Μουζάλας: Εκρηκτική η κατάσταση στα hot spot του Αιγαίου

Μουζάλας: Εκρηκτική η κατάσταση στα hot spot του Αιγαίου

«Στα νησιά βρίσκονται  8.000 άνθρωποι που σχεδόν όλοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου.  Πιθανότατα, το 90% αυτών θα κάνουν και προσφυγές» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μουζάλας: Εκρηκτική η κατάσταση στα hot spot του Αιγαίου
Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στα hot spot που λειτουργούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προκειμένου να υποστηρίξει την τροπολογία που κατέθεσε για την επιτάχυνση συγκρότησης των επιτροπών εξέτασης παροχής ασύλου.

«Στα νησιά και στην ενδοχώρα έχουμε τεράστιο αριθμό ανθρώπων. Στα νησιά βρίσκονται  8.000 άνθρωποι που σχεδόν όλοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου.  Πιθανότατα, το 90% αυτών θα κάνουν και προσφυγές» εξήγησε ο υπουργός.

Κλείσιμο
Πρόσθεσε δε ότι χωρίς την τροπολογία θα χρειαζόταν έως και δύο χρόνια για την συγκρότηση των επιτροπών εξέτασης των αιτήσεων ασύλου για να προειδοποιήσει «Το παιχνίδια στα νησιά παίζεται μέσα στους επόμενους μήνες και δεν έχουμε την πολυτέλεια της γραφειοκρατίας».

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η αρχική μορφή της τροπολογίας είχε περιττές διατάξεις που προκάλεσαν «θεμιτές αντιδράσεις» γι αυτό και « αποφασίσαμε να φέρουμε ως τροπολογία ότι είναι πραγματικά κατεπείγον.

Σε άλλο σημείο είπε ότι «Φταίω που δεν προβλέψαμε αυτή την κατάσταση. Οι επιτροπές έπρεπε να έχουν φτιαχτεί νωρίτερα» και πρόσθεσε «Αυτές οι επιτροπές είναι κατεπείγουσα αναγκαιότητα. Αν καθυστερήσουν 15 ημέρες θα έχουμε ζημιά για την χώρα». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης