Παφίλης: Το ΚΚΕ δεν δίνει παραισθησιογόνα και μνημόνια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

Παφίλης: Το ΚΚΕ δεν δίνει παραισθησιογόνα και μνημόνια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το ΚΚΕ δίνει την απελπισία» απάντησε ο Τσακαλώτος

Παφίλης: Το ΚΚΕ δεν δίνει παραισθησιογόνα και μνημόνια όπως ο ΣΥΡΙΖΑ
Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ Ευκλείδη Τσακαλώτου και Θανάση Παφίλη για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ υπερασπίζεται καλύτερα τις αξίες του Μαρξ και της Αριστεράς προέκυψε στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Εμείς δίνουμε αγώνες για την ελπίδα του λαού. Δεν δίνουμε παραισθήσεις και παραισθησιογόνα όπως κάνετε εσείς. Εμείς δεν προσκυνήσαμε τον καπιταλισμό. Εσείς προσκυνήσατε και υποταχθήκατε τον καπιταλισμό και τα μνημόνια» είπε ο κ. Παφίλης απαντώντας στην κριτική του κ. Τσακαλώτου πως «το λαϊκό κίνημα δεν θα συγχωρήσει το ΚΚΕ για την απελπισία που καλλιεργεί».

Η αρχή έγινε όταν ο υπουργός Οικονομικών στην κεντρική του τοποθέτηση επέλεξε να σχολιάσει την ομιλία της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα λέγοντας  «διαφωνούμε για το πώς πάμε από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό. Εμείς λέμε ότι αυτό γίνεται όταν ο λαός σου δίνει 30% και σου λεει να τον προστατέψεις. Η ιδεολογία δεν αλλάζει με επιφοίτηση αλλά όταν ο κόσμος καταλάβει τις αλλαγές που φέρνει η αριστερή κυβέρνηση».

«Θα μας τρελάνετε; Τι υπηρετεί δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψηφίζετε; Την μεταφορά από τον καπιταλισμό στον σοσιαλισμό;» απάντησε με την σειρά του ο κ. Παφίλης  για να επανέλθει ο υπουργός «Δεν ξέρω ποιο είναι το επίπεδο του Μαρξισμού στο ΚΚΕ. Φοβάμαι όμως ότι διδάσκεστε μόνο τους δύο πρώτους τόμους του Μαρξ. Αν πηγαίνατε και στο 3ο τόμο θα διαβάζετε ότι ο Μάρξ μιλά για τους σιδερένιους νόμους και για την διαμεσολάβηση της ταξικής πάλης. Άρα νόμοι υπό αυτή την έννοια δεν υπάρχουν».

«Δεν υπάρχει προνομιακό πεδίο σε εθνικό επίπεδο για να αντιμετωπίσεις τις χρηματαγορές» συνέχισε ο κ. Τσακαλώτος σε άλλο σημείο για να προσθέσει «το παράπονό μου από το ΚΚΕ είναι ότι δίνει την εντύπωση πως δεν υπάρχει ελπίδα.  Μας λέει ότι  σε αυτό τον καπιταλισμό πρέπει να κάτσουμε στα αυγά μας μπας και αλλάξει ο καπιταλισμός. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι πρέπει να βρούμε λύσεις για το πώς αλλάζουν οι συσχετισμοί και πω αντιμετωπίζονται οι ανάγκες των φτωχών. Όλα τα συγχωρώ αλλά ότι δημιουργείτε απελπισία αντί να ενωθείτε  με όσους προσπαθούν για την ελπίδα δεν θα σας το συγχωρήσει το λαϊκό κίνημα».
Κλείσιμο

«Να είστε πιο σεμνός όταν μιλάτε για τους αγώνες του ΚΚΕ» παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Περισσού για να συνεχίσει « Εμείς δεν προσκυνήσαμε την καπιταλιστική νομιμότητα. Εσείς την υπηρετείται και την προσκυνήσατε. Παρά τα λάθη και τις αδυναμίες μας εμείς δώσαμε αγώνες. Δίνουμε αγώνες για την ελπίδα. Παραισθήσεις και παραισθησιογόνα δεν δίνουμε όπως κάνετε εσείς. Ήρθατε εσείς που ψηφίζετε το μνημόνιο να μας πείτε τι ; Ότι δεν δίνουμε αγώνες;». Κάλεσε δε τον κ. Τσακαλώτο να διαβάσει το πρόγραμμα της Γκότα από την 300η σελίδα και μετά. Όπου ο Μαρξ υποστηρίζει ότι η μεταστροφή της κοινωνίας επιτυγχάνεται με την δικτατορία του προλεταριάτου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης