέλεξε ξανά; Εκτός αν θεωρείς όλους τους Έλληνες βολεμενους πρώην πασοκους, ώστε να εκλέξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την ίδια λογική και ο Παπανδρέου έκανε πολύ λίγες περικοπές σε σχέση με το μνημόνιο και ήταν μάγκας που παραιτήθηκε. Όσο βαθαίνει η κρίση ο προηγούμενος είναι πάντα καλύτερος

Νικολαοσ

γεια σου πρωθυπουργε της ελλαδασ που αφησεσ και αφηνεις εποχη γεια σου πρωθυπουργε που και προεδρε του κοματος που ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΟΥ ΑΝΑΙΒΑΙΝΟΥ ''ΣΤΑΘΕΡΑ'' ,,, ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΜΠΕΝΕΙΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ,,, ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟς ΣΕ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΝΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

thema_radio

Με ένα ραδιοφωνικό μαραθώνιο από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας, το ΘΕΜΑ 104.6 θα καλύψει το μεγάλο εκλογικό γεγονός μεταδίδοντας λεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση για την Ευρωβουλή, τις Περιφέρειες και τους Δήμους