Κλίμα συναίνεσης και ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

Κλίμα συναίνεσης και ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

Κατά την εισήγηση του στη σύσκεψη των αρχηγών, ο κ. Παπούλιας ζήτησε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες όπως επίσης και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Κλίμα συναίνεσης και ηχηρή παρέμβαση Παπούλια

Κλίμα συναίνεσης επικράτησε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς τα κόμματα της Αριστεράς.

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Κατά την εισήγηση του, ο κ. Κάρολος Παπούλιας ζήτησε την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, την μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες όπως επίσης και την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
 
Ακόμη, ο κ. Παπούλιας απηύθυνε έκκληση για μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα καθώς και για την μείωση κρατικών επιχορηγήσεων στα κόμματα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρότεινε επίσης απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων, αλλαγή επί το ουσιαστικότερο του πόθεν έσχες και  αλλαγή του εκλογικού νόμου προς της κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Κλείσιμο

 

Γ. Παπανδρέου: Πρώτα σώσαμε την Ελλάδα, μετά θα την αλλάξουμε

 

«Δικαιωθήκαμε στον αγώνα μας από τη μία με τις θυσίες του λαού και από την άλλη τον αγώνα που κάναμε παγκοσμίως για να διασφαλίσουμε έναν μηχανισμό προστασίας της Ελλάδας και της οικονομίας της. Δικαιωθήκαμε γιατί είπαμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας είναι παγκόσμιο» δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς την παρουσία των κομμάτων της Αριστεράς. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον καταλυτικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας στη σύσκεψη και μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές που πια χρειάζεται ο τόπος. «Η Ελλάδας έχει τεράστιες δυνατότητες, έχει πνευματικό πλούτο, ανθρώπινο δυναμικό για μια βιώσιμη και δίκαιη οικονομία» υπογράμμισε και τόνισε ότι «πρέπει να αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες, τέλος στην Ελλάδα της ατιμωρησίας, της αναξιοκρατίας, όπου ένα πολιτικό σύστημα εξυπηρετεί ειδικά συμφέροντα και όχι το συνολικό». «Πρώτα όμως έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα πριν την αλλάξουμε Αυτός ο μηχανισμός μας δίνει πια το χρόνο να κάνουμε σοβαρές αλλαγές» είπε τονίζοντας ωστόσο ότι «αυτό απαιτεί να είναι παρόντες όλοι, όλα τα κόμματα. Είναι κρίμα που η Παπαρήγα και Τσίπρας δήλωσαν απόντες» και κατέληξε: «Θα δώσουμε τη μάχη και θα την κερδίσουμε».

Γ. Καρατζαφέρης: Υπήρξε οικουμενική συνεννόηση

Υπήρξε οικουμενική συνεννόηση, δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς την παρουσία των κομμάτων της Αριστεράς. Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η σύσκεψη έγινε σε καλό κλίμα και ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «αν όσα συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν, τότε η κρίση θα μπορούσε να γίνει ευκαιρία για τη χώρα».

 

 

Αλ.Tσίπρας: Μια «σύσκεψη παρωδία»

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, χωρίς την παρουσία των κομμάτων της αριστεράς, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το λεγόμενο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και πρόσθεσε ότι θα ήταν κορυφαίο λάθος αν κάποιοι επιχειρήσουν αυτή τη λαθροχειρία.

Ο Αλ.Τσίπρας ζήτησε επίσης να μην γινονται αναφορές σε οικουμενική συνεννόηση την στιγμή, που, όπως είπε, η κοινωνία αντιδρά και δεν συναινεί σε αυτή την πολιτική.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφού επανέλαβε ότι η σημερινή συνάντηση ήταν μια «σύσκεψη παρωδία», σημείωσε ότι ήταν μια συνάντηση της εγχώριας τρόϊκα, που είναι έτοιμη να θυσιάσει και την κοινωνική συνοχή, αλλά και κατακτήσεις δεκαετιών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης