Χωρίς ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Χωρίς ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Χωρίς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την κυρία Αλέκα Παπαρήγα θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χωρίς ΚΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών
Χωρίς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Αλέξη Τσίπρα θα συνεδριάσει τη Δευτέρα το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κι ενώ από την Προεδρία της Δημοκρατίας έγινε γνωστό ότι στη σύσκεψη επρόκειτο να λάβουν μέρος οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή (δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ), αργά το απόγευμα της Παρασκευής και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα έκανε γνωστή την απόφασή της να μην συμμετάσχει στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. 

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που οδήγησε τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ να αναθεωρήσει την αρχική της άποψη και να απόσχει τελικώς από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 
Με επιστολή του προς τον κ. Κάρολο Παπούλια, ο κ. Τσίπρας κάνει γνωστή και επιχειρεί να αιτιολογήσει την απόφασή του να μην παραστεί στο συμβούλιο που θα συγκληθεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας. 

«Δεν μπορούμε να αναλάβουμε ευθύνες για καταστροφές μη αναστρέψιμες» καταλήγει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επικρίνει την κυβέρνηση ότι περιφρονεί την κοινοβουλευτική διαδικασία. Κατά τον κ. Τσίπρα, η προγραμματισμένη σύσκεψη γίνεται χωρίς αποσαφηνισμένη ατζέντα. 
«Υπό αυτές τις συνθήκες η παρουσία μου στη σύσκεψη, το μόνο που θα σηματοδοτούσε είναι την αποδοχή και τη νομιμοποίηση της πρωτοφανούς αυτής θεσμικής εκτροπής αλλά και πολιτικών επιλογών που στερούνται στοιχειώδους δημοκρατικής νομιμοποίησης και υποθηκεύουν για τις επόμενες δεκαετίες τη κοινωνική συνοχή» επισημαίνει ο κ. Τσίπρας που απευθύνεται στον κ. Παπούλια υπενθυμίζοντας ότι ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές και ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. 

«Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καταθέτει τις αναλυτικές προτάσεις του για όλα τα ζητήματα και ιδιαιτέρως για τα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας. 

Η κυβέρνηση δεν άκουσε καμία από αυτές. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να τις διατυπώνουμε» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Περαιτέρω ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «πρωτοφανές στα μεταπολιτευτικά χρονικά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα» που «γελοιοποιεί και απαξιώνει τη πολιτική ζωή, το κοινοβούλιο, τη δημοκρατία» την κατάθεση τροπολογίας επί του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες. Κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με την τροπολογία αυτή «μετά την εκχώρηση μέρους της λαϊκής κυριαρχίας, η κυβέρνηση καταργεί και την κοινοβουλευτική διαδικασία, υποβιβάζοντάς την σε απλή ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων». 
Ο κ. Τσίπρας καταλήγει την επιστολή του με τη φράση : «Προσωπικά, αδυνατώ να παρακολουθήσω και αρνούμαι να γίνω μέρος αυτού του ευτελισμού θεσμών, αξιών και διαδικασιών».

Στη σύσκεψη της Δευτέρας υπό τον κ. Παπούλια θα λάβουν μέρος ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης